یارانه را "شاباش وار" توزیع نکنید!

یارانه را "شاباش وار" توزیع نکنید!

در شرایط "جنگ اقتصادی"آیا رواست عده‌ای رانت‌خوار و زیاده‌طلب و "دزد" به جان بیت‌المال همین مردم افتاده و بیت‌المال مردم را به جیب خود و خانواده‌شان بریزند.

دوشنبه 31 تیر 1398 ساعت 16:24

به گزارش شبکه خبری بانک و بیمه "بینا" به نقل از عصر ایران 

عصرایران - بیش از 14 ماه است که شرایط کشور "خطیر و ویژه" است. از زمان خروج یکجانبه آمریکای ترامپ از برجام و اعمال تحریم‌های همه‌جانبه آمریکا علیه کشور، کشور و ملت در معرض یک جنگ اقتصادی تمام عیار قرار گرفته است.

بسیاری از مقامات دولتی طی ماه‌های گذشته از واژه "تروریسم اقتصادی" برای توصیف هجمه همه‌جانبه آمریکا علیه ایران استفاده می کنند و بسیاری از دولتمردان اعتراف و اذعان دارند که شرایط کشور حتی از دوران جنگ 8 ساله تحمیلی نیز خطیرتر و دشوارتر است.

جنگ شوخی بردار نیست و حتی مقابله با نوع اقتصادی آن دشوارتر و خطیرتر از نوع نظامی است برای مثال در ماجرای هفته های اخیر تنها با یک ماموریت چند ساعته و یا چند دقیقه ای یک پهپاد آمریکایی متجاوز سرنگون شد و یک نفتکش متخلف بریتانیایی در خلیج فارس به توقیف نیروهای نظامی کشور رسید. اما آیا در حوزه اقتصاد هم می توان با این ضرب و قاطعیت مثلا تحریم های آمریکا را به عقب راند و آنها را ملغی کرد و یا برای مقابله با پیامدهای آن چاره اندیشید؟

جنگ اقتصادی واژه ای نیست که ما به آن بدهیم، بلکه حتی مقامات آمریکایی هم از واژه جنگ اقتصادی و اعمال تحریم‌های فلج کننده علیه ایران سخن می‌گویند و به زعم خودشان می‌گویند: مادامی که جنگ اقتصادی موثر باشد نیازی به جنگ نظامی نیست.

البته پربیراه نیز نمی‌گویند و دامن زدن به آشفتگی اقتصادی در ایران به ویژه در ماه‌های نخست خروج آمریکا از برجام، دولتمردان واشنگتن را در تشدید تحریم‌ها، مصمم‌تر و راسخ‌تر کرده است.

آنها وقتی می‌بینند با خروج یکطرفه آنها از برجام و اعمال تحریم‌های همه‌جانبه علیه ایران، آشفتگی کم‌سابقه‌ای بر بازار داخلی ایران چیره می‌شود، دیگر چه نیازی می‌بینند که بخواهند هزینه به جان خریده و نیروهای نظامی خود را در معرض یک جنگ خطرناک غیرقابل پیش‌بینی قرار دهند.

بنابراین به اذعان دوست و دشمن کشور ما هم‌اینک در یک جنگ گسترده درگیر است اما جنگی که ماهیت آن اقتصادی و هدف آن فروپاشی بنیان‌های اقتصادی و اجتماعی و در نهایت سیاسی کشور است.

درخت اقتصاد کشور ما اما طی 15 ماه گذشته ثابت کرده است که در برابر تحریم‌های آمریکاخم می‌شود و یا "می‌لرزد" اما به راحتی نمی‌شکند و نخواهد شکست.

این کار اما مستلزم برنامه‌ریزی صحیح و حرکت در مسیری منضبط و اعمال اصلاحات و جراحی‌های لازم و تغییر دست فرمان اداره کشور از شیوه مرسوم گذشته است.

تا حدودی در بخش‌هایی از اقتصاد ما اصلاحات و جرح و تعدیلاتی صورت گرفته است تا متناسب با شرایط جدید، چرخ اقتصاد کشور از حرکت بازنایستد و متوقف نگردد.

اما در این میان چیزی که به هیچ وجه قابل هضم نیست حرکت خواسته و ناخواسته عده‌ای سودجو در داخل در جهت خلاف منافع کشور و همراستا با تلاش‌های دشمنان بیرونی برای وارد آوردن ضربات کاری بر پیکر اقتصاد نیمه جان کشور است.

طی هفته‌ها و ماه‌های گذشته اطلاعات و  گزارش‌های متواتری درباره فساد گسترده در بخش توزیع ارز دولتی حتی از زبان ارشدترین مقامات اجرایی کشور به زبان آورده شده است. وقتی وزیر بهداشت به صراحت از وجود فساد سازمان یافته در بدنه تحت مدیریت خود می‌نالد و می‌گوید: به جای وارد کردن "استنت" قلب برای بیماران قلبی، عده‌ای سودجو ارز دولتی را گرفته و با آن کابل برق وارد کرده‌اند...

وقتی خبر گم شدن نزدیک به 1 میلیارد یورو ارز دولتی ( در حوزه واردات دارو) در رسانه‌ها منتشر می‌شود و رییس جمهوری دستور پیگیری موضوع را به 4 وزارت‌خانه مربوطه محول می‌کند...

وقتی رییس جمهوری به صراحت از عدم بازگشت بخشی از ارزهای اختصاص یافته به واردات اقلام اساسی و " سودجویی برخی از فعالان اقتصادی از شرایط موجود اقتصاد کشور" سخن می‌گوید..

و وقتی چندین مورد گزارش در رسانه‌ها از اختصاص بی‌حساب و کتاب ارز دولتی به برخی شرکت‌ها وحیف و میل و سودجویی بخشی از شرکت‌ها و افراد متنفذ از این ارز در جهت منافع جیب خودشان به  میان می‌آید..

باید گوش و چشم همه تیز شود و در برابر این هجمه داخلی به بنیان اقتصاد کشور حساس بود.

بسیاری از کارشناسان و صاحب‌نظران از همان ابتدای اعمال سیاست تعیین ارز دولتی (دلار4200 تومانی)برای واردات برخی اقلام به کشور، هشدار داده بوده و این سیاست را فسادخیز و رانت پرور توصیف کرده بودند؛ گوش دولت اما به این هشدارها توجهی نکرد و در همان ماه‌های ابتدایی امضای ترامپ بر فرمان اجرایی خروج یکجانبه آمریکا از برجام، میلیاردها دلار با قیمت 4200 تومان بین صدها و هزاران شرکت و فرد توزیع شد تا برای واردات اقلام کالاهای اساسی (غذا و دارو و مواد اولیه کارخانجات) استفاده کنند.

یارانه را

 حالا در مقابل چشم همگان و حتی به اعتراف ارشدترین مقامات دولتی، این خوان گسترده دلار 4200 تومانی ظاهرا ریخت و پاش‌هایی گسترده داشته و منافع و سودهای سوپر کلانی را نصیب گروهی از دریافت کنندگان این بیت‌المال مردم ایران کرده است.

عده‌ای بر حسب ظاهر این دلارها و یوروها را گرفته‌اند و به جای اینکه کالاهای مورد نیاز و اساسی وارد کشور کنند یا هیچ کالایی وارد نکرده‌اند و یا کالاهای دیگری (متناسب با تب سود بازار) وارد کرده‌اند و یا در صورت وارد کردن کالایی که قرار بوده وارد کنند، کالای وارد شده را با قیمت ارز آزاد و یا نیمایی به بازار داخلی فروخته‌اند و یا فساد در شبکه توزیع اقلام اساسی بوده و...

این عده اما نام و نشان دارند و انتظار طبیعی از دستگاه اجرایی و قضایی این است که یک به یک پرونده‌های آنها را بررسی و به موارد تخلفات آنها رسیدگی کنند و با توجه به اینکه کشور در یک جنگ اقتصادی تمام عیار درگیر است، عنوان اتهامی متخلفان و سودجویان احتمالی از شرایط اقتصادی کشور، علاوه بر سودجویی شخصی ، ضربه زدن به اقتصاد کشور در شرایط جنگی است.

اگر در جریان جنگ نظامی یک نیروی نظامی خودی را که در حال خرابکاری و یا ضربه زدن به مواضع خودی بگیرند، با او چه رفتاری می‌کنند؟

عده‌ای از مردم این کشور بنا به گفته " سید‌امیر عبدالملکی" دبیر یک گروه خیریه (جهادی) برای مبارزه با فقر در حاشیه‌های شهر تهران، حتی پول خریدن نان شب شان را هم ندارند.

او در مصاحبه امروز (دوشنبه) با خبرگزاری "ایلنا"گفته است:" خانواده‌های بسیاری در تهران مانند منطقه خلازیر وجود دارند که تنها وعده‌ غذایی آنها نان است و حتی هزینه خرید نان را هم ندارند. گروه جهادی الکفیل به هر خانواده‌ای با توجه به تعداد افراد، کارت نان در نظر گرفته است تا بتوانند برای خرید نان به نانوایی‌های طرف قرارداد مراجعه کنند."

با وجود چنین اظهارات و شرایطی در کشور، آیا رواست عده‌ای رانت‌خوار و زیاده‌طلب و "دزد" به جان بیت‌المال همین مردم افتاده و در شرایط جنگ اقتصادی، بیت‌المال مردم را به جیب خود و خانواده‌شان بریزند و در پایان هم از کشور گریخته و به گوشه‌ای از ینگه دنیا بروند؟

و سخن صریح پایانی با دولتیان:

از همان ابتدا بسیاری از کارشناسان گفتند و هشدار دادند که سیاست تخصیص ارز دولتی به واردات فسادزاست؛ اما گوش شما به این حرف‌ها بدهکار نشد و در نهایت آنچه را که خود خواستید کردید؛ حالا که دستکم فجایع این سیاست آشکار شده و هر روز "گّندی" از پیامدهای این سیاست از گوشه‌ای از اقتصاد کشور و وزارت‌خانه ای  و دستگاهی اداری و شرکتی و.. بیرون می‌زند، بیایید در جهت اصلاح و بازگشت به مسیر درست گام بردارید.

چرا باور نمی‌کنید که یارانه دولتی به کالاهای اساسی به شیوه درستی در بازار داخلی توزیع نمی‌شود و تنها بخش بسیار اندکی از آن به مردم می‌رسد و بخش قابل توجهی از آن در بالا دست‌ها حیف و میل می‌شود و به جیب "از ما بهتران" می‌رود.

یارانه را مثل "شاباش" بر سر اقتصاد کشور نریزید تا هر کسی که زور و مصرف بیشتری داشت اسکناس بیشتری به جیب بزند و عده زیادی هم حتی یک اسکناس برندارند؛ یارانه را "هدفمند" و به آدرس شهروندان ایرانی پست کنید، تا به دست خودشان برسد.

ثبت نظر

ارسال

نمایش‌

بی توجهی به کارکنان نفت در تعیین پاداش پایان خدمت کارکنان دولت!

بر اساس لایحه بودجه ۱۴۰۲ در سال آینده پاداش پایان خدمت کارکنان در ازای هر سال خدمت و به میزان حداکثر تا سی سال ۵۲۰ میلیون تومان پیش‌بینی شده که نسبت به امسال ۷۵ میلیون تومان اضافه شده است.

  • 403

2877 میلیارد دلار ثروت نفتی برباد رفته در 12 سال تحریم

برای فهم بهتر مقدار هزینه 2877 میلیارد دلاری وارد شده از صادرات نفتی از دست رفته تا پایان سال میلادی گذشته، می‌توان به ارزش ریالی آن با توجه به قیمت دلار در بازارهای امروز اشاره کرد که بالغ بر 100.7 هزار هزار میلیارد تومان می‌شود.

  • 408

رحیمی: در لایحه بودجه ۱۴۰۲ هیچ افزایش قیمتی برای حامل‌های انرژی دیده نشده است/ معافیت برای خانوارهای کم‌درآمد

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: سال آینده هیچ افزایش قیمتی برای حامل‌های انرژی از جمله بنزین، گازوئیل و گاز را نداریم و این موضوع اصلاً در بودجه سال ۱۴۰۲ نیامده است.

  • 479

اشتباه بانک مرکزی در آبان ماه

سید احسان خاندوزی، سخنگوی اقتصادی دولت : نرخ ارز در سامانه نیما متغیر خواهد بود. بخشی از مشکلی که در آبان و آذر ماه به وجود آمد بود. اشتباه در تخصیص ارز در یکی از زیرمجموعه های بانک مرکزی بود و موجب شد واردات برای کالاهایی که با درهم باید وارد می شد با محدودیت همراه شود .که باعث شد این موضوع القا ش ...

  • 478

قیمت قطعات یدکی در بازار سلیقه ای شد/ خبری از نظارت نیست

رئیس اتحادیه تعمیرکاران خودرو با اعلام اینکه قیمت قطعات یدکی گران شده اما قیمت دستمزد تعمیرکاران خودرو تغییر نکرده است، گفت: در حال حاضر قیمت قطعات یدکی خودرو بسیار بالاست و هیچ نظارتی در این رابطه انجام نمی شود.

  • 475

کارنامه روحانی و رئیسی در کنترل تورم

«تورم را نصف و سپس تک‌رقمی خواهیم کرد»؛ این دقیقا وعده‌ای بود که سیدابراهیم رئیسی در انتخابات سال گذشته داد. اکنون 16 ماه از آغاز به کار دولت او می‌گذرد و بررسی‌ها نشان می‌دهد رئیسی و دولتش در کنترل تورم طی این مدت، نسبت به بازه زمانی مشابه در دولت روحانی، ناکام بوده‌اند.

  • 397

سابقه بیمه خریدنی نیست ولی یک استثنا دارد

سابقه بیمه خریدنی نیست مگر اینکه فرد به ۶۰ سال رسیده باشد و برای بازنشسته شدن نیاز به خرید سابقه بیمه داشته باشد.

  • 569

مردم بیشتر چه خانه‌هایی می‌خرند؟

فشار تقاضا برای واحدهای کوچک متراژ و قدیمی نمایه غالب در این بازار است.

  • 340

اقتصاد کلان چیست؟

ه علت تاثیرگذاری وضعیت اقتصادی بر تمامی افراد، مسائل اقتصاد کلان، نقش مهمی را در مباحثات سیاسی ملی ایفا می‌کنند. شرکت‌کنندگان در انتخابات از وضعیت اقتصادی آگاه هستند و می‌دانند که سیاست‌های دولت می‌تواند از راه‌های قابل‌توجهی بر اقتصاد، تاثیرگذار باشد.

  • 387

چرا مردم تمایلی به بیمه‌های زندگی ندارند؟

یک مدیر بیمه‌ای ضمن تشریح برخی دلایل عدم توجه مردم به بیمه‌های زندگی، گفت: :‌ یکی از مهمترین دلایل تورم و کاهش ارزش پول است که مردم متناسب با شرایط تصمیم می‌گیرند.

  • 532

قطار سریع السیر در بازار سکه

برخی از سکه بازان با اشاره به اظهارات اخیر رئیسی درباره قطار پیشرفت به کنایه می گفتند نرخ دلار این روزها سوار قطار سریع السیر شده و ایستگاه ها را یکی پس از دیگری طی می کند. همین امر موجب شده سکه بازان تحت هیجان افزایش قیمت دلار در موقعیت خرید قرار بگیرند.

  • 498

نقش موثر اصناف در تنظیم بازار و توزیع کالاهای اساسی

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت قزوین با تاکید بر نقش مهم اصناف در پیشبرد اهداف اقتصادی کشور و توزیع کالا و خدمات بین جامعه گفت: بدون همراهی و حضور موثر اصناف هیچ برنامه‌ای در بازار قابلیت اجرا و عملیاتی شدن ندارد.

  • 397

احتمال تغییر سن و سابقه بازنشستگی در بودجه ۱۴۰۲/ کدام صندوقها با بودجه دولت سرپا هستند؟

دولت برای جلوگیری از تشدید چالش در صندوقهای بازنشستگی بایستی پیشنهادهای تحولی در حوزه صندوق‌های بازنشستگی و اصلاح سن و سابقه بازنشستگی در بودجه سال ۱۴۰۲ لحاظ کند.

  • 1804

پول مازاد فروش خودرو در بورس کالا به جیب خودروساز می‌رود؟

عضو هیات رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: اگر قیمت معامله شده خودرو در بورس بالاتر از بهای تمام شده پایه و سود معقول باشد، تفاوت مذکور باید برای مصارف عمومی به طور مثال برای توسعه صنعت حمل و نقل هزینه شود.

  • 285

«زمستان سخت» پتروشیمی ایران آغاز شد

بحران مدیریتی در حالی دومین دارنده منابع گازی جهان را دچار چالش جدی کرده است که رسانه‌های نزدیک به دولت مدت‌ها بود «زمستان سخت اروپا و التماس آن‌ها برای گاز ایران» را نوید می‌دادند.

  • 487

تحلیل تکنیکال بورس چیست؟

تحلیل تکنیکال بورس در واقع علمی در بازارهای مالی است که در آن پیش‌بینی قیمت‌های آینده بر اساس بررسی قیمت‌های گذشته صورت می‌گیرد.

  • 271

وضعیت حاد در بانک های 4 استان کشور

نرخ تسهیلات به سپرده ها پس از کسر سپرده قانونی در مهر ماه امسال، در 4 استان کشور بالاتر از 100 درصد بوده که اتفاقی خطرناک در اقتصاد قلمداد می شود. به باور برخی تحلیل گران این رویداد می تواند موجب رشد فزاینده نقدینگی شده و از این حیث این 4 منطقه را میدان انفجار نقدینگی می دانند.

  • 1965

بیشترین رشد قیمت سهام بانکی به سامان رسید

در اولین روز هفته معاملات بورس و فرابورس تهران، شاهد تغییرات اندک شاخص سهام بانک‌ها و موسسات اعتباری در بازار سرمایه بودیم.

  • 1770

بیشترین رشد قیمت سهام انبوه سازی، املاک و مستغلات به وتوس رسید

در اولین روز کاری هفته معاملات بورس وفرابورس تهران شاهد افت شاخص سهام شرکت های انبوه سازی،املاک و مستغلات دربازار سرمایه بودیم.

  • 675

وصول ۲۷۰ هزار میلیارد تومان مالیات در ۷ ماه/ درآمد مالیاتی مهر ۵۰ هزار میلیارد تومان شد

با توجه به آمارهای سازمان امور مالیاتی طی ۷ ماهه سال جاری حدود ۲۷۰ هزار میلیارد تومان مالیات وصول شده است و درآمد مالیاتی مهر ماه ۵۰ هزار میلیارد تومان بوده است.

  • 361