تماس های میلیونی

تماس های میلیونی

همدان - ایرنا - اعتماد به تماس های تلفنی تحت عنوان برنده شدن در مسابقات، زمینه کلاهبرداری تلفنی را برای سودجویان فراهم کرده است.

شنبه 28 مهر 1397 ساعت 15:22

به گزارش شبکه خبری بانک و بیمه "بینا" به نقل از ایرنا 

به گزارش ایرنا، کلاهبرداری از طریق تماس تلفنی یکی از شایع ترین پرونده های پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات (فتا) است که با وجود اطلاع رسانی در زمینه اعتماد نکردن به این قبیل تماس ها، اما همچنان شاهد تشکیل پرونده های متعدد در این ارتباط هستیم.
مجرمان سایبری برای دستیابی به هدفشان نیازمند داشتن اطلاعات بانکی افراد هستند بنابراین با ارسال پیامک یا تماس تلفنی فرد را مجاب به ارائه اطلاعات می کنند.
داشتن اطلاعات بانکی افراد یکی از ملزمات اصلی تخلیه حساب افراد است بنابراین باید بهانه ای برای دریافت این اطلاعات وجود داشته باشند.
موضوع برنده شدن در قرعه کشی و مسابقات معتبر و مواردی از این دست به عنوان یک شیوه مرسوم و قدیمی همچنان به عنوان اهرمی برای دستیابی به اطلاعات بانکی افراد است.
کلاهبرداری در حوزه تخلیه حساب بانکی به دو شیوه پیامکی و کارت به کارت صورت می گیرد که برای نوع نخست می توان مهمترین کلاهبرداری پیامکی پلیس فتا همدان را مثال زد.

**کلاهبرداری از زندان با 1100 خط تلفن
مهمترین پرونده کلاهبرداری پیامکی پلیس فتا همدان مربوط به یک باند کلاهبرداری اینترنتی است که با استفاده از عامل اصلی خود در بیرون از زندان اقدام به ارسال پیامک هایی با مضمون برنده شدن در جشنواره های مختلف و فریب شهروندان می کرد.
این پیامک ها با استفاده از یکهزار و 100 خط تلفن همراه برای بیش از پنج هزار و 250 نفر ارسال شده بود که در نهایت کلاهبرداران موفق به اغفال 290 نفر و تخلیه حساب آنها شدند.
اعضای این باند با هدایت طعمه به سمت عابر بانک، رمز و گذر واژهای مورد نیاز را دریافت کرده و به صورت اینترنتی یا کارت به کارت حساب بانکی افراد را تخلیه می کردند.
پس از شکایت فردی مبنی بر برداشت غیرمجاز از حساب بانکی موضوع در دستور کار کارشناسان پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات همدان قرار گرفت که یکی از اعضای باند بزرگ کلاهبرداری اینترنتی دستگیر شد.
افراد متخلف اقدام به کلاهبرداری در استان های تهران، همدان، زنجان و البرز کرده بودند که ماموران پلیس فتا پس از چندین نوبت تحقیقات غیرمحسوس در این استان ها اعضای باند یاد شده را شناسایی کردند.
تحقیقات صورت گرفته از اعضای این باند گویای این است که متخلفان موفق به برداشت غیرمجاز از حساب 209 نفر به میزان 11 میلیارد و 86 میلیون ریال با استفاده از خطوط تلفن همراه شدند.
اعضای این باند شامل هفت مرد و یک زن بودند که یکی از زندانیان با استفاده از همسر خود که در بیرون از زندان به سر می برد این کلاهبرداری اینترنتی را طراحی کرده بود.

**سوء استفاده از احساسات مذهبی
یکی از شیوه های کلاهبرداری سوء استفاده از احساسات مذهبی شهروندان است با این توضیح که افرد کلاهبردار هنگام تماس با فرد مورد نظرشان عنوان می کنند که شما به صورت تصادفی برای عزیمت به عتبات عالیات یا یک سفر زیارتی برنده شده اید و هم اینک مسئول سازمان یا اداره کل خاص پشت خط تلفن درصدد صحبت و تبریک این موفقیت به شما است.
این طیف از کلاهبرداران با موزی گری و روش های روانشناسانه برای عملی کرن هدف خود مالباخته را بر سر 2 راهی قرار داده و عنوان می کنند چنانچه هم اینک زمینه سفر را ندارید می توانید به جای آن هدیه نقدی دریافت کنید.
کلاهبرداران می دانند که در مواردی مخاطب شان دریافت هدیه نقدی را ترجیح می دهند بنابراین قسمت دوم سناریو مبنی بر کشاندن فرد به کنار دستگاه عابربانک کلید می خورد.
این شیوه کلاهبرداری علاوه بر تماس تلفنی با قربانی به صورت ارسال پیامک نیز مرسوم است در هر 2 حالت افراد طعمه را به پای باجه عابر بانک کشانده و حساب آنها را با دریافت اطلاعات بانکی تخلیه می کنند.

**ترفند کلاهبرداران برای تخلیه حساب شرکت ها
شماری از کلاهبرداران اینترنتی نیز در تماس با شرکت ها و ادارات ابتدا از افراد فعال در آن مجموعه اطلاعات کافی را دریافت کرده سپس با مسئول آن مجموعه مذاکره و آن را تطمیع می کنند.
برای مثال فردی با یک دندانپزشکی تماس برقرار کرده و عنوان می کند که 100 تن از فعالان در یک مجموعه قصد ترمیم دندان در این مطب یا کلینیک را دارند.
آنها از مسئول آن مجموعه درخواست می کنند تا برای یک هفته به دیگر مراجعه کنندگان وقت ندهند سپس با عملی شدن این خواسته عنوان می کنند که نیمی از هزینه پیش انجام هر نوع ویزیتی به حساب پزشک واریز می شود.
این ترفند، پزشک و مسئول کلینیک را به وجد و شوق آورده تا جایی که به دیگر خواسته های کلاهبرداران نیز تن می دهند.
پس از قرار گرفتن آنها در دام ، کلاهبردار واریز مبلغ را منوط به حضور در باجه عابر بانک و لینک اطلاعات می کند.
این قبیل کلاهبرداری ها گویای این است که قربانیان تنها قشر کم سواد نیستند بلکه افراد تحصیلکرده جامعه نیز در معرض و هدف کلاهبرداران قرار دارند.

**فاش کردن اطلاعات شخصی ممنوع
شماری از کلاهبرداران با وجود مقاومت افراد برای حضور در باجه عابربانک به علت ناتوانی جسمی یا نداشتن وقت و فرصت، اما همچنان به تخلیه حساب قربانی امیدوارند.
آنها با حیله و نیرنگ اطلاعات شخصی افراد نظیر شماره تماس منزل و تلفن همراه، تاریخ تولد، کدملی را به همراه شماره کارت عابر بانک مطالبه می کنند.
کلاهبردان می دانند که بیشتر شهروندان از اطلاعات شخصی برای رمز عابر بانک استفاده می کنند بنابراین با داشتن اطلاعات شخصی قربانی، حساب او را تخلیه می کنند.

** صبر کلاهبردار
داشتن کارت عابر بانکی مخصوص هزینه های روزمره برای پیشگیری از تخلیه هنگفت حساب در صورت فاش شدن اطلاعات مورد تاکید است.
برخی بر این باورند در صورت ارائه اطلاعات حساب بانکی فاقد هیچگونه موجودی می توانند از گزند کلاهبرداران مصون بمانند.
اما تجربه و پرونده های موجود در پلیس فتا موید این است که کلاهبرداران صبور بوده و تا زمان واریز وجه نقد به این حساب، رمز و اطلاعات کارت را نگه می دارند.
چراکه پرونده هایی هم اینک در پلیس فتا در جریان است که یک سال از فاش شدن اطلاعات بانکی کارت هایی که پیشتر فاقد موجودی بودند گذشته اما هم اینک قربانی در دام گرفتار شده است.

**کلاهبرداری بین المللی
یکی دیگر از شیوه های کلاهبرداری هنگام جابجایی پول برای افرادی ساکن در خارج از کشور رخ می دهد با این توضیح که کلاهبرداران با شیوه های یاد شده طعمه را پای باجه عابربانک می کشانند.
آنها با بیان اینکه در خارج از کشور ساکن هستند و برای واریز پول نیاز به همسان شدن سیستم باجه عابربانک با سیستم آنها در خارج از کشور دارد، از قربانی می خواهند به جای فارسی قسمت لاتین دستگاه عابربانک را انتخاب کند.
آنها با هدایت مالباخته به قسمت موجودی از وی می خواهند سه رقم سه رقم عددی را که مشاهده می کنند بخواند، غافل از اینکه قربانی در حال مخابره میزان موجودی خود برای کلاهبردار است.
سپس کلاهبردار اینترنتی عددی مقداری کمتر از موجودی فرد به صورت سه رقم سه رقم بیان کرده و از قربانی می خواهد آن را وارد نماید در حالیکه با فشار دادن صفحه کلید و انتخاب این اعداد، در اصل مبلغ واریزی به حساب کلاهبردار را وارد و تائید می کند.
مجرمان بسیار زیرکانه افراد را متقاعد به حضور در پای دستگاه خود پرداز و قرار دادن کارت داخل دستگاه کرده سپس با عملیاتی که به قربانی دیکته می کنند موجودی شان را به سرقت می برند.

**تائید دو مرحله ای بن بست کلاهبرداری
با توجه به اطلاع رسانی در زمینه کلاهبرداری از طریق ارسال پیامک و کارت به کارت و سایر موارد اما همچنان شاهد تشکیل پرونده برداشت غیرمجاز هستیم.
بنابراین ارائه راهکاری مناسب برای پیشگیری از بروز این اتفاق ضروری به نظر می رسد که برای نمونه می توان تائید دو مرحله ای را پیشنهاد داد.
توضیح اینکه پس از وارد کردن رمز نخست توسط دارنده کارت، پیامکی به شماره همراه وی ارسال شود و برای ادامه فرایند انجام عملیات بانکی نیازمند وارد کردن این کد باشد.
همچنین استفاده از نرم افزار 60 یا رمز یک بار مصرف سرقت از عابر بانک را تا حد قابل توجهی کاهش می دهد چراکه دارندگان کارت های عابر بانک هنگام خریدهای غیرنقدی با استفاده از کارت های بانکی از روی سادگی یا اطمینان، رمز بانکی را در اختیار فروشنده قرار می دهند و این اقدام آنها احتمال سوء استفاده های احتمالی را افزایش می دهد.
هنگام خریدهای اینترنتی نیز فرد تمامی اطلاعات بانکی از جمله رمز دوم را در سایت وارد می کند که در صورت جعلی بودن صفحه، سارقان اقدام به تخلیه حساب ها می کنند.
توصیه به تغییر مکرر رمز نیز در بیشتر مواقع مورد اقبال افراد قرار نمی گیرد و دارندگان کارت های بانکی در مواردی سال ها یک رمز ساده را برای خود برمی گزیدند.
برای رفع این مشکل می توان از رمزهای یک بار مصرف برای کارت بانکی استفاده کرد و با نصب این نرم افزار روی گوشی هوشمند، رمز اول و دوم یک بار مصرف که به مدت 60 ثانیه اعتبار دارد را دریافت کرده و در اختیار فروشنده کالا گذاشت.
در این روش رمز سابق همچنان باقی است و رمزی که از طریق این نرم افزار دریافت می شود موقتی بوده و تنها برای جلوگیری از سرقت های بانکی به کار می رود.
7526*2090

ثبت نظر

ارسال

نمایش‌

بی توجهی به کارکنان نفت در تعیین پاداش پایان خدمت کارکنان دولت!

بر اساس لایحه بودجه ۱۴۰۲ در سال آینده پاداش پایان خدمت کارکنان در ازای هر سال خدمت و به میزان حداکثر تا سی سال ۵۲۰ میلیون تومان پیش‌بینی شده که نسبت به امسال ۷۵ میلیون تومان اضافه شده است.

  • 403

2877 میلیارد دلار ثروت نفتی برباد رفته در 12 سال تحریم

برای فهم بهتر مقدار هزینه 2877 میلیارد دلاری وارد شده از صادرات نفتی از دست رفته تا پایان سال میلادی گذشته، می‌توان به ارزش ریالی آن با توجه به قیمت دلار در بازارهای امروز اشاره کرد که بالغ بر 100.7 هزار هزار میلیارد تومان می‌شود.

  • 408

رحیمی: در لایحه بودجه ۱۴۰۲ هیچ افزایش قیمتی برای حامل‌های انرژی دیده نشده است/ معافیت برای خانوارهای کم‌درآمد

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: سال آینده هیچ افزایش قیمتی برای حامل‌های انرژی از جمله بنزین، گازوئیل و گاز را نداریم و این موضوع اصلاً در بودجه سال ۱۴۰۲ نیامده است.

  • 479

اشتباه بانک مرکزی در آبان ماه

سید احسان خاندوزی، سخنگوی اقتصادی دولت : نرخ ارز در سامانه نیما متغیر خواهد بود. بخشی از مشکلی که در آبان و آذر ماه به وجود آمد بود. اشتباه در تخصیص ارز در یکی از زیرمجموعه های بانک مرکزی بود و موجب شد واردات برای کالاهایی که با درهم باید وارد می شد با محدودیت همراه شود .که باعث شد این موضوع القا ش ...

  • 478

قیمت قطعات یدکی در بازار سلیقه ای شد/ خبری از نظارت نیست

رئیس اتحادیه تعمیرکاران خودرو با اعلام اینکه قیمت قطعات یدکی گران شده اما قیمت دستمزد تعمیرکاران خودرو تغییر نکرده است، گفت: در حال حاضر قیمت قطعات یدکی خودرو بسیار بالاست و هیچ نظارتی در این رابطه انجام نمی شود.

  • 475

کارنامه روحانی و رئیسی در کنترل تورم

«تورم را نصف و سپس تک‌رقمی خواهیم کرد»؛ این دقیقا وعده‌ای بود که سیدابراهیم رئیسی در انتخابات سال گذشته داد. اکنون 16 ماه از آغاز به کار دولت او می‌گذرد و بررسی‌ها نشان می‌دهد رئیسی و دولتش در کنترل تورم طی این مدت، نسبت به بازه زمانی مشابه در دولت روحانی، ناکام بوده‌اند.

  • 397

سابقه بیمه خریدنی نیست ولی یک استثنا دارد

سابقه بیمه خریدنی نیست مگر اینکه فرد به ۶۰ سال رسیده باشد و برای بازنشسته شدن نیاز به خرید سابقه بیمه داشته باشد.

  • 569

مردم بیشتر چه خانه‌هایی می‌خرند؟

فشار تقاضا برای واحدهای کوچک متراژ و قدیمی نمایه غالب در این بازار است.

  • 340

اقتصاد کلان چیست؟

ه علت تاثیرگذاری وضعیت اقتصادی بر تمامی افراد، مسائل اقتصاد کلان، نقش مهمی را در مباحثات سیاسی ملی ایفا می‌کنند. شرکت‌کنندگان در انتخابات از وضعیت اقتصادی آگاه هستند و می‌دانند که سیاست‌های دولت می‌تواند از راه‌های قابل‌توجهی بر اقتصاد، تاثیرگذار باشد.

  • 387

چرا مردم تمایلی به بیمه‌های زندگی ندارند؟

یک مدیر بیمه‌ای ضمن تشریح برخی دلایل عدم توجه مردم به بیمه‌های زندگی، گفت: :‌ یکی از مهمترین دلایل تورم و کاهش ارزش پول است که مردم متناسب با شرایط تصمیم می‌گیرند.

  • 532

قطار سریع السیر در بازار سکه

برخی از سکه بازان با اشاره به اظهارات اخیر رئیسی درباره قطار پیشرفت به کنایه می گفتند نرخ دلار این روزها سوار قطار سریع السیر شده و ایستگاه ها را یکی پس از دیگری طی می کند. همین امر موجب شده سکه بازان تحت هیجان افزایش قیمت دلار در موقعیت خرید قرار بگیرند.

  • 498

نقش موثر اصناف در تنظیم بازار و توزیع کالاهای اساسی

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت قزوین با تاکید بر نقش مهم اصناف در پیشبرد اهداف اقتصادی کشور و توزیع کالا و خدمات بین جامعه گفت: بدون همراهی و حضور موثر اصناف هیچ برنامه‌ای در بازار قابلیت اجرا و عملیاتی شدن ندارد.

  • 397

احتمال تغییر سن و سابقه بازنشستگی در بودجه ۱۴۰۲/ کدام صندوقها با بودجه دولت سرپا هستند؟

دولت برای جلوگیری از تشدید چالش در صندوقهای بازنشستگی بایستی پیشنهادهای تحولی در حوزه صندوق‌های بازنشستگی و اصلاح سن و سابقه بازنشستگی در بودجه سال ۱۴۰۲ لحاظ کند.

  • 1805

پول مازاد فروش خودرو در بورس کالا به جیب خودروساز می‌رود؟

عضو هیات رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: اگر قیمت معامله شده خودرو در بورس بالاتر از بهای تمام شده پایه و سود معقول باشد، تفاوت مذکور باید برای مصارف عمومی به طور مثال برای توسعه صنعت حمل و نقل هزینه شود.

  • 285

«زمستان سخت» پتروشیمی ایران آغاز شد

بحران مدیریتی در حالی دومین دارنده منابع گازی جهان را دچار چالش جدی کرده است که رسانه‌های نزدیک به دولت مدت‌ها بود «زمستان سخت اروپا و التماس آن‌ها برای گاز ایران» را نوید می‌دادند.

  • 487

تحلیل تکنیکال بورس چیست؟

تحلیل تکنیکال بورس در واقع علمی در بازارهای مالی است که در آن پیش‌بینی قیمت‌های آینده بر اساس بررسی قیمت‌های گذشته صورت می‌گیرد.

  • 271

وضعیت حاد در بانک های 4 استان کشور

نرخ تسهیلات به سپرده ها پس از کسر سپرده قانونی در مهر ماه امسال، در 4 استان کشور بالاتر از 100 درصد بوده که اتفاقی خطرناک در اقتصاد قلمداد می شود. به باور برخی تحلیل گران این رویداد می تواند موجب رشد فزاینده نقدینگی شده و از این حیث این 4 منطقه را میدان انفجار نقدینگی می دانند.

  • 1966

بیشترین رشد قیمت سهام بانکی به سامان رسید

در اولین روز هفته معاملات بورس و فرابورس تهران، شاهد تغییرات اندک شاخص سهام بانک‌ها و موسسات اعتباری در بازار سرمایه بودیم.

  • 1771

بیشترین رشد قیمت سهام انبوه سازی، املاک و مستغلات به وتوس رسید

در اولین روز کاری هفته معاملات بورس وفرابورس تهران شاهد افت شاخص سهام شرکت های انبوه سازی،املاک و مستغلات دربازار سرمایه بودیم.

  • 675

وصول ۲۷۰ هزار میلیارد تومان مالیات در ۷ ماه/ درآمد مالیاتی مهر ۵۰ هزار میلیارد تومان شد

با توجه به آمارهای سازمان امور مالیاتی طی ۷ ماهه سال جاری حدود ۲۷۰ هزار میلیارد تومان مالیات وصول شده است و درآمد مالیاتی مهر ماه ۵۰ هزار میلیارد تومان بوده است.

  • 361