میراث دست نویس، عامل تداوم تعامل فرهنگی ایران و هند عنوان شد

میراث دست نویس، عامل تداوم تعامل فرهنگی ایران و هند عنوان شد

دهلی نو - ایرنا - احسان الله شکرالهی رییس نمایندگی بنیاد سعدی در هند در سمینار ملی 'میراث دست نویس کشمیر در متون فارسی' بر اهمیت این آثار در حفظ هویت ملی ملت ها تاکید کرد.

سه شنبه 15 آبان 1397 ساعت 16:14

به گزارش شبکه خبری بانک و بیمه "بینا" به نقل از ایرنا 

به گزارش ایرنا، وی در این سمینار دو روزه که در دانشگاه کشمیر برگزار شد، بر نقش نسخ خطی در حفظ حافظه تاریخی ملت ها تاکید کرده و گفت هر ملتی با خاطرات خود سرزنده و بالنده است.
وی با اشاره به اینکه خاطرات قومی در این میان در تکوین و تثبیت هویت قومی بسیار موثرند، اظهار کرد که بخش مهمی از این خاطرات در دل نسخه‌های خطی ثبت شده است.
رییس نمایندگی بنیاد سعدی در هند ، از جمله ویژگی‌های نسخه‌های خطی را مهاجرت آنها به دیگر سرزمین‌ها ذکر کرده و خاطرنشان کرد در این راستا اهمیت نسخه‌های مهاجرت کرده از کشمیر به ایران قابل توجه است‌.
وی در ادامه سخنان خود اینگونه نسخه ها را بر اساس مبدا پیدایش آنها به چهار دسته تقسیم کرده و به مرور اهمیت برخی از آنها پرداخت.
شکرالهی که به عنوان مهمان ویژه در این همایش علمی شرکت کرده بود همچنین نکاتی درباره اهمیت کلی نسخ خطی و شناسایی، مرمت و احیای آنها بیان کرد.
به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از روزنامه 'استریت تایمز' چاپ کشمیر، در این سمینار که با همکاریِ مرکز ملی هنری گاندیِ هند' و 'دانشکدۀ زبان فارسی دانشگاه کشمیر' برگزار شد، پروفسور ساچیداند جوشی عضو هیات برگزار کنندۀ این کنفرانس که مهمان اصلی بود در رابطه با عدم توجه کافی به زبان فارسی در کشور و نیاز به ایجاد ظرفیت در میان جوانان برای استخراج دانش از آنها صحبت کرد.
وی گفت: 'ما دوره های مربوط به نسخ خطی را آغاز کرده ایم و جوانان علاقه فراوانی به این دوره ها و سایر کارگاه های آموزشی که توسط اعضای ما انجام می شود، نشان داده اند.'
در ادامۀ این گردهمایی، پروفسور شریف حسین قاسمی ، ریاست اسبق دانشگاه دهلی گفت: شبه قاره هند دارای میراث ادبی ِ غنی است که در دوران حکومت استعماری به نابودی کشیده شد.'
وی گفت: 'دانشی که امروزه از غرب به ما میرسد همان دانشی است که در دوران استعماری از ما به سرقت رفت.'
رییس کنفرانس خانم پروفسور نیلوفر خان، نیز به اهمیت زبان فارسی و نیاز به تحقیق در این زمینه پرداخته و ابراز خشنودی کرد که امروزه دانشجویان در کالج های مختلف علاقۀ وافری به زبان فارسی نشان میدهند که این به خودیِ خود نقطۀ قوتی در آموزش زبان فارسی است.
به گزارش ایرنا، زبان و ادبیات فارسی در کشمیر از جایگاه والایی برخوردار است و هم اینک نیز محافل علمی این ایالت مسلمان نشین تلاش های فزاینده ای برای احیای زبان و ادبیات فارسی انجام می دهند. کشمیر محل تلاقیِ فرهنگهاست و بسیاری از محققان این حوزه ، کشمیر را با نام ایران صغیر میشناسند.
هند و زبان فارسی اشتراک کهن دارند. فارسی یکی از کهن ترین زبانهایی است که در جهان به آن تکلم می شده است و هند هم کشوری است که تاریخ چندین هزار ساله دارد . فارسی با زبان سانسکریت که جزو قدیمی ترین زبانهای جهان است ریشه مشترک دارد و از دوران قبل از اسلام در فلات ایران و شبه قاره هند رواج داشته و استفاده می شده است. این زبان که گویای حال عالمان و دانشمندان است در قرون مختلف دچار تغییراتی شده و زبانهای دیگری از جمله اردو از آن نشات گرفته اند .
این زبان امروزه توسط مردم بیش ار ده کشور جهان استفاده می شود و آثار ادبی زیادی به این زبان نگاشته شده است. ایران و هند به عنوان دو کشور همسایه از صدها سال قبل، به لحاظ فرهنگ و تمدن اشتراکات زیادی داشته و روابط فرهنگی و زبانی و ادبی و فکری و عرفانی با هم داشتند، اما پس از ورود غزنویان به هند و آغاز سپس دوره شاهان گورکانی در هند ؛ این زبان در هند بسیار ریشه دواند.
ادبا و حکمای بسیاری پس از فتح هند به دست نادرشاه افشار به هند مهاجرت کرده و دوران زرین فارسی را در شبه قاره رقم زدند.
زبان فارسی جزو زبانهای هندواروپایی است که شباهت بسیار زیادی به زبان بسیار قدیمی سانسکریت دارد و اغلب واژه ها تقریبا در هر دو زبان مشترک هستند.
پس از ورود غزنویان به هند و شروع امپراتوری مغول ها در قرن شانزدهم این زبان به مدت 700 تا 800 سال زبان دیوانی و رسمی این کشور بوده و بسیار از متون مرجع حقوقی و تاریخی به این زبان نوشته شده است.
امروزه نیز در بسیاری از زبانهای محلی هند از جمله پنجابی ،گجراتی ،بنگالی ،تامی و بخصوص اردو کلمات فارسی زیادی به کار می رود و در حال حاضر زبان فارسی در تمامی دانشگاههای مرکزی هند از سطح کارشناسی تا دکتری تدریس می شود. در اکثر مدارس نیز این زبان جزو زبانهای انتخابی ست و به عنوان واحد درسی تدریس می شود.
آساق**1424

ثبت نظر

ارسال

نمایش‌

بی توجهی به کارکنان نفت در تعیین پاداش پایان خدمت کارکنان دولت!

بر اساس لایحه بودجه ۱۴۰۲ در سال آینده پاداش پایان خدمت کارکنان در ازای هر سال خدمت و به میزان حداکثر تا سی سال ۵۲۰ میلیون تومان پیش‌بینی شده که نسبت به امسال ۷۵ میلیون تومان اضافه شده است.

  • 403

2877 میلیارد دلار ثروت نفتی برباد رفته در 12 سال تحریم

برای فهم بهتر مقدار هزینه 2877 میلیارد دلاری وارد شده از صادرات نفتی از دست رفته تا پایان سال میلادی گذشته، می‌توان به ارزش ریالی آن با توجه به قیمت دلار در بازارهای امروز اشاره کرد که بالغ بر 100.7 هزار هزار میلیارد تومان می‌شود.

  • 408

رحیمی: در لایحه بودجه ۱۴۰۲ هیچ افزایش قیمتی برای حامل‌های انرژی دیده نشده است/ معافیت برای خانوارهای کم‌درآمد

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: سال آینده هیچ افزایش قیمتی برای حامل‌های انرژی از جمله بنزین، گازوئیل و گاز را نداریم و این موضوع اصلاً در بودجه سال ۱۴۰۲ نیامده است.

  • 479

اشتباه بانک مرکزی در آبان ماه

سید احسان خاندوزی، سخنگوی اقتصادی دولت : نرخ ارز در سامانه نیما متغیر خواهد بود. بخشی از مشکلی که در آبان و آذر ماه به وجود آمد بود. اشتباه در تخصیص ارز در یکی از زیرمجموعه های بانک مرکزی بود و موجب شد واردات برای کالاهایی که با درهم باید وارد می شد با محدودیت همراه شود .که باعث شد این موضوع القا ش ...

  • 478

قیمت قطعات یدکی در بازار سلیقه ای شد/ خبری از نظارت نیست

رئیس اتحادیه تعمیرکاران خودرو با اعلام اینکه قیمت قطعات یدکی گران شده اما قیمت دستمزد تعمیرکاران خودرو تغییر نکرده است، گفت: در حال حاضر قیمت قطعات یدکی خودرو بسیار بالاست و هیچ نظارتی در این رابطه انجام نمی شود.

  • 475

کارنامه روحانی و رئیسی در کنترل تورم

«تورم را نصف و سپس تک‌رقمی خواهیم کرد»؛ این دقیقا وعده‌ای بود که سیدابراهیم رئیسی در انتخابات سال گذشته داد. اکنون 16 ماه از آغاز به کار دولت او می‌گذرد و بررسی‌ها نشان می‌دهد رئیسی و دولتش در کنترل تورم طی این مدت، نسبت به بازه زمانی مشابه در دولت روحانی، ناکام بوده‌اند.

  • 397

سابقه بیمه خریدنی نیست ولی یک استثنا دارد

سابقه بیمه خریدنی نیست مگر اینکه فرد به ۶۰ سال رسیده باشد و برای بازنشسته شدن نیاز به خرید سابقه بیمه داشته باشد.

  • 569

مردم بیشتر چه خانه‌هایی می‌خرند؟

فشار تقاضا برای واحدهای کوچک متراژ و قدیمی نمایه غالب در این بازار است.

  • 340

اقتصاد کلان چیست؟

ه علت تاثیرگذاری وضعیت اقتصادی بر تمامی افراد، مسائل اقتصاد کلان، نقش مهمی را در مباحثات سیاسی ملی ایفا می‌کنند. شرکت‌کنندگان در انتخابات از وضعیت اقتصادی آگاه هستند و می‌دانند که سیاست‌های دولت می‌تواند از راه‌های قابل‌توجهی بر اقتصاد، تاثیرگذار باشد.

  • 387

چرا مردم تمایلی به بیمه‌های زندگی ندارند؟

یک مدیر بیمه‌ای ضمن تشریح برخی دلایل عدم توجه مردم به بیمه‌های زندگی، گفت: :‌ یکی از مهمترین دلایل تورم و کاهش ارزش پول است که مردم متناسب با شرایط تصمیم می‌گیرند.

  • 532

قطار سریع السیر در بازار سکه

برخی از سکه بازان با اشاره به اظهارات اخیر رئیسی درباره قطار پیشرفت به کنایه می گفتند نرخ دلار این روزها سوار قطار سریع السیر شده و ایستگاه ها را یکی پس از دیگری طی می کند. همین امر موجب شده سکه بازان تحت هیجان افزایش قیمت دلار در موقعیت خرید قرار بگیرند.

  • 498

نقش موثر اصناف در تنظیم بازار و توزیع کالاهای اساسی

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت قزوین با تاکید بر نقش مهم اصناف در پیشبرد اهداف اقتصادی کشور و توزیع کالا و خدمات بین جامعه گفت: بدون همراهی و حضور موثر اصناف هیچ برنامه‌ای در بازار قابلیت اجرا و عملیاتی شدن ندارد.

  • 397

احتمال تغییر سن و سابقه بازنشستگی در بودجه ۱۴۰۲/ کدام صندوقها با بودجه دولت سرپا هستند؟

دولت برای جلوگیری از تشدید چالش در صندوقهای بازنشستگی بایستی پیشنهادهای تحولی در حوزه صندوق‌های بازنشستگی و اصلاح سن و سابقه بازنشستگی در بودجه سال ۱۴۰۲ لحاظ کند.

  • 1803

پول مازاد فروش خودرو در بورس کالا به جیب خودروساز می‌رود؟

عضو هیات رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: اگر قیمت معامله شده خودرو در بورس بالاتر از بهای تمام شده پایه و سود معقول باشد، تفاوت مذکور باید برای مصارف عمومی به طور مثال برای توسعه صنعت حمل و نقل هزینه شود.

  • 285

«زمستان سخت» پتروشیمی ایران آغاز شد

بحران مدیریتی در حالی دومین دارنده منابع گازی جهان را دچار چالش جدی کرده است که رسانه‌های نزدیک به دولت مدت‌ها بود «زمستان سخت اروپا و التماس آن‌ها برای گاز ایران» را نوید می‌دادند.

  • 487

تحلیل تکنیکال بورس چیست؟

تحلیل تکنیکال بورس در واقع علمی در بازارهای مالی است که در آن پیش‌بینی قیمت‌های آینده بر اساس بررسی قیمت‌های گذشته صورت می‌گیرد.

  • 271

وضعیت حاد در بانک های 4 استان کشور

نرخ تسهیلات به سپرده ها پس از کسر سپرده قانونی در مهر ماه امسال، در 4 استان کشور بالاتر از 100 درصد بوده که اتفاقی خطرناک در اقتصاد قلمداد می شود. به باور برخی تحلیل گران این رویداد می تواند موجب رشد فزاینده نقدینگی شده و از این حیث این 4 منطقه را میدان انفجار نقدینگی می دانند.

  • 1963

بیشترین رشد قیمت سهام بانکی به سامان رسید

در اولین روز هفته معاملات بورس و فرابورس تهران، شاهد تغییرات اندک شاخص سهام بانک‌ها و موسسات اعتباری در بازار سرمایه بودیم.

  • 1769

بیشترین رشد قیمت سهام انبوه سازی، املاک و مستغلات به وتوس رسید

در اولین روز کاری هفته معاملات بورس وفرابورس تهران شاهد افت شاخص سهام شرکت های انبوه سازی،املاک و مستغلات دربازار سرمایه بودیم.

  • 675

وصول ۲۷۰ هزار میلیارد تومان مالیات در ۷ ماه/ درآمد مالیاتی مهر ۵۰ هزار میلیارد تومان شد

با توجه به آمارهای سازمان امور مالیاتی طی ۷ ماهه سال جاری حدود ۲۷۰ هزار میلیارد تومان مالیات وصول شده است و درآمد مالیاتی مهر ماه ۵۰ هزار میلیارد تومان بوده است.

  • 361