وقتی تابلوهای آرایشگاه‌های زنانه، فضای شهر را تسخیر می‌کند!

وقتی تابلوهای آرایشگاه‌های زنانه، فضای شهر را تسخیر می‌کند!

چرا رشد قارچ‌گونه تابلوهای تبلیغاتی آرایشگاه‌های زنانه در شهرها هیچ تلنگری را به متولان فرهنگی وارد نمی‌کند؟ آیا محاسبه زیان‌های فرهنگی و اقتصادی ناشی از آن، ما را از خواب غفلت بیرون خواهد آورد؟

دوشنبه 1 بهمن 1397 ساعت 3:20

به گزارش شبکه خبری بانک و بیمه "بینا" به نقل از خبرگذاری برنا 

روزی نیست که در نقطه‌ای از معابر عمومی و میدان‌های اصلی شهرهای‌مان تابلوی جدیدی از تبلیغات آرایشگاه‌های زنانه آن‌هم در ابعاد قابل توجه، نبینیم. آرایشگاه‌هایی که این روزها با نام سالن‌های زیبایی، در حال رقابت برای تسخیر جایگاه‌های بیشتر در شهرهای استان مازندران به‌خصوص مرکز استان هستند.

اما چرا نباید به‌راحتی از کنار این رویداد قارچ گونه گذشت؟ چرا فعالان حوزه فرهنگ و اقتصاد باید به گسترش این پدیده حساس باشند؟

نگاهی بر نرخ‌نامه‌های این سالن‌های لوکس و ترویج حضور همه اقشار بانوان در این سالن‌ها و برآورد میزان تراکنش‌های مالی صاحبان این سالن‌های زیبایی، که در بسیاری موارد نجومی به نظر می‌رسد، عزم راسخ مسئولان امر را برای ورود و بررسی این مُعضل فرهنگی و اقتصادی می‌طلبد.

موضوع آنجا اهمیت بیشتری می‌یابد که در پیگیری‌های صورت گرفته، به عمق و گستردگی این ماجرا پی می‌بریم. گفته می‌شود در این سالن‌ها فقط بحث آرایش بانوان مطرح نیست بلکه خالکوبی، ماساژ، لیزر، بوتاکس، کاشت ناخن، تزریق ژل و حتی فال قهوه و … نیز انجام می‌شود و برای بسیاری از این خدمات، که در چندین مرحله صورت می‌پذیرد، در خوشبینانه‌ترین حالت، هر جلسه بیش از 200 هزار تومان دریافت می‌شود.

با این وجود این مسئله تاکنون از سه جهت فرهنگی، اقتصادی و حالا سلامت نیز اهمیت پیدا می‌کند که مطمئناً ورود افراد با این سطح از دانسته‌های علمی به مباحث پزشکی مانند تزریق ژل، ماساژ درمانی، بوتاکس، لیزر و … عواقب وخیمی برای جامعه دارد که مهم‌ترین آن تحمیل هزینه‌های سنگین درمانی و استفاده از یارانه‌های درمانی که نوعی بیت‌المال محسوب می‌شود و درگیری و هدر رفت انرژی دستگاه قضایی بدلیل بررسی شکایات در این زمینه خواهد بود.

اما از بُعد اقتصادی و از بین بردن منابع مالی نیز ذکر تنها یک مورد اهمیت ماجرا را بیشتر می‌کند. به‌عنوان مثال: اگر در یک جشن (مثلاً عروسی‌های معمول) تعداد حداقل بانوان مدعو که از خدمات این سالن‌های زیبایی استفاده می‌کنند را در متوسط مبالغ دریافتی ضرب کنید به اعدادی نظیر 70، 80 تا 100 میلیون تومان و … خواهید رسید که این جدای از هزینه چند میلیونی است که خانواده‌ها باید برای چند ساعت درخشش عروس خانم بپردازند!! حال این اعداد را در تعداد عروسی‌ها یا جشن‌های تولد و… سراسر شهر آن‌هم فقط در یک شب ضرب کنید و رقم فاجعه باری که بر اقتصاد خانواده‌ها تحمیل می‌شود تا دو ساعت را در مراسم جشنی سپری کنند، به دست آورید و این یعنی ضعف مشهود فرهنگی در جامعه. (از موارد دیگری مانند هدر رفت وقت بسیاری از این بانوان که ممکن است در مناصب و مسئولیت‌های مهمی هم داشته باشند در این مجال می‌گذریم).

البته بروز بسیاری از مسائل خلاف اخلاق در جامعه و تزلزل پایه‌های خانواده که از آثار توجه افراطی به مسائل ظاهری و آرایشی در بین برخی از بانوان و دختران است بخش دیگری از این ناهنجاری فرهنگی است که بررسی جزئیات آن در این مقال نمی‌گنجد.

اما متهم شماره یک این موضوع نه آن مسئولانی که اجازه تبلیغ این سالن‌ها را در تابلوها و بیلبوردهای سطح شهر می‌دهند (که اگر هم این اجازه داده نشود، تا زمانی‌که درخواست و کشش در جامعه وجود داشته باشد حتی به‌صورت زیرزمینی نیز این اتفاق خواهد افتاد) بلکه باز هم متولیان فرهنگی هستند که زیرساخت‌های فرهنگی جامعه را آن‌گونه که باید تعریف و طراحی نکردند و متاسفانه در درازمدت این مشکلات تبدیل به هیولاهایی ترسناک شده‌اند که نه تنها در یک جبهه بلکه در جهات مختلف مشغول آسیب رساندن به خانواده و جامعه ایرانی هستند.

شاید باورتان نشود اما در کمال تعجب در کشورهای غربی و جوامع توسعه یافته به هیچ عنوان آرایش و تغییر چهره به اندازه جوامع کمتر توسعه یافته در میان بانوان رواج ندارد و صد البته که آنها نتیجه برنامه‌ریزی‌های سال‌های قبل خود در زمینه‌های فرهنگی را اکنون می‌بینند.

آنجایی که یکی از دوستان مقیم یکی از این کشورها می‌گوید حتی افراد کارتن خواب یا معتاد متجاهر را در پیاده‌روها می‌بینیم که در حال مطالعه کتاب هستند! و بلوغ فکری شهروندان موجب می‌شود در ارتباطات اجتماعی به مسائلی مانند چهره، لباس و ظواهر فرد، آنگونه که در جوامع ما اهمیت داده می شود، توجه نشود و اینگونه جا افتاده که هرکس در هر جایگاهی و با هر میزان درآمد و محبوبیت تنها یک شهروند محسوب می‌‍شود. این مسائل نشان می‌دهد مسئله فرهنگ و استراتژی فرهنگ‌سازی آنقدرها که برای دیگران اهمیت دارد برای ما در همه این سال‌ها مهم نبوده و همچنان در پی سیاست‌هایی هستیم که عدم کارایی آنها سال‌هاست به اثبات رسیده است.

صد افسوس که نداشتن برنامه و خلاقیت توسط مدیران فرهنگی ما اکنون کار را به جایی رساند که در این شرایط و نبرد اقتصادی، روزانه حجم عظیم درآمد ارزی کشور صرف واردات قانونی و غیرقانونی لوازم آرایشی می‌شود که در مسیر توسعه کشور هیچ تاثیری ندارد و اتفاقاً تبدیل به عاملی بازدارنده در اقتصاد و فرهنگ می‌شود.

جا دارد متولیان امر با بهره گیری از ظرفیت نخبگان فرهنگی, برای این معضلات بزرگ جامعه ایرانی اسلامی راهی بیابند و با کنار گذاشتن طرح ها و برنامه‌های کهنه و فرسوده که دستاوردی جز دامن زدن به وضعیت موجود ندارد, از روش‌های نوین جهت احیاء و ترویج مسائل انسانی و فرهنگی در جامعه بهره ببرند.

نویسنده: محمد مبرا – فعال حوزه رسانه و جوانان

ثبت نظر

ارسال

نمایش‌

بی توجهی به کارکنان نفت در تعیین پاداش پایان خدمت کارکنان دولت!

بر اساس لایحه بودجه ۱۴۰۲ در سال آینده پاداش پایان خدمت کارکنان در ازای هر سال خدمت و به میزان حداکثر تا سی سال ۵۲۰ میلیون تومان پیش‌بینی شده که نسبت به امسال ۷۵ میلیون تومان اضافه شده است.

  • 403

2877 میلیارد دلار ثروت نفتی برباد رفته در 12 سال تحریم

برای فهم بهتر مقدار هزینه 2877 میلیارد دلاری وارد شده از صادرات نفتی از دست رفته تا پایان سال میلادی گذشته، می‌توان به ارزش ریالی آن با توجه به قیمت دلار در بازارهای امروز اشاره کرد که بالغ بر 100.7 هزار هزار میلیارد تومان می‌شود.

  • 408

رحیمی: در لایحه بودجه ۱۴۰۲ هیچ افزایش قیمتی برای حامل‌های انرژی دیده نشده است/ معافیت برای خانوارهای کم‌درآمد

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: سال آینده هیچ افزایش قیمتی برای حامل‌های انرژی از جمله بنزین، گازوئیل و گاز را نداریم و این موضوع اصلاً در بودجه سال ۱۴۰۲ نیامده است.

  • 479

اشتباه بانک مرکزی در آبان ماه

سید احسان خاندوزی، سخنگوی اقتصادی دولت : نرخ ارز در سامانه نیما متغیر خواهد بود. بخشی از مشکلی که در آبان و آذر ماه به وجود آمد بود. اشتباه در تخصیص ارز در یکی از زیرمجموعه های بانک مرکزی بود و موجب شد واردات برای کالاهایی که با درهم باید وارد می شد با محدودیت همراه شود .که باعث شد این موضوع القا ش ...

  • 478

قیمت قطعات یدکی در بازار سلیقه ای شد/ خبری از نظارت نیست

رئیس اتحادیه تعمیرکاران خودرو با اعلام اینکه قیمت قطعات یدکی گران شده اما قیمت دستمزد تعمیرکاران خودرو تغییر نکرده است، گفت: در حال حاضر قیمت قطعات یدکی خودرو بسیار بالاست و هیچ نظارتی در این رابطه انجام نمی شود.

  • 475

کارنامه روحانی و رئیسی در کنترل تورم

«تورم را نصف و سپس تک‌رقمی خواهیم کرد»؛ این دقیقا وعده‌ای بود که سیدابراهیم رئیسی در انتخابات سال گذشته داد. اکنون 16 ماه از آغاز به کار دولت او می‌گذرد و بررسی‌ها نشان می‌دهد رئیسی و دولتش در کنترل تورم طی این مدت، نسبت به بازه زمانی مشابه در دولت روحانی، ناکام بوده‌اند.

  • 397

سابقه بیمه خریدنی نیست ولی یک استثنا دارد

سابقه بیمه خریدنی نیست مگر اینکه فرد به ۶۰ سال رسیده باشد و برای بازنشسته شدن نیاز به خرید سابقه بیمه داشته باشد.

  • 569

مردم بیشتر چه خانه‌هایی می‌خرند؟

فشار تقاضا برای واحدهای کوچک متراژ و قدیمی نمایه غالب در این بازار است.

  • 340

اقتصاد کلان چیست؟

ه علت تاثیرگذاری وضعیت اقتصادی بر تمامی افراد، مسائل اقتصاد کلان، نقش مهمی را در مباحثات سیاسی ملی ایفا می‌کنند. شرکت‌کنندگان در انتخابات از وضعیت اقتصادی آگاه هستند و می‌دانند که سیاست‌های دولت می‌تواند از راه‌های قابل‌توجهی بر اقتصاد، تاثیرگذار باشد.

  • 387

چرا مردم تمایلی به بیمه‌های زندگی ندارند؟

یک مدیر بیمه‌ای ضمن تشریح برخی دلایل عدم توجه مردم به بیمه‌های زندگی، گفت: :‌ یکی از مهمترین دلایل تورم و کاهش ارزش پول است که مردم متناسب با شرایط تصمیم می‌گیرند.

  • 532

قطار سریع السیر در بازار سکه

برخی از سکه بازان با اشاره به اظهارات اخیر رئیسی درباره قطار پیشرفت به کنایه می گفتند نرخ دلار این روزها سوار قطار سریع السیر شده و ایستگاه ها را یکی پس از دیگری طی می کند. همین امر موجب شده سکه بازان تحت هیجان افزایش قیمت دلار در موقعیت خرید قرار بگیرند.

  • 498

نقش موثر اصناف در تنظیم بازار و توزیع کالاهای اساسی

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت قزوین با تاکید بر نقش مهم اصناف در پیشبرد اهداف اقتصادی کشور و توزیع کالا و خدمات بین جامعه گفت: بدون همراهی و حضور موثر اصناف هیچ برنامه‌ای در بازار قابلیت اجرا و عملیاتی شدن ندارد.

  • 397

احتمال تغییر سن و سابقه بازنشستگی در بودجه ۱۴۰۲/ کدام صندوقها با بودجه دولت سرپا هستند؟

دولت برای جلوگیری از تشدید چالش در صندوقهای بازنشستگی بایستی پیشنهادهای تحولی در حوزه صندوق‌های بازنشستگی و اصلاح سن و سابقه بازنشستگی در بودجه سال ۱۴۰۲ لحاظ کند.

  • 1789

پول مازاد فروش خودرو در بورس کالا به جیب خودروساز می‌رود؟

عضو هیات رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: اگر قیمت معامله شده خودرو در بورس بالاتر از بهای تمام شده پایه و سود معقول باشد، تفاوت مذکور باید برای مصارف عمومی به طور مثال برای توسعه صنعت حمل و نقل هزینه شود.

  • 285

«زمستان سخت» پتروشیمی ایران آغاز شد

بحران مدیریتی در حالی دومین دارنده منابع گازی جهان را دچار چالش جدی کرده است که رسانه‌های نزدیک به دولت مدت‌ها بود «زمستان سخت اروپا و التماس آن‌ها برای گاز ایران» را نوید می‌دادند.

  • 487

تحلیل تکنیکال بورس چیست؟

تحلیل تکنیکال بورس در واقع علمی در بازارهای مالی است که در آن پیش‌بینی قیمت‌های آینده بر اساس بررسی قیمت‌های گذشته صورت می‌گیرد.

  • 271

وضعیت حاد در بانک های 4 استان کشور

نرخ تسهیلات به سپرده ها پس از کسر سپرده قانونی در مهر ماه امسال، در 4 استان کشور بالاتر از 100 درصد بوده که اتفاقی خطرناک در اقتصاد قلمداد می شود. به باور برخی تحلیل گران این رویداد می تواند موجب رشد فزاینده نقدینگی شده و از این حیث این 4 منطقه را میدان انفجار نقدینگی می دانند.

  • 1948

بیشترین رشد قیمت سهام بانکی به سامان رسید

در اولین روز هفته معاملات بورس و فرابورس تهران، شاهد تغییرات اندک شاخص سهام بانک‌ها و موسسات اعتباری در بازار سرمایه بودیم.

  • 1753

بیشترین رشد قیمت سهام انبوه سازی، املاک و مستغلات به وتوس رسید

در اولین روز کاری هفته معاملات بورس وفرابورس تهران شاهد افت شاخص سهام شرکت های انبوه سازی،املاک و مستغلات دربازار سرمایه بودیم.

  • 675

وصول ۲۷۰ هزار میلیارد تومان مالیات در ۷ ماه/ درآمد مالیاتی مهر ۵۰ هزار میلیارد تومان شد

با توجه به آمارهای سازمان امور مالیاتی طی ۷ ماهه سال جاری حدود ۲۷۰ هزار میلیارد تومان مالیات وصول شده است و درآمد مالیاتی مهر ماه ۵۰ هزار میلیارد تومان بوده است.

  • 361