وام ازدواج ۱۰ میلیونی با سپرده‌های قرض الحسنه

وام ازدواج ۱۰ میلیونی با سپرده‌های قرض الحسنه

بینا: پیشنهاد می شود وام ازدواج به ۱۰ میلیون تومان افزایش یابد و منابع لازم برای این طرح نیز از طریق تخصیص بخشی از ۷۰ هزار میلیارد تومان سپرده های جاری که با نرخ صفر در بانک ها سپرده گذاری شده تامین گردد.

در حال حاضر 5 میلیون جوان بالای 28 سال داریم که تاکنون ازدواج نکرده اند؛ همچنین 11 میلیون جوان در سن ازدواج داریم که طی 5 سال آتی تعداد آنها به 14 میلیون می رسد.
بدیهی است که یکی از مشکلات اصلی این جوانان برای ازدواج، حتی با وجود اینکه شماری از ایشان شاغل نیز هستند، نداشتن سرمایه اولیه جهت تهیه مسکن و هزینه های اولیه ازدواج است که اگر برای تامین آن فکری نشود، معضلات فرهنگی ناشی از عقب افتادن ازدواج جوانان گریبانگیر جامعه خواهد شد.
یک پسر برای تهیه مسکن متناسب با نیاز با متراژ حداقل 40 متری در منطقه ای متوسط از کشور، تهیه لوازم اولیه زندگی و برگزاری مراسم ازدواجش حداقل به 20 میلیون تومان پول نیازمند است که بسته به نقاط مختلف کشور ممکن است این حداقل به 30 میلیون تومان نیز برسد.
با این حال وام ازدواج تنها 3 میلیون تومان است و نظام بانکی طبق گزارش مرکز پژوهش های مجلس، سالانه به طور میانگین تنها 3 هزار میلیارد تومان به این مهم اختصاص داده است؛ آن هم به سختی و با هزار زحمت. این در حالیست که منابع نظام بانکی تنها در بخش قرض الحسنه بسیار بیشتر از این مقدار است.
سیاست های حمایت از ازدواج باید به نحوی طراحی شود که جوانان را به سمت ازدواج ترغیب کند نه مانند شرایط فعلی که سیاستی همچون وام 3 میلیون تومانی، هیچ انگیزه ای جهت ازدواج برای جوانان ایجاد نکند. در نتیجه ضروری است تا وام ازدواج به عنوان یک سیاست حمایتی، به شکلی افزایش یابد که حداقل نیمی از هزینه های ازدواج جوانان را پوشش دهد.
اولین مسئله ای که در مورد افزایش وام ازدواج مطرح می شود، کمبود منابع قرض الحسنه بانک هاست اما بررسی این منابع در نظام بانکی نشان می دهد که اینگونه نیست. بانک ها در حال حاضر بیش از 70 هزار میلیارد تومان در قالب سپرده های قرض الحسنه جاری با نرخ صفر از مردم دریافت کرده اند که آن را با نرخهای بالای 25 درصد وام داده و هیچ مقدار از آن را به وام قرض الحسنه تخصیص نداده اند.
همانطور که بانک مرکزی به بانک ها مجوز فعالیت در اقتصاد و دریافت سپرده های مردم را داده است، باید با سیاستگذاری صحیح، از توان آنها استفاده کند تا اهداف اقتصادی برآورده شود و در مقابل این همه سودی که می برند، اندکی هم به فکر دردهای جامعه باشند. یکی از این اهداف اقتصادی طبق اصل 43 قانون اساسی فراهم کردن شرایط تشکیل خانواده است که وام ازدواج متناسب با هزینه ها یکی از راهکارهای تحقق این هدف است.
در نتیجه پیشنهاد می شود تا وام ازدواج به 10 میلیون تومان افزایش یابد تا نیمی از هزینه های ازدواج جوانان تامین شود. منابع این سیاست نیز از طریق تخصیص بخشی از 70 هزار میلیارد تومان سپرده های جاری که با نرخ صفر در بانک ها سپرده گذاری شده تامین گردد.
سالانه به طور میانگین 1 میلیون وام ازدواج داده می شود؛ اگر مبلغ این وام به 10 میلیون تومان افزایش یابد، سالانه به حدود 10 هزار میلیارد تومان منابع نیاز است که منابع آن در نظام بانکی موجود است. لذا ضروری است تا مسئولین بانک مرکزی با توجه به اهمیت مسئله ازدواج، اقدامات لازم در این زمینه را انجام دهند و بانک ها را ملزم کنند تا بخشی از سپرده های قرض الحسنه جاری خود را جهت افزایش وام ازدواج، به این مهم تخصیص دهند.

برچسب ها

ثبت نظر

ارسال

نمایش‌

بی توجهی به کارکنان نفت در تعیین پاداش پایان خدمت کارکنان دولت!

بر اساس لایحه بودجه ۱۴۰۲ در سال آینده پاداش پایان خدمت کارکنان در ازای هر سال خدمت و به میزان حداکثر تا سی سال ۵۲۰ میلیون تومان پیش‌بینی شده که نسبت به امسال ۷۵ میلیون تومان اضافه شده است.

  • 403

2877 میلیارد دلار ثروت نفتی برباد رفته در 12 سال تحریم

برای فهم بهتر مقدار هزینه 2877 میلیارد دلاری وارد شده از صادرات نفتی از دست رفته تا پایان سال میلادی گذشته، می‌توان به ارزش ریالی آن با توجه به قیمت دلار در بازارهای امروز اشاره کرد که بالغ بر 100.7 هزار هزار میلیارد تومان می‌شود.

  • 408

رحیمی: در لایحه بودجه ۱۴۰۲ هیچ افزایش قیمتی برای حامل‌های انرژی دیده نشده است/ معافیت برای خانوارهای کم‌درآمد

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: سال آینده هیچ افزایش قیمتی برای حامل‌های انرژی از جمله بنزین، گازوئیل و گاز را نداریم و این موضوع اصلاً در بودجه سال ۱۴۰۲ نیامده است.

  • 479

اشتباه بانک مرکزی در آبان ماه

سید احسان خاندوزی، سخنگوی اقتصادی دولت : نرخ ارز در سامانه نیما متغیر خواهد بود. بخشی از مشکلی که در آبان و آذر ماه به وجود آمد بود. اشتباه در تخصیص ارز در یکی از زیرمجموعه های بانک مرکزی بود و موجب شد واردات برای کالاهایی که با درهم باید وارد می شد با محدودیت همراه شود .که باعث شد این موضوع القا ش ...

  • 478

قیمت قطعات یدکی در بازار سلیقه ای شد/ خبری از نظارت نیست

رئیس اتحادیه تعمیرکاران خودرو با اعلام اینکه قیمت قطعات یدکی گران شده اما قیمت دستمزد تعمیرکاران خودرو تغییر نکرده است، گفت: در حال حاضر قیمت قطعات یدکی خودرو بسیار بالاست و هیچ نظارتی در این رابطه انجام نمی شود.

  • 475

کارنامه روحانی و رئیسی در کنترل تورم

«تورم را نصف و سپس تک‌رقمی خواهیم کرد»؛ این دقیقا وعده‌ای بود که سیدابراهیم رئیسی در انتخابات سال گذشته داد. اکنون 16 ماه از آغاز به کار دولت او می‌گذرد و بررسی‌ها نشان می‌دهد رئیسی و دولتش در کنترل تورم طی این مدت، نسبت به بازه زمانی مشابه در دولت روحانی، ناکام بوده‌اند.

  • 397

سابقه بیمه خریدنی نیست ولی یک استثنا دارد

سابقه بیمه خریدنی نیست مگر اینکه فرد به ۶۰ سال رسیده باشد و برای بازنشسته شدن نیاز به خرید سابقه بیمه داشته باشد.

  • 569

مردم بیشتر چه خانه‌هایی می‌خرند؟

فشار تقاضا برای واحدهای کوچک متراژ و قدیمی نمایه غالب در این بازار است.

  • 340

اقتصاد کلان چیست؟

ه علت تاثیرگذاری وضعیت اقتصادی بر تمامی افراد، مسائل اقتصاد کلان، نقش مهمی را در مباحثات سیاسی ملی ایفا می‌کنند. شرکت‌کنندگان در انتخابات از وضعیت اقتصادی آگاه هستند و می‌دانند که سیاست‌های دولت می‌تواند از راه‌های قابل‌توجهی بر اقتصاد، تاثیرگذار باشد.

  • 387

چرا مردم تمایلی به بیمه‌های زندگی ندارند؟

یک مدیر بیمه‌ای ضمن تشریح برخی دلایل عدم توجه مردم به بیمه‌های زندگی، گفت: :‌ یکی از مهمترین دلایل تورم و کاهش ارزش پول است که مردم متناسب با شرایط تصمیم می‌گیرند.

  • 532

قطار سریع السیر در بازار سکه

برخی از سکه بازان با اشاره به اظهارات اخیر رئیسی درباره قطار پیشرفت به کنایه می گفتند نرخ دلار این روزها سوار قطار سریع السیر شده و ایستگاه ها را یکی پس از دیگری طی می کند. همین امر موجب شده سکه بازان تحت هیجان افزایش قیمت دلار در موقعیت خرید قرار بگیرند.

  • 498

نقش موثر اصناف در تنظیم بازار و توزیع کالاهای اساسی

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت قزوین با تاکید بر نقش مهم اصناف در پیشبرد اهداف اقتصادی کشور و توزیع کالا و خدمات بین جامعه گفت: بدون همراهی و حضور موثر اصناف هیچ برنامه‌ای در بازار قابلیت اجرا و عملیاتی شدن ندارد.

  • 397

احتمال تغییر سن و سابقه بازنشستگی در بودجه ۱۴۰۲/ کدام صندوقها با بودجه دولت سرپا هستند؟

دولت برای جلوگیری از تشدید چالش در صندوقهای بازنشستگی بایستی پیشنهادهای تحولی در حوزه صندوق‌های بازنشستگی و اصلاح سن و سابقه بازنشستگی در بودجه سال ۱۴۰۲ لحاظ کند.

  • 1794

پول مازاد فروش خودرو در بورس کالا به جیب خودروساز می‌رود؟

عضو هیات رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: اگر قیمت معامله شده خودرو در بورس بالاتر از بهای تمام شده پایه و سود معقول باشد، تفاوت مذکور باید برای مصارف عمومی به طور مثال برای توسعه صنعت حمل و نقل هزینه شود.

  • 285

«زمستان سخت» پتروشیمی ایران آغاز شد

بحران مدیریتی در حالی دومین دارنده منابع گازی جهان را دچار چالش جدی کرده است که رسانه‌های نزدیک به دولت مدت‌ها بود «زمستان سخت اروپا و التماس آن‌ها برای گاز ایران» را نوید می‌دادند.

  • 487

تحلیل تکنیکال بورس چیست؟

تحلیل تکنیکال بورس در واقع علمی در بازارهای مالی است که در آن پیش‌بینی قیمت‌های آینده بر اساس بررسی قیمت‌های گذشته صورت می‌گیرد.

  • 271

وضعیت حاد در بانک های 4 استان کشور

نرخ تسهیلات به سپرده ها پس از کسر سپرده قانونی در مهر ماه امسال، در 4 استان کشور بالاتر از 100 درصد بوده که اتفاقی خطرناک در اقتصاد قلمداد می شود. به باور برخی تحلیل گران این رویداد می تواند موجب رشد فزاینده نقدینگی شده و از این حیث این 4 منطقه را میدان انفجار نقدینگی می دانند.

  • 1954

بیشترین رشد قیمت سهام بانکی به سامان رسید

در اولین روز هفته معاملات بورس و فرابورس تهران، شاهد تغییرات اندک شاخص سهام بانک‌ها و موسسات اعتباری در بازار سرمایه بودیم.

  • 1761

بیشترین رشد قیمت سهام انبوه سازی، املاک و مستغلات به وتوس رسید

در اولین روز کاری هفته معاملات بورس وفرابورس تهران شاهد افت شاخص سهام شرکت های انبوه سازی،املاک و مستغلات دربازار سرمایه بودیم.

  • 675

وصول ۲۷۰ هزار میلیارد تومان مالیات در ۷ ماه/ درآمد مالیاتی مهر ۵۰ هزار میلیارد تومان شد

با توجه به آمارهای سازمان امور مالیاتی طی ۷ ماهه سال جاری حدود ۲۷۰ هزار میلیارد تومان مالیات وصول شده است و درآمد مالیاتی مهر ماه ۵۰ هزار میلیارد تومان بوده است.

  • 361