در قلب خاندان «ورساچه»؛ رسیدن به شهرت، تراژدی و انعطاف سلاطین ایتالیایی مد و فشن

در قلب خاندان «ورساچه»؛ رسیدن به شهرت، تراژدی و انعطاف سلاطین ایتالیایی مد و فشن

دوشنبه 16 اردیبهشت 1398 ساعت 14:0

به گزارش شبکه خبری بانک و بیمه "بینا" به نقل از سرپوش 

جیانی ورساچه در دسامبر ۱۹۴۶ در کالابریا، ایتالیا در خانواده ای با سابقه طولانی خیاطی به دنیا آمد. فرانچسکا ورساچه- مادر جیانی، خواهرش دوناتلا و برادرش، سانتو- پول کمی در کالابریا در اختیار داشت اما هر چه که داشت را برای راه اندازی یک آتلیه هزینه کرد. جیانی با طراحی و خیاطی مادرش بزرگ شد و اولین لباسش را در سن ۱۰ سالگی طراحی کرد. در سال ۱۹۷۲، بعد از فارغ التحصیل شدن از دبیرستان، جیانی به میلان نقل مکان کرد تا تحت نظر طراحان لباس متعددی که یکی از آن ها ماریو والنتینو بود کار کند.

۶ سال بعد، در سال ۱۹۷۸، جیانی کمپانی مد و فشن خود با نام «Gianni Versace S.p.A» را تاسیس کرد. دوناتلا نیز به میلان نقل مکان کرد تا در کنار برادرش بوده، از او یاد گرفته و آنطور که او می خواهد کمک کند. او همچنین در زمینه طراحی لباس نیز به برادرش کمک می کرد. وقتی که پای فشن شوها به میان می آمد، جیانی پیشگام مفهوم پر کردن ردیف اول با سلبریتی ها و شخصیت های اصلی این صنعت بود. دوستانی مانند التون جان و مدونا همواره در شوهای مد و لباس او شرکت می کردند. همچنین او چنان مبالغ هنگفتی به مدل هایی مانند نائومی کمپبل، کریستی تورلینگتون، لیندا اونجلیستا و سیندی کرافورد پرداخت می کرد که واژه «سوپر مدل» تنها برای این چند نفر ابداع شد.

برند ورساچه با لباس های بسیار لوکس جذاب مترادف شده بود. لباس بلندی که ورساچه در دهه ۱۹۹۰ برای الیزابت هرلی طراحی کرده بود باعث شد که این ستاره به نقل محافل تبدیل شده و از آن پس موفقیت حرفه بازیگری او سرعتی خیره کننده به خود گیرد. در سال ۱۹۹۴ به عنوان طراح ارشد خط تولید Versus برند ورساچه انتخاب شد که نوعی خط تولید آزمایشی بود که هنجارهای فشن آن دوران را به چالش می کشید. بعدها طراحان لباسی مانند کریستوفر کین و جی دبلیو اندرسون نیز همکاری هایی با این خط تولید داشتند. رفته رفته ورساچه به چیزی شبیه یک برند سبک زندگی تبیدل شده و هر چیزی؛ از ملافه گرفته تا ظروف غذا را به فروش می رساند.

این برند در اواسط دهه ۹۰ میلادی در اوج اعتبار خود قرار داشت و به خاطر رنگ های تند و خوش یمنی مدوسایی اش مورد توجه همگان قرار داشت. اما در ۱۵ جولای ۱۹۹۷، جیانی ورساچه در بیرون از خانه اش در میامی و در سن ۵۰ سالگی به قتل رسید. به عنوان یک طراح برای کمپانی بزرگ خود، جیانی میراثی گرانبها و عظیم به جای گذاشت. بسیاری او را یک شخصیت افسانه ای و نابغه می دانستند. پیش از این که جیانی توسط یک قاتل سریالی به نام اندرو کونانان، به قتل برسد، در حال مداوا به خاطر یک مورد نادر سرطان گوش داخلی بود. درمان ها موثر واقع شده بود اما در حین درمان، جیانی وصیت نامه ای نوشته و آخرین خواسته های خود را در آن نوشت تا در صورت اتفاقی غیرمترقبه (عمدتاً مرگ در اثر سرطان) به مفاد آن عمل شود.

بر اساس این وصیت نامه، ۲۰ درصد از سهام کمپانی ورساچه به دوناتلا می رسید، زنی که آن زمان به عنوان مدیر بخش خلاقیت کمپانی کار کرده و پس از مرگ جیانی ریاست بخش هنری را بر عهده گرفت. برادرشان، سانتو ورساچه، که آن زمان به عنوان رییس برند ورساچه عمل کرده و بعدها به ریاست هیئت مدیره رسید نیز ۳۰ درصد از سهام کمپانی را دریافت می کرد. آلگرا ورساچه بک، دختر دوناتلا و خواهر ساده جیانی نیز ۵۰ درصد باقیمانده کمپانی را بدست می آورد، هر چند در زمان مرگ جیانی تنها ۱۱ سال سن داشت. به گفته دوناتلا، جیانی از خواهرزاده اش یک بت ساخته و او را «پرنسس کوچولوی من» خطاب می کرد. همچنین جیانی کلکسیون هنری خود را برای دانیل بک، پسر دوناتلا، به ارث گذاشت که دو اثر بسیار گرانقیمت از پیکاسو نیز در میان آن ها بود.

دوناتلا می گوید که وقتی خبر مرگ برادرش را شنید دنیا برایش متوقف شد. در آن زمان، دوناتلا همراه با فرزندانش در رُم بود و برای یک فشن شو در این شهر باستانی آماده می شد اما به خاطر مراسم تدفین جیانی، با تاخیری چند هفته ای برگزار شد. او می گوید که ان روز دو بچه اش را در اتاق هتل با تماشا کردن کارتون سرگرم کرده بود تا بتواند افکارش را سامان دهد که ناگهان برنامه کارتونی قطع شده و بچه ها از طریق خبر فوری تلویزیون با جنازه خونین دایی شان مواجه شوند. به گفته دوناتلا، از آن لحظه دورنمای خانواده برای همیشه تغییر کرد: «از آن به بعد همه چیز متفاوت شد و گذشته رنگ باخت». بعد از مرگ جیانی، دوناتلا به چهره برند ورساچه تبدیل شد.

اگر چه او بر اساس وصیت نامه برادرش تنها ۲۰ درصد از سهام کمپانی ورساچه را داشت اما به دلیل اینکه آلگرا هنگام به ارث بردن نیمی از سهام کمپانی بسیار جوان بود، تا زمان رسیدن به سن ۱۸ سالگی مسئولیت سهم او نیز بر عهده دوناتلا بود. دوناتلا می گوید که این راه گریز «ترفند» ی بود که جیانی در وصیت نامه اش گنجانده بود که در صورت نبود آن دوناتلا در سال ۱۹۹۷ از کمپانی بزرگ خانوادگی شان خارج می شد. به گزارش نیویورک پست، وقتی که آلگرا به سن ۱۸ سالگی رسید از خانواده اش خواست که وقت بیشتری را به امور خارج از کمپانی ورساچه اختصاص دهند. وی گفته که زمانی را به کار در دیگر ایالات با دیگر طراحان لباس و امتحان کردن دیگر فرصت ها در خارج از دنیای فشن اختصاص می دهد.

همچنین به ادعای این روزنامه، آلگرا بعد از مرگ دایی اش احساس گناه کرده و به مادرش گفته که باید هنگام مرگ در کنار دایی اش می بود. گاردین نیز ادعا کرده که این دختر ۱۱ ساله نمی توانسته درک کند که چرا دایی اش بیشترین سهام کمپانی را به او بخشیده است. دوناتلا با ترتیب دادن جلسات مشاوره به آلگرا کمک کند که با مرگ دایی اش کنار بیاید اما برخی می گویند که او دیگر آلگرای سابق نشد. اگر چه آلگرا سعی کرده دور از هیاهوی رسانه ها قرار داشته باشد اما شایعاتی همواره در مورد سلامتی او وجود داشته است. آلگرا از همان کودکی لاغر و بی اشتها بود و همین موضوع بر بدن و وزن او تاثیر داشت. آلگرا در مصاحبه ای گفته که برای مدتی طولانی پس از قتل دایی اش در تاریکی زندگی کرده به نحوی که هیچ خاطره ای از دوران سپری شده در کنار جیانی نداشته و گاهی اوقات حتی صورت او را به خاطر نمی آورده است.

او در رشته هنر و تئاتر در دانشگاه براون درس خواننده و در زمینه طراحی لباس برای بازیگرها و مدل ها فعالیت می کرد. با این وجود، آلگرا در سن ۲۴ سالگی و در سال ۲۰۱۱، میراث دایی اش را پذیرفته و در هیئت رییسه ورساچه مشغول به کار شد. دوناتلا نیز می گوید که پس از مرگ برادرش برای مدت ها دچار مشکل شده و حتی چندی کوکائین مصرف می کرده است. وی همواره نگران بود که جیانی و مشتریان ورساچه را ناامید خواهد کرد. در روزهای اول فعالیتش در کمپانی ورساچه، منتقدان او را «منبع الهام، نشان خوش شانسی و بانوی اول واقعی» جیانی می دانستند که حتی در زمان زنده بودن برادرش نیز نقش اصلی را در هدایت کمپانی خانوادگی شان داشت. دوناتلا می گوید که فکر می کرده نمی تواند فشارها را تحمل کند و به همین دلیل پس از مرگ برادرش به مواد مخدر روی آورده است: «چه کسی از یک طراح ضعیف و بی ثبات که به خاطر مصرف مواد مخدر مغزش کار نمی کند و از این رو نمی تواند خودش باشد فشن می خرد؟».

به همین دلیل دوناتلا نسخه ای از خود ساخت که «سرد، منزوی، پرخاشگر و ترسناک» بود. در سال های پس از مرگ جیانی، تنها افراد نزدیک به دوناتلا و خانواده ورساچه می توانسند عم او را متوجه شوند. مرگ جیانی اولین باری نبود که خانواده ورساچه با یک ضایعه بزرگ روبرو می شد. بزرگ ترین دختر خانواده که فورچوناتا ورساچه نام داشت و با نام تینا شناخته می شد نیز در سن ۱۲ سالگی فوت کرده بود. به گفته دوناتلا، تینا همراه با والدینش، سانتو و جیانی  زمانی که هنوز دوناتلا به دنیا نیامده بود به یک کارناوال خیابانی می رود که زمین می خورد و زانویش زخمی می شود و به همین سادگی کزاز می گیرد. او می گوید که خواهرش به خوبی مورد درمان قرار نگرفته و داروهای اشتباهی دریافت می کند و به همین دلیل ۲۴ ساعت بعد جان می دهد. دوناتلا می گوید: «مرگ ناگهانی به وفور در خانواده من رخ می دهد».

دوناتلا می گوید که او حس می کرده برای جانشینی تینا به دنیا آمده و مادرش پس از مرگ اولین فرزندش هیچگاه آن زن سابق نشد. دوناتلا ۳ سال پس از مرگ خواهر بزرگترش و در سال ۱۹۵۵ به دنیا آمد. دوناتلا در مورد تجربه مادری خود نیز می گوید که سعی می کند در اختصاص دادن وقت به فرزندانش به جای کمیت به کیفیت توجه داشته باشد. وی می گوید که فرزندانش، آلگرا و دانیل، و برخی از دوستان نزدیکش مانند التون جان باعث شدند که او در سال ۲۰۰۴ تصمیم به ترک مواد مخدر بگیرد. اگر چه دوناتلا علاقه زیادی به دنیای مد و فشن دارد اما برادر بزرگ ترش، سانتو، علاقه زیادی به این حوزه نداشت و می گوید که تنها به این خاطر که جیانی را یک استعداد در این صنعت می دیده با او همکاری می کرده است. وی می گوید که تمرکز اصلی ذهنی او کارهای انسان دوستانه است زیرا دائماً به افرادی که رنج می کشند و در فقر به سر می برند فکر می کند.

افرادی زیادی در طی سال ها سعی کرده اند که زندگی خانواده ورساچه را در قالب کتاب ها و سریال های تلویزیونی مستند سازی کنند. کتاب زندگینامه جیانی ورساچه با نام «عریان» (Undressed) نوشته کریستوفر میسون قرار بود در سال ۱۹۹۹ منتشر شود که خانواده ورساچه توانستند مانع از انتشار آن شوند. با این وجود آن ها نتوانستند مانع از انتشار فصل دوم سریال «داستان جنایی آمریکایی» (American Crime Story) با عنوان «قتل جیانی ورساچه» (The Assassination of Gianni Versace) شوند. اگر چه دوناتلا ورساچه بازی پنه لوپه کروز در نقش خود در این سریال را ستود اما او و دیگر اعضای خانواده آنچه در این داستان در مورد خانواده آن ها گفته شد را دوست نداشتند.

آن ها اعلام کرده اند که این سریال تصویری نادرست از زندگی برادرشان و قاتل او ارائه می دهد اما رایان مورفی، تهیه کننده اجرایی سریال گفته که تیم او در تصویری که از خانواده ورساچه ارائه داده اند بسیار با آن ها مهربان بوده اند. دوناتلا ادعا می کند که درست پس از به قتل رسیدن برادرش، کمپانی های زیادی نزد او آمده و از او خواسته اند کمپانی «Gianni Versace S.p.A» را به آن ها بفروشد و چیزهایی مانند این گفته اند: «هیچ کدام از اعضای خانواده شما دیگر لازم نخواهد بود هیچ وقت کار کنند». اما دوناتلا با فروش کمپانی برادرش موافقت نمی کند و در این باره می گوید: «برادرم حتی دوست نداشت که یکی از صندلی های دفتر کارش را بفروشم. برای او کمپانی خانواده اش بود و شما خانواده را نمی فروشید». با این وجود آن ها در سال ۲۰۱۴، ۲۰ درصد از سهم کمپانی ورساچه را به کمپانی شخصی Blackstone Group بفروشند تا کسب و کار کمپانی خود را توسعه دهند. در سال ۲۰۱۶، جاناتان آکروید به عنوان مدیرعامل کمپانی جیانی ورساچه وارد شد تا اوضاع نابسامان آن را بهبود بخشد.

آکروید ثابت کرد که بهترین گزینه برای این مقام بوده و ۲۰ سال پس از مرگ جیانی، دوناتلا موفق شد یکی از بزرگ ترین بازگشت های تاریخ مد و فشن را انجام دهد به نحوی که بسیاری سال ۲۰۱۷ را «سال ورساچه» نام نهادند. اگر چه اعضای خانواده ورساچه در تمامی زوایای این کمپانی فعال هستند اما تمام سهم های خود در آن را در سال ۲۰۱۸ به کمپانی Capri Holdings متعلق به مایکل کورس فروختند. این کمپانی با مبلغ ۲٫۱ میلیارد دلار کمپانی ورساچه را خریداری کرد اما دوناتلا همچنان به عنوان رییس بخش خلاقیت و سانتو نیز به عنوان رییس هیئت مدیره و رییس کمپانی به کار خود ادامه می دهند و خانواده ورساچه در مجموع ۱۷۶ میلیون دلار از سهام Capri Holdings را در اختیار دارند.

ثبت نظر

ارسال

نمایش‌

بی توجهی به کارکنان نفت در تعیین پاداش پایان خدمت کارکنان دولت!

بر اساس لایحه بودجه ۱۴۰۲ در سال آینده پاداش پایان خدمت کارکنان در ازای هر سال خدمت و به میزان حداکثر تا سی سال ۵۲۰ میلیون تومان پیش‌بینی شده که نسبت به امسال ۷۵ میلیون تومان اضافه شده است.

  • 403

2877 میلیارد دلار ثروت نفتی برباد رفته در 12 سال تحریم

برای فهم بهتر مقدار هزینه 2877 میلیارد دلاری وارد شده از صادرات نفتی از دست رفته تا پایان سال میلادی گذشته، می‌توان به ارزش ریالی آن با توجه به قیمت دلار در بازارهای امروز اشاره کرد که بالغ بر 100.7 هزار هزار میلیارد تومان می‌شود.

  • 408

رحیمی: در لایحه بودجه ۱۴۰۲ هیچ افزایش قیمتی برای حامل‌های انرژی دیده نشده است/ معافیت برای خانوارهای کم‌درآمد

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: سال آینده هیچ افزایش قیمتی برای حامل‌های انرژی از جمله بنزین، گازوئیل و گاز را نداریم و این موضوع اصلاً در بودجه سال ۱۴۰۲ نیامده است.

  • 479

اشتباه بانک مرکزی در آبان ماه

سید احسان خاندوزی، سخنگوی اقتصادی دولت : نرخ ارز در سامانه نیما متغیر خواهد بود. بخشی از مشکلی که در آبان و آذر ماه به وجود آمد بود. اشتباه در تخصیص ارز در یکی از زیرمجموعه های بانک مرکزی بود و موجب شد واردات برای کالاهایی که با درهم باید وارد می شد با محدودیت همراه شود .که باعث شد این موضوع القا ش ...

  • 478

قیمت قطعات یدکی در بازار سلیقه ای شد/ خبری از نظارت نیست

رئیس اتحادیه تعمیرکاران خودرو با اعلام اینکه قیمت قطعات یدکی گران شده اما قیمت دستمزد تعمیرکاران خودرو تغییر نکرده است، گفت: در حال حاضر قیمت قطعات یدکی خودرو بسیار بالاست و هیچ نظارتی در این رابطه انجام نمی شود.

  • 475

کارنامه روحانی و رئیسی در کنترل تورم

«تورم را نصف و سپس تک‌رقمی خواهیم کرد»؛ این دقیقا وعده‌ای بود که سیدابراهیم رئیسی در انتخابات سال گذشته داد. اکنون 16 ماه از آغاز به کار دولت او می‌گذرد و بررسی‌ها نشان می‌دهد رئیسی و دولتش در کنترل تورم طی این مدت، نسبت به بازه زمانی مشابه در دولت روحانی، ناکام بوده‌اند.

  • 397

سابقه بیمه خریدنی نیست ولی یک استثنا دارد

سابقه بیمه خریدنی نیست مگر اینکه فرد به ۶۰ سال رسیده باشد و برای بازنشسته شدن نیاز به خرید سابقه بیمه داشته باشد.

  • 569

مردم بیشتر چه خانه‌هایی می‌خرند؟

فشار تقاضا برای واحدهای کوچک متراژ و قدیمی نمایه غالب در این بازار است.

  • 340

اقتصاد کلان چیست؟

ه علت تاثیرگذاری وضعیت اقتصادی بر تمامی افراد، مسائل اقتصاد کلان، نقش مهمی را در مباحثات سیاسی ملی ایفا می‌کنند. شرکت‌کنندگان در انتخابات از وضعیت اقتصادی آگاه هستند و می‌دانند که سیاست‌های دولت می‌تواند از راه‌های قابل‌توجهی بر اقتصاد، تاثیرگذار باشد.

  • 387

چرا مردم تمایلی به بیمه‌های زندگی ندارند؟

یک مدیر بیمه‌ای ضمن تشریح برخی دلایل عدم توجه مردم به بیمه‌های زندگی، گفت: :‌ یکی از مهمترین دلایل تورم و کاهش ارزش پول است که مردم متناسب با شرایط تصمیم می‌گیرند.

  • 532

قطار سریع السیر در بازار سکه

برخی از سکه بازان با اشاره به اظهارات اخیر رئیسی درباره قطار پیشرفت به کنایه می گفتند نرخ دلار این روزها سوار قطار سریع السیر شده و ایستگاه ها را یکی پس از دیگری طی می کند. همین امر موجب شده سکه بازان تحت هیجان افزایش قیمت دلار در موقعیت خرید قرار بگیرند.

  • 498

نقش موثر اصناف در تنظیم بازار و توزیع کالاهای اساسی

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت قزوین با تاکید بر نقش مهم اصناف در پیشبرد اهداف اقتصادی کشور و توزیع کالا و خدمات بین جامعه گفت: بدون همراهی و حضور موثر اصناف هیچ برنامه‌ای در بازار قابلیت اجرا و عملیاتی شدن ندارد.

  • 397

احتمال تغییر سن و سابقه بازنشستگی در بودجه ۱۴۰۲/ کدام صندوقها با بودجه دولت سرپا هستند؟

دولت برای جلوگیری از تشدید چالش در صندوقهای بازنشستگی بایستی پیشنهادهای تحولی در حوزه صندوق‌های بازنشستگی و اصلاح سن و سابقه بازنشستگی در بودجه سال ۱۴۰۲ لحاظ کند.

  • 1803

پول مازاد فروش خودرو در بورس کالا به جیب خودروساز می‌رود؟

عضو هیات رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: اگر قیمت معامله شده خودرو در بورس بالاتر از بهای تمام شده پایه و سود معقول باشد، تفاوت مذکور باید برای مصارف عمومی به طور مثال برای توسعه صنعت حمل و نقل هزینه شود.

  • 285

«زمستان سخت» پتروشیمی ایران آغاز شد

بحران مدیریتی در حالی دومین دارنده منابع گازی جهان را دچار چالش جدی کرده است که رسانه‌های نزدیک به دولت مدت‌ها بود «زمستان سخت اروپا و التماس آن‌ها برای گاز ایران» را نوید می‌دادند.

  • 487

تحلیل تکنیکال بورس چیست؟

تحلیل تکنیکال بورس در واقع علمی در بازارهای مالی است که در آن پیش‌بینی قیمت‌های آینده بر اساس بررسی قیمت‌های گذشته صورت می‌گیرد.

  • 271

وضعیت حاد در بانک های 4 استان کشور

نرخ تسهیلات به سپرده ها پس از کسر سپرده قانونی در مهر ماه امسال، در 4 استان کشور بالاتر از 100 درصد بوده که اتفاقی خطرناک در اقتصاد قلمداد می شود. به باور برخی تحلیل گران این رویداد می تواند موجب رشد فزاینده نقدینگی شده و از این حیث این 4 منطقه را میدان انفجار نقدینگی می دانند.

  • 1963

بیشترین رشد قیمت سهام بانکی به سامان رسید

در اولین روز هفته معاملات بورس و فرابورس تهران، شاهد تغییرات اندک شاخص سهام بانک‌ها و موسسات اعتباری در بازار سرمایه بودیم.

  • 1769

بیشترین رشد قیمت سهام انبوه سازی، املاک و مستغلات به وتوس رسید

در اولین روز کاری هفته معاملات بورس وفرابورس تهران شاهد افت شاخص سهام شرکت های انبوه سازی،املاک و مستغلات دربازار سرمایه بودیم.

  • 675

وصول ۲۷۰ هزار میلیارد تومان مالیات در ۷ ماه/ درآمد مالیاتی مهر ۵۰ هزار میلیارد تومان شد

با توجه به آمارهای سازمان امور مالیاتی طی ۷ ماهه سال جاری حدود ۲۷۰ هزار میلیارد تومان مالیات وصول شده است و درآمد مالیاتی مهر ماه ۵۰ هزار میلیارد تومان بوده است.

  • 361