ایرانیان همیشه قلم‌ را عفیف و در خدمت معنویت نگه داشته‌اند

ایرانیان همیشه قلم‌ را عفیف  و در خدمت معنویت نگه داشته‌اند

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت که قلم نماد فناست و به ما نیز فنا شدن را می‌آموزد. ایرانیان در طول تاریخ همیشه قلم خود را عفیف نگه داشته و آن را در خدمت معنویت به کار می‌گرفتند.

شنبه 4 خرداد 1398 ساعت 21:0

به گزارش شبکه خبری بانک و بیمه "بینا" به نقل از مهر 

به گزارش خبرنگار مهر، آئین اهدای جوایز برگزیدگان ایرانی یازدهمین دوره مسابقه بین‌المللی خوشنویسی ارسیکا شامگاه گذشته یکشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ با سخنرانی ابوذر ابراهیمی ترکمان، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، خالد ارن، مدیرکل سازمان ارسیکا و سیدمحمدحسین هاشمی، معاون همکاری‌های علمی و فرهنگی، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در حسینیه الزهرا سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد.

در این برنامه همچنین دریا اورس، سفیر ترکیه در تهران، حجت‌الاسلام حمید محمدی، رئیس شورای توسعه فرهنگ قرآنی، سید حسین سلطانی، رئیس دانشگاه هنر تهران، پروانه سلحشوری و فاطمه ذوالقدر، از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و تنی چند از اساتید سرشناس خوشنویسی ایران مانند جلیل رسولی، یدالله کابلی، عباس اخوین، علی اشرف صندوق آبادی، کاوه تیموری و… حضور داشتند.

قلم نماد تسلیم و فناست

ابوذر ابراهیمی ترکمان در این آئین گفت: مولانا در نخستین بیت از مثنوی معنوی می‌فرماید که «بشنو این نی چون حکایت می‌کند*از جدایی‌ها شکایت می‌کند». برخی تفسیر کرده‌اند که این نی مظهر بی‌ارادگی است و تا در آن دمیده نشود، هیچ صدایی از آن برنمی‌خیزد. نی گاهی کار کلام را می‌کند با دمیدن در آن و گاهی کار خط را می‌کند وقتی خوشنویسی آن را در دست می‌گیرد.

وی افزود: نی مظهر بی‌ارادگی و تسلیم و فناست چه وقتی در او دمیده شود و چه زمانی که با آن بنویسند. قلم که از نی به دست می‌آید در اختیار است و مظهر تسلیم. ایرانیان همیشه این توفیق را داشته‌اند که در طول تاریخ همیشه قلم خود را عفیف نگه دارند و آن را در خدمت معنویت به کار گیرند. هیچ خطاطی با قلم بد و بدی ننوشته است. تمام ارزش خطاط و عشق و لذت او این است که کلام الله مجید را به زیبایی بنویسد.

ابراهیمی ترکمان ادامه داد: شمس تبریزی در مقالات خطاب به مولانا می‌گوید: آن خطاط سه گونه خط نوشتی: یکی او خواندی، لا غیر… یکی را هم او خواندی هم غیر او… یکی نه او خواندی نه غیر او. آن خط سوم منم که سخن گویم. نه من دانم، نه غیر من. این آموزه‌هایی که مولانا دریافت کرد بعدها تشخصی به تفکر او داد. تفاوت تفکرش با تفکر بزرگانی چون خیام در همین نکات خلاصه می‌شود. خیام ما را تا نیستی می‌برد اما برای بعد از نیستی تکلیفی معین نمی‌کند، اما مولانا نیستی را نردبان هستی می‌داند. این نیست شدن در فرهنگ مولانا واقعاً درخشان است. قلم نیز تا نیست نشود و در دست خطاط نیاید صدایی از او بیرون نخواهد آمد.

وی همچنین با اشاره به فرهنگ نیستی در تاریخ تمدن اسلامی گفت: مولانا می‌گوید که ما هم باید در مقابل خداوند نیست شویم. اساساً آنچه خداوند در قرآن کریم از ابتدا تا انتها نیز می‌خواهد بگوید، همین است که هیچکس نیست. در تمام مواردی که قرآن به نیستی اشاره کرده، اسم فاعل به کار رفته است. یعنی نیستی همین الان است. این بیان را ایرانیان در طول تاریخ با قلم، نوشتار، نی و ساز بیان کردند. عرفا می‌گویند قلم مظهر بی‌حاجتی است و ما باید آن را از قلم بیاموزیم.

ابراهیمی ترکان در بخش دیگری از سخنان خود به مسابقه بین‌المللی خوشنویسی سازمان ارسیکا اشاره کرد: از ۶۵۰ اثری که به یازدهمین مسابقه خوشنویسی ارسیکا فرستاده شد، ۹۴ اثر متعلق به هنرمندان ایرانی بود و از این بین یک پنجم جوایز و در مجموع ۴۲ هزار دلار جایزه نقدی به همین هنرمندان تعلق گرفت. این باعث خوشحالی و افتخار ماست.

تمام جغرافیای جهان اسلام مشمول فعالیت‌های ارسیکا می‌شود

خالد ارن، رئیس سازمان ارسیکا نیز در این مراسم گفت: ارسیکا از زمان تأسیس خود در ۴۰ سال پیش، تاکنون فعالیت‌های مهمی را در زمینه تاریخ، فرهنگ و هنر تمدن اسلامی داشته است و تمام جغرافیای جهان اسلام مشمول فعالیت‌های این سازمان می‌شود. تمام کشورهای عضو سازمان همکاری‌های اسلامی عضو ارسیکا نیز هستند.

وی افزود: سازمان ارسیکا از سال ۱۹۸۶ هر سه سال یکبار مسابقه خوشنویسی برگزار می‌کند. تمام خطاطان مسلمان از همه کشورهای دنیا در این مشابقه شرکت می‌کنند. هر دوره مسابقه نیز به نام یکی از خوشنویسان برجسته تاریخ هنر اسلامی است. به عنوان مثال ششمین دوره این مسابقات به نام میرعماد الحسنی برگزار شد.

خالد ارن ادامه داد: در یازدهمین دوره این مسابقه ۶۵۰ هنرمند خطاط از ۳۸ کشور مختلف، ۸۳۵ اثر فرستادند. ۹۴ نفر از هنرمندان ایرانی نیز در این دوره شرکت کردند که ۱۴ نفر از این هنرمندان در رشته‌های مختلف موفق به دریافت جایزه شدند. کل مبلغ جایزه این دوره ۲۵۰ هزار دلار بود که یک پنجم آن به ایرانیان رسید و ما برای اینکه هرچه زودتر جوایز این هنرمندان را تقدیم کنیم خود به ایران آمدیم.

رئیس سازمان ارسیکا همچنین به جایگاه خوشنویسی در تفکر اسلامی اشاره کرد و گفت: خوشنویسان در طول تاریخ عمیق‌ترین مفاهیم تفکر اسلامی را به مردم منتقل کرده‌اند. مضامین بلند انسانی مطرح شده توسط ملای روم در مثنوی شریف همه به توسط خطاطان رواج پیدا کرده است. من به همه هنرمندان ایرانی که موفق به دریافت جایزه شدند تبریک می‌گویم و ادای احترام دارم خدمت استاد جلیل رسولی که از اعضای هیأت داوران یازدهمین دوره این مسابقه بود.

فعالیت‌های فرهنگی سازمان ارسیکا درخشان است

هاشمی، معاون همکاری‌های علمی و فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نیز در این برنامه گفت: مرکز تحقیقات فرهنگ، تاریخ و هنر جهان اسلام یا ارسیکا یکی از مراکز وابسته به سازمان همکاری‌های اسلامی است که دو هدف عمده را دنبال می‌کند: معرفی فرهنگ و هنر اسلامی و تعمیق و گسترش همکاری‌های فرهنگی کشورهای اسلامی.

وی افزود: این سازمان از زمان تأسیس تاکنون فعالیت‌های مؤثری را در زمینه فرهنگ و هنر اسلامی داشته است. دکتر خالد ارن تقریباً از ۱۵ سال پیش ریاست اریسکا را بر عهده گرفت که از آن زمان برنامه‌های این سازمان بسیار بهتر و گسترده‌تر از قبل شد. همچنین در دوره ریاست او همکاری‌های مناسبی نیز بین ارسیکا و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی صورت گرفت.

هاشمی درباره نوع همکاری‌های ارسیکا با سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نیز اشاره کرد: این دو سازمان فرهنگی برنامه‌های مشترک مناسبی را در حوزه نشر کتاب، برگزاری نمایشگاه‌های فرهنگی و هنری داشته‌اند و همکاری‌های مشترک را در آینده نیز با قدرت ادامه خواهند داد.

معاون سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی همچنین اضافه کرد: خالد ارن شخصیتی ارزنده، توانمند و در زمره افتخارات جهان اسلام است. بسیاری از فعالیت‌های سازمان در اصل مدیون شخصیت اوست.

برگزیدگان ایرانی یازدهمین دوره مسابقه خوشنویسی ارسیکا

علی ایرانی، رتبه دوم در رشته ثلث و برنده هفت هزار دلار جایزه نقدی

احسان کاظمی، شایسته تقدیر در رشته ثلث و برنده هزار دلار جایزه نقدی

حبیب رمضانپور، رتبه دوم در رشته نستعلیق جلی، رتبه سوم در رشته نستعلیق و شایسته تقدیر در رشته کوفی، برنده ۷۵۰۰ دلار جایزه نقدی

ولی محبوبی، رتبه سوم در رشته نستعلیق جلی، برنده ۲۵۰۰ دلار جایزه نقدی

امید ربانی، شایسته تقدیر در رشته نستعلیق جلی، برنده هزار دلار جایزه نقدی

فاطمه مقیمی، رتبه سوم در رشته کوفی و شایسته تقدیر در رشته نستعلیق جلی، برنده سه هزار دلار جایزه نقدی

احسان احمدی، رتبه اول رشته نستعلیق و رتبه دوم رشته کوفی، برنده ۱۰ هزار دلار جایزه نقدی

صفر گالشی، رتبه دوم در رشته نستعلیق، برنده چهار هزار دلار جایزه نقدی

مصطفی عابدینی، شایسته تقدیر در رشته نستعلیق، برنده هزار دلار جایزه نقدی

محمدرضا پژند، شایسته تقدیر در رشته نستعلیق، برنده هزار دلار جایزه نقدی

شهرام روحی، شایسته تقدیر در رشته نستعلیق، برنده هزار دلار جایزه نقدی

ریحانه رحمتی، رتبه دوم در رشته کوفی، برنده سه هزار دلار جایزه نقدی

لازم به توضیح است که جوایز نقدی برگزیدگان نیز همراه با لوح تقدیر جشنواره در اختتامیه به برگزیدگان اهدا شد.

کد خبر 4621426
محمد آسیابانی

ثبت نظر

ارسال

نمایش‌

بی توجهی به کارکنان نفت در تعیین پاداش پایان خدمت کارکنان دولت!

بر اساس لایحه بودجه ۱۴۰۲ در سال آینده پاداش پایان خدمت کارکنان در ازای هر سال خدمت و به میزان حداکثر تا سی سال ۵۲۰ میلیون تومان پیش‌بینی شده که نسبت به امسال ۷۵ میلیون تومان اضافه شده است.

  • 403

2877 میلیارد دلار ثروت نفتی برباد رفته در 12 سال تحریم

برای فهم بهتر مقدار هزینه 2877 میلیارد دلاری وارد شده از صادرات نفتی از دست رفته تا پایان سال میلادی گذشته، می‌توان به ارزش ریالی آن با توجه به قیمت دلار در بازارهای امروز اشاره کرد که بالغ بر 100.7 هزار هزار میلیارد تومان می‌شود.

  • 408

رحیمی: در لایحه بودجه ۱۴۰۲ هیچ افزایش قیمتی برای حامل‌های انرژی دیده نشده است/ معافیت برای خانوارهای کم‌درآمد

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: سال آینده هیچ افزایش قیمتی برای حامل‌های انرژی از جمله بنزین، گازوئیل و گاز را نداریم و این موضوع اصلاً در بودجه سال ۱۴۰۲ نیامده است.

  • 479

اشتباه بانک مرکزی در آبان ماه

سید احسان خاندوزی، سخنگوی اقتصادی دولت : نرخ ارز در سامانه نیما متغیر خواهد بود. بخشی از مشکلی که در آبان و آذر ماه به وجود آمد بود. اشتباه در تخصیص ارز در یکی از زیرمجموعه های بانک مرکزی بود و موجب شد واردات برای کالاهایی که با درهم باید وارد می شد با محدودیت همراه شود .که باعث شد این موضوع القا ش ...

  • 478

قیمت قطعات یدکی در بازار سلیقه ای شد/ خبری از نظارت نیست

رئیس اتحادیه تعمیرکاران خودرو با اعلام اینکه قیمت قطعات یدکی گران شده اما قیمت دستمزد تعمیرکاران خودرو تغییر نکرده است، گفت: در حال حاضر قیمت قطعات یدکی خودرو بسیار بالاست و هیچ نظارتی در این رابطه انجام نمی شود.

  • 475

کارنامه روحانی و رئیسی در کنترل تورم

«تورم را نصف و سپس تک‌رقمی خواهیم کرد»؛ این دقیقا وعده‌ای بود که سیدابراهیم رئیسی در انتخابات سال گذشته داد. اکنون 16 ماه از آغاز به کار دولت او می‌گذرد و بررسی‌ها نشان می‌دهد رئیسی و دولتش در کنترل تورم طی این مدت، نسبت به بازه زمانی مشابه در دولت روحانی، ناکام بوده‌اند.

  • 397

سابقه بیمه خریدنی نیست ولی یک استثنا دارد

سابقه بیمه خریدنی نیست مگر اینکه فرد به ۶۰ سال رسیده باشد و برای بازنشسته شدن نیاز به خرید سابقه بیمه داشته باشد.

  • 569

مردم بیشتر چه خانه‌هایی می‌خرند؟

فشار تقاضا برای واحدهای کوچک متراژ و قدیمی نمایه غالب در این بازار است.

  • 340

اقتصاد کلان چیست؟

ه علت تاثیرگذاری وضعیت اقتصادی بر تمامی افراد، مسائل اقتصاد کلان، نقش مهمی را در مباحثات سیاسی ملی ایفا می‌کنند. شرکت‌کنندگان در انتخابات از وضعیت اقتصادی آگاه هستند و می‌دانند که سیاست‌های دولت می‌تواند از راه‌های قابل‌توجهی بر اقتصاد، تاثیرگذار باشد.

  • 387

چرا مردم تمایلی به بیمه‌های زندگی ندارند؟

یک مدیر بیمه‌ای ضمن تشریح برخی دلایل عدم توجه مردم به بیمه‌های زندگی، گفت: :‌ یکی از مهمترین دلایل تورم و کاهش ارزش پول است که مردم متناسب با شرایط تصمیم می‌گیرند.

  • 532

قطار سریع السیر در بازار سکه

برخی از سکه بازان با اشاره به اظهارات اخیر رئیسی درباره قطار پیشرفت به کنایه می گفتند نرخ دلار این روزها سوار قطار سریع السیر شده و ایستگاه ها را یکی پس از دیگری طی می کند. همین امر موجب شده سکه بازان تحت هیجان افزایش قیمت دلار در موقعیت خرید قرار بگیرند.

  • 498

نقش موثر اصناف در تنظیم بازار و توزیع کالاهای اساسی

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت قزوین با تاکید بر نقش مهم اصناف در پیشبرد اهداف اقتصادی کشور و توزیع کالا و خدمات بین جامعه گفت: بدون همراهی و حضور موثر اصناف هیچ برنامه‌ای در بازار قابلیت اجرا و عملیاتی شدن ندارد.

  • 397

احتمال تغییر سن و سابقه بازنشستگی در بودجه ۱۴۰۲/ کدام صندوقها با بودجه دولت سرپا هستند؟

دولت برای جلوگیری از تشدید چالش در صندوقهای بازنشستگی بایستی پیشنهادهای تحولی در حوزه صندوق‌های بازنشستگی و اصلاح سن و سابقه بازنشستگی در بودجه سال ۱۴۰۲ لحاظ کند.

  • 1801

پول مازاد فروش خودرو در بورس کالا به جیب خودروساز می‌رود؟

عضو هیات رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: اگر قیمت معامله شده خودرو در بورس بالاتر از بهای تمام شده پایه و سود معقول باشد، تفاوت مذکور باید برای مصارف عمومی به طور مثال برای توسعه صنعت حمل و نقل هزینه شود.

  • 285

«زمستان سخت» پتروشیمی ایران آغاز شد

بحران مدیریتی در حالی دومین دارنده منابع گازی جهان را دچار چالش جدی کرده است که رسانه‌های نزدیک به دولت مدت‌ها بود «زمستان سخت اروپا و التماس آن‌ها برای گاز ایران» را نوید می‌دادند.

  • 487

تحلیل تکنیکال بورس چیست؟

تحلیل تکنیکال بورس در واقع علمی در بازارهای مالی است که در آن پیش‌بینی قیمت‌های آینده بر اساس بررسی قیمت‌های گذشته صورت می‌گیرد.

  • 271

وضعیت حاد در بانک های 4 استان کشور

نرخ تسهیلات به سپرده ها پس از کسر سپرده قانونی در مهر ماه امسال، در 4 استان کشور بالاتر از 100 درصد بوده که اتفاقی خطرناک در اقتصاد قلمداد می شود. به باور برخی تحلیل گران این رویداد می تواند موجب رشد فزاینده نقدینگی شده و از این حیث این 4 منطقه را میدان انفجار نقدینگی می دانند.

  • 1962

بیشترین رشد قیمت سهام بانکی به سامان رسید

در اولین روز هفته معاملات بورس و فرابورس تهران، شاهد تغییرات اندک شاخص سهام بانک‌ها و موسسات اعتباری در بازار سرمایه بودیم.

  • 1766

بیشترین رشد قیمت سهام انبوه سازی، املاک و مستغلات به وتوس رسید

در اولین روز کاری هفته معاملات بورس وفرابورس تهران شاهد افت شاخص سهام شرکت های انبوه سازی،املاک و مستغلات دربازار سرمایه بودیم.

  • 675

وصول ۲۷۰ هزار میلیارد تومان مالیات در ۷ ماه/ درآمد مالیاتی مهر ۵۰ هزار میلیارد تومان شد

با توجه به آمارهای سازمان امور مالیاتی طی ۷ ماهه سال جاری حدود ۲۷۰ هزار میلیارد تومان مالیات وصول شده است و درآمد مالیاتی مهر ماه ۵۰ هزار میلیارد تومان بوده است.

  • 361