برگزاری سومین جلسه محاکمه متهمان پرونده اختلاط گندم و خاک در شیراز

برگزاری سومین جلسه محاکمه متهمان پرونده اختلاط گندم و خاک در شیراز

سومین جلسه علنی دادگاه رسیدگی به پرونده 11 متهم اخلال در نظام اقتصادی از طریق اختلاط خاک با گندم و محتکران آرد در شعبه ویژه بررسی جرائم مفسدان و اخلالگران اقتصادی در دادگاه انقلاب شیراز برگزار شد.

سه شنبه 15 آبان 1397 ساعت 23:36

به گزارش شبکه خبری بانک و بیمه "بینا" به نقل از ایسنا 

‌، صبح سه‌شنبه 15 آبان سومین جلسه علنی دادگاه رسیدگی به اتهامات 11 متهم پرونده مخلوط کردن خاک و گندم و احتکار آرد، به ریاست قاضی سید محمود ساداتی و مستشاری محسن رجایی‌نیا و علی فرهادی‌پور برگزار شد.

در این جلسه دادگاه بعد از تلاوت آیاتی از کلام‌الله مجید، سید محمود ساداتی با اشاره به علنی بودن این جلسه، با استناد به مفاد قانون تاکید کرد که انتشار نام و تصویر متهم فاقد ممنوعیت قانونی است‌.

ساداتی خاطرنشان کرد که در این جلسه برای سومین بار به اتهام 11 نفر به جرم اخلال در امر توزیع مایحتاج عمومی و کالای استراتژیک گندم با شن و ماسه و سایر ناخالصی‌ها دستگیر شده‌اند، رسیدگی خواهد شد .

کوروش زارعی، معاون دادستان و سرپرست دادسرای انقلاب اسلامی شیراز به عنوان نماینده دادستان به قرائت کیفرخواست پرداخت و در دفاع از کیفرخواست صادره علیه متهمان با اشاره به روند شناسایی و بررسی سیلوهای انبار گندم بیان کرد: هرساله شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران که زیرمجموعه جهاد کشاورزی است، اقدام به خرید تضمینی گندم می‌کند.

وی گفت: به استناد گزارش‌ها و تحقیقات انجام‌شده، اقدامات متهمان در این پرونده از طریق اخلال در توزیع آرد و گندم همراه با ناخالصی‌های باعث تضییع میلیاردها ریال در بخش‌های مختلف شده است.

در این پرونده به اتهام 11 نفر به نام‌های منوچهر پورفرد فرزند عبدالله، اسمعیل نصراللهی فرزند حمزه، حسن مزارعی فرزند شاه میرزا، مهدی رضایی فرزند رمضان، محمدهادی محمدی فرزند عباس، ناصر حبیبی‌نسب، عسکر براتی معروف به افرا فرزند نادعلی، امیر کمالی سروستانی معروف به اشکان فرزند محمدحسین، محمد ثاقب‌پور فرزند احمد، حسن منصوری فرزند غلامحسین، محمود پورمند فرزند احمد که به اتهام اخلال در نظام اقتصادی کشور از طریق اخلال در امر توزیع مایحتاج عمومی کشور در شیرز دستگیر شده بودند، رسیدگی شد.

مهدی جمالی، نماینده اداره غله در این جلسه علاوه بر پخش فیلم تهیه شده از سیلوی خوشه طلایی سروستان، توضیحاتی را برای ریاست دادگاه بیان کرد و گفت: فیلم مذکور در تاریخ 16 بهمن 95 تهیه شد و از سیلوی خوشه طلایی سروستان گرفته شده و بارگیری شده و کامیون متعلق به همین سیلو و هولوگرام شرکت خوشه طلایی سروستان روی آن نصب و مقصد آن کارخانه آرد سنبله شیراز بوده است‌.

وی اضافه کرد: این فیلم نشان از تخلیه حجم انبوهی خاک به جای گندم داررد.مسئول آزمایشگاه بررسی کرده 1160 کیلو خاک در کامیون اول و 850 کیلو ماسه در کامیون دوم مشاهده شده و مستندات به اداره اطلاعات در تاریخ 18 بهمن 95 ارسال شد و شماره کامیون هم ایران 83 – 393 ع 26 بوده است‌.

قاضی ساداتی از نماینده اداره غله خواست تا در مورد اقداماتی که در برابر این تخلفات انجام داده‌اند توضیح دهد و نماینده اداره غله اظهار کرد: این تخلفات به شیوه خاصی انجام می‌شد و در مقابل ما نبوده که با برخورد ما مواجه شود و فیلم بدون اطلاع آنها تهیه شده است. از افت محموله متوجه تخلف شدیم و آن را پیگیری کردیم، هر دوی این کامیون‌ها به کارخانه آرد سنبله شیراز ارسال شد.

جمالی ادامه داد: این سیلو گندم‌ها را از تعاونی روستایی دریافت و به سیلو منتقل می‌کند و براساس قرارداد فی ما بین گندم‌ها را در سیلو ذخیره و اجاره دریافت می‌کنند و نماینده ما مستقر است و تحت کنترل ایشان تمام موارد مربوط به افت و غیره را بررسی و ثبت می‌کند.

جمالی خاطرنشان کرد: در فیلم دیگری نیز یک محموله از سیلوی خوشه طلایی سروستان بارگیری شده و در حال تخلیه در کارخانه آرد آسیا است‌.

جمالی همچنین در پاسخ به قاضی رجایی‌نیا که پرسید شما برای نظارت و جلوگیری از این اقدامات چه کردید؟ گفت: رویکرد دولت این است که اگر تعاونی و بخش خصوصی از روستاییان گندم نخرید ما باید این کار را انجام دهیم‌.

جمالی اضافه کرد: به بخش خصوصی اعتماد شد و قراردادی فی مابین نوشته شد و حدود اختیارات ما این است که ما زیر کندو را پلمپ می‌کنیم البته این کار بعد از سال 95 انجام شد ولی اگر ظرفیت خالی داشته باشند، می‌توانند گندم از طریق سیستم وارد گندم ما کنند. من با معاون وزیر صحبت کردم و گفتم به بخش خصوصی گندم دادیم و این عارضه وجود دارد و یک مساله بخش حاکمیتی است که نباید قراردادی بسته شود.

نماینده ستاد غله فارس اظهار کرد: زمانی که می‌خواستند به سیلوهای خصوصی مجوز بدهند بنده نظر کارشناسی خود را اعلام کردم که مواخذه شدم و مخالف تحویل گندم به سیلوهای خصوصی بودم.

مسئول حراست شرکت غله منطقه سه فارس و کهگیلویه و بویراحمد نیز در جایگاه قرار گرفت و گفت: سال 95 به ما اعلام کردند سیلوی خوشه طلایی سروستان دچار مشکل است.شرکت‌های خارج از استان گزارش‌ها را اعلام کردند، بر آن شدیم که این مسئله را پیگیری کنیم. دو بحث پیگیری جاده‌ای و نظارت بر سیلو مطرح بود که جاده‌ای که به نتیجه نرسیدیم که بخواهیم اسکورت کنیم و وقت‌گیر و سخت بود و اجازه نداشتیم، در مورد رصد سیلو هم وقتی به کارخانجات خودمان فرستادیم آنها هم اعلام کردند گندم‌هایی که از این سیلو خارج می‌شود مشکل دارد.

او اضافه کرد: من این را به دستگاه‌های امنیتی گزارش کردم و دستگاه‌های نظارتی با هماهنگی روی این قضیه کار کردند و به دستور قضایی بنا شد انبارگردانی‌ها انجام شود.

قاضی ساداتی خطاب به مسئول حراست شرکت غله منطقه سه بیان کرد: شما فرمودید ما از استان‌های دیگر گزارش دریافت کردیم که گندم‌ها مشکل دارد و این نشان می‌دهد شما نظارت دوره‌ای نداشتید.

مسئول حراست شرکت غله منطقه 3 پاسخ داد: دستگاهی که این آقایان اطلاعات را روی آن نصب کرده بودند، سیار بود و ناظر ما متوجه آن نشده است‌.

قاضی ساداتی تاکید کرد: اگر دستگاه‌های نظارتی ما به دقت به وظایف خود عمل می‌کردند، شاهد زندانی شدن برخی افراد و سایر مشکلات ناشی از آن نبودیم و قبول کنید که نظارت نبوده و نباید توجیه کنیم اگر دستگاه‌های نظارتی کار خود را در مجموعه غله انجام داده بودند، شاهد حضور این آقایان در مقابل میز دادگاه نبودیم‌.

عسکر براتی، صاحب ذرت خشک‌کنی و گندم و علوفه و جو که به صورت دلالی کار می‌کند به عنوان یکی از متهمان در جایگاه قرار گرفت و قاضی ساداتی کیفرخواست صادره علیه وی را قرائت و اتهام وی را اخلال در نظام توزیع مایحتاج عمومی و گندم در استان فارس عنوان کرد و گفت: شما به عنوان دلال نقش فعال داشته و گندم‌های مازاد بر مصرف کشاورزان در منطقه فیروزآباد با ناخالصی‌ها خریداری و با ناخالصی‌ها به سیلوهای دیگر و کارخانه سپیدان تخلیه کرده و مبلغ زیادی هم به بیت‌المال طبق نظر کارشناس رسمی دادگستری خسارت وارد کرده‌اید.

متهم براتی در دفاع از خود بیان کرد: من از سال 87 تاکنون گندم خریداری کرده و مراکز خرید دولتی و سیلوهای خصوصی در صورت سالم بودن گندم، آن را از من تحویل می‌گرفتند.

قاضی ساداتی تصریح کرد: گزارش‌ها حاکی از این است که 3 میلیارد و 707 میلیون ریال خسارت به بیت‌المال خسارت وارد کردید.

براتی پاسخ داد: کارشناس سیلو و نماینده غله حضور داشتند، من بابت تحویل گندم پاداش هم گرفتم.

قاضی ساداتی مکالمات براتی با شرکت غله را قرائت کرد که در این مکالمات براتی اعلام کرده که گندم‌ها ناخالصی دارد و انتظار داشته که اداره غله قبل از بازرسی، زمان حضور بازرسان خود را اعلام کند!

رئیس دادگاه خطاب به نماینده غله پرسید: آیا شما مجوزی برای دلالی ایشان در حوزه غله داده‌اید؟ ایشان شرکت در حوزه مواد غذایی ثبت کرده است که غیر از گندم است‌.

جمالی پاسخ داد: خیر آقای مزارعی مجوزی برای خرید و فروش گندم ندارد و شرکت آرد هم مجوزی برای فروش گندم نداشته است.

قاضی ساداتی خطاب به متهم مزارعی بیان کرد: شما به چه حقی و با چه مجوزی اقدام به خرید و فروش گندم کردید؟

متهم گفت: گندم خریداری شده آزاد بوده و من در تهران زندگی می‌کنم و تلفنی این معامله‌ها را انجام می‌دادم و آقای پورفرد را می‌شناختم‌.

قاضی ساداتی: شما گندم خریداری شده را دوباره وارد چرخه خرید و فروش تضمینی دولت کرده‌اید و مجددا به دولت فروخته‌اید و 8 میلیارد به دولت ضربه وارد کرده‌اید؛  شما علیرغم اینکه مهندس کشاورزی هستید و 10 سال در اداره غله کار کردید و کارخانه آرد حق ندارد گندم بفروشد چرا از کارخانه آرد، گندم خریداری کردید؟

مزارعی اظهار کرد: آن گندم متعلق به اداره آرد و آزاد بوده و نرخ بیرون و آزاد به من گندم را فروخته‌اند.

، در این جلسه برای سومین بار هر 11 متهم به همراه وکلای خود حضور داشتند و ضمن ارائه دفاعیات و مستندات خود در رد اتهامات وارده، خواستار صدور حکمی منصفانه از سوی مراجع قضایی شدند.


انتهای پیام

ثبت نظر

ارسال

نمایش‌

بی توجهی به کارکنان نفت در تعیین پاداش پایان خدمت کارکنان دولت!

بر اساس لایحه بودجه ۱۴۰۲ در سال آینده پاداش پایان خدمت کارکنان در ازای هر سال خدمت و به میزان حداکثر تا سی سال ۵۲۰ میلیون تومان پیش‌بینی شده که نسبت به امسال ۷۵ میلیون تومان اضافه شده است.

  • 403

2877 میلیارد دلار ثروت نفتی برباد رفته در 12 سال تحریم

برای فهم بهتر مقدار هزینه 2877 میلیارد دلاری وارد شده از صادرات نفتی از دست رفته تا پایان سال میلادی گذشته، می‌توان به ارزش ریالی آن با توجه به قیمت دلار در بازارهای امروز اشاره کرد که بالغ بر 100.7 هزار هزار میلیارد تومان می‌شود.

  • 408

رحیمی: در لایحه بودجه ۱۴۰۲ هیچ افزایش قیمتی برای حامل‌های انرژی دیده نشده است/ معافیت برای خانوارهای کم‌درآمد

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: سال آینده هیچ افزایش قیمتی برای حامل‌های انرژی از جمله بنزین، گازوئیل و گاز را نداریم و این موضوع اصلاً در بودجه سال ۱۴۰۲ نیامده است.

  • 479

اشتباه بانک مرکزی در آبان ماه

سید احسان خاندوزی، سخنگوی اقتصادی دولت : نرخ ارز در سامانه نیما متغیر خواهد بود. بخشی از مشکلی که در آبان و آذر ماه به وجود آمد بود. اشتباه در تخصیص ارز در یکی از زیرمجموعه های بانک مرکزی بود و موجب شد واردات برای کالاهایی که با درهم باید وارد می شد با محدودیت همراه شود .که باعث شد این موضوع القا ش ...

  • 478

قیمت قطعات یدکی در بازار سلیقه ای شد/ خبری از نظارت نیست

رئیس اتحادیه تعمیرکاران خودرو با اعلام اینکه قیمت قطعات یدکی گران شده اما قیمت دستمزد تعمیرکاران خودرو تغییر نکرده است، گفت: در حال حاضر قیمت قطعات یدکی خودرو بسیار بالاست و هیچ نظارتی در این رابطه انجام نمی شود.

  • 475

کارنامه روحانی و رئیسی در کنترل تورم

«تورم را نصف و سپس تک‌رقمی خواهیم کرد»؛ این دقیقا وعده‌ای بود که سیدابراهیم رئیسی در انتخابات سال گذشته داد. اکنون 16 ماه از آغاز به کار دولت او می‌گذرد و بررسی‌ها نشان می‌دهد رئیسی و دولتش در کنترل تورم طی این مدت، نسبت به بازه زمانی مشابه در دولت روحانی، ناکام بوده‌اند.

  • 397

سابقه بیمه خریدنی نیست ولی یک استثنا دارد

سابقه بیمه خریدنی نیست مگر اینکه فرد به ۶۰ سال رسیده باشد و برای بازنشسته شدن نیاز به خرید سابقه بیمه داشته باشد.

  • 569

مردم بیشتر چه خانه‌هایی می‌خرند؟

فشار تقاضا برای واحدهای کوچک متراژ و قدیمی نمایه غالب در این بازار است.

  • 340

اقتصاد کلان چیست؟

ه علت تاثیرگذاری وضعیت اقتصادی بر تمامی افراد، مسائل اقتصاد کلان، نقش مهمی را در مباحثات سیاسی ملی ایفا می‌کنند. شرکت‌کنندگان در انتخابات از وضعیت اقتصادی آگاه هستند و می‌دانند که سیاست‌های دولت می‌تواند از راه‌های قابل‌توجهی بر اقتصاد، تاثیرگذار باشد.

  • 387

چرا مردم تمایلی به بیمه‌های زندگی ندارند؟

یک مدیر بیمه‌ای ضمن تشریح برخی دلایل عدم توجه مردم به بیمه‌های زندگی، گفت: :‌ یکی از مهمترین دلایل تورم و کاهش ارزش پول است که مردم متناسب با شرایط تصمیم می‌گیرند.

  • 532

قطار سریع السیر در بازار سکه

برخی از سکه بازان با اشاره به اظهارات اخیر رئیسی درباره قطار پیشرفت به کنایه می گفتند نرخ دلار این روزها سوار قطار سریع السیر شده و ایستگاه ها را یکی پس از دیگری طی می کند. همین امر موجب شده سکه بازان تحت هیجان افزایش قیمت دلار در موقعیت خرید قرار بگیرند.

  • 498

نقش موثر اصناف در تنظیم بازار و توزیع کالاهای اساسی

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت قزوین با تاکید بر نقش مهم اصناف در پیشبرد اهداف اقتصادی کشور و توزیع کالا و خدمات بین جامعه گفت: بدون همراهی و حضور موثر اصناف هیچ برنامه‌ای در بازار قابلیت اجرا و عملیاتی شدن ندارد.

  • 397

احتمال تغییر سن و سابقه بازنشستگی در بودجه ۱۴۰۲/ کدام صندوقها با بودجه دولت سرپا هستند؟

دولت برای جلوگیری از تشدید چالش در صندوقهای بازنشستگی بایستی پیشنهادهای تحولی در حوزه صندوق‌های بازنشستگی و اصلاح سن و سابقه بازنشستگی در بودجه سال ۱۴۰۲ لحاظ کند.

  • 1786

پول مازاد فروش خودرو در بورس کالا به جیب خودروساز می‌رود؟

عضو هیات رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: اگر قیمت معامله شده خودرو در بورس بالاتر از بهای تمام شده پایه و سود معقول باشد، تفاوت مذکور باید برای مصارف عمومی به طور مثال برای توسعه صنعت حمل و نقل هزینه شود.

  • 285

«زمستان سخت» پتروشیمی ایران آغاز شد

بحران مدیریتی در حالی دومین دارنده منابع گازی جهان را دچار چالش جدی کرده است که رسانه‌های نزدیک به دولت مدت‌ها بود «زمستان سخت اروپا و التماس آن‌ها برای گاز ایران» را نوید می‌دادند.

  • 487

تحلیل تکنیکال بورس چیست؟

تحلیل تکنیکال بورس در واقع علمی در بازارهای مالی است که در آن پیش‌بینی قیمت‌های آینده بر اساس بررسی قیمت‌های گذشته صورت می‌گیرد.

  • 271

وضعیت حاد در بانک های 4 استان کشور

نرخ تسهیلات به سپرده ها پس از کسر سپرده قانونی در مهر ماه امسال، در 4 استان کشور بالاتر از 100 درصد بوده که اتفاقی خطرناک در اقتصاد قلمداد می شود. به باور برخی تحلیل گران این رویداد می تواند موجب رشد فزاینده نقدینگی شده و از این حیث این 4 منطقه را میدان انفجار نقدینگی می دانند.

  • 1934

بیشترین رشد قیمت سهام بانکی به سامان رسید

در اولین روز هفته معاملات بورس و فرابورس تهران، شاهد تغییرات اندک شاخص سهام بانک‌ها و موسسات اعتباری در بازار سرمایه بودیم.

  • 1740

بیشترین رشد قیمت سهام انبوه سازی، املاک و مستغلات به وتوس رسید

در اولین روز کاری هفته معاملات بورس وفرابورس تهران شاهد افت شاخص سهام شرکت های انبوه سازی،املاک و مستغلات دربازار سرمایه بودیم.

  • 675

وصول ۲۷۰ هزار میلیارد تومان مالیات در ۷ ماه/ درآمد مالیاتی مهر ۵۰ هزار میلیارد تومان شد

با توجه به آمارهای سازمان امور مالیاتی طی ۷ ماهه سال جاری حدود ۲۷۰ هزار میلیارد تومان مالیات وصول شده است و درآمد مالیاتی مهر ماه ۵۰ هزار میلیارد تومان بوده است.

  • 361