سالار صرافان/ نکته‌هایی درباره‌ی سالار آقاخان متهم مشکوک ارزی که این روزها مفقود است

سالار صرافان/ نکته‌هایی درباره‌ی سالار آقاخان متهم مشکوک ارزی که این روزها مفقود است

آقاخان جوانی متولد دهه هفتاد است. او پیش از آنکه وارد کار صرافی شود، مدیرعامل یکی از شرکت های هواپیمایی معروف کشور بود. این شرکت ۷ سال قبل تاسیس شد؛ اطلس جت. شرکت ترکیه ای برای فعالیت در ایران با دو سرمایه‌گذار شریک شد. نفر اول سالار آقاخان و نفر دوم سیروس کمپانی شرکتی تحت عنوان اطلس‌جت ایرانیان را در تهران تاسیس کردند .

یکشنبه 3 شهریور 1398 ساعت 4:1

به گزارش شبکه خبری بانک و بیمه "بینا" به نقل از سرپوش 

انتهای خیابان یاسر تهران باغی قدیمی دقیقا چسبیده به دیوارهای کوه جمشیدیه، جا خوش کرده است. این مجموعه پیش از انقلاب در اختیار یکی از مقامات ارشد خاندان پهلوی بوده و بعد از انقلاب به بنیاد مستضعفان واگذار شد. مجموعه به چندین رستوران سنتی و مدرن تبدیل شده و در بالادست ترین بخش آن هم یک رستوران ژاپنی و یک زمین پینت‌بال قرار گرفته است. این مجموعه به عنوان یکی از محل های بسیار معروف قرارهای کاری صرافان تهرانی شناخته می شود. سالار آقاخان صراف جوان و معروف که چند هفته قبل فراری شده، یکی از افرادی به حساب می آمد که بیشترین تعداد قرارهای کاری‌اش را در همین مجموعه برگزار می کرد.

او کیست؟

روزنامه «سازندگی» دو هفته قبل خبر فرار او را منتشر کرده بود. آقاخان جوانی متولد دهه هفتاد است. او پیش از آنکه وارد کار صرافی شود، مدیرعامل یکی از شرکت های هواپیمایی معروف کشور بود. این شرکت ۷ سال قبل تاسیس شد. در معرفی این شرکت آمده است: «شرکت هواپیمایی «اطلس جت» (Atlasjet) شرکت هواپیمایی ترکیه ای است که در سال ۲۰۰۱ در استانبول ترکیه تاسیس شد. «اطلس جت» از مشهورترین ایرلاین های داخلی ترکیه محسوب می شود و از جمله شرکت هایی است که پروازهای ارزان قیمتی را به مقاصد مختلف ارائه می کند.» این شرکت در ۳۰ مسیر هواپیمایی پرواز دارد و ۱۸ هواپیمای اختصاصی برای خودش دست و پا کرده است. شرکت ترکیه ای برای فعالیت در ایران با دو سرمایه‌گذار شریک شد. نفر اول سالار آقاخان و نفر دوم سیروس کمپانی شرکتی تحت عنوان اطلس‌جت ایرانیان را در تهران تاسیس کردند که به عنوان نماینده اطلس‌جت ترکیه کار می کرد. آنها برای مراسم آغاز به کار شرکت‌شان اقدامات تبلیغاتی وسیعی انجام دادند. به طوری که فردی به نام «علی مرات» را به نمایندگی از مالک اطلس‌جت به تهران آوردند و در مهمانی با حضور جمعی از ستاره‌های سینمایی و ورزشی شرکت دادند.

در این مراسم علی مرات با افتخار خبر داد که این هواپیمایی به زودی به یکی از برترین ها تبدیل می شود. لیست میهمانان این مراسم را سایت خبرآنلاین در همان دوره زمانی یعنی دوم اسفندماه سال ۱۳۹۲ منتشر کرد که در میان آنها اسامی قابل توجهی حضور دارند: «از میان میهمانان سرشناس این مراسم می توان به استاد حسین الهی قمشه ای، امین تارخ، آتیلا پسیانی، علی دایی، حبیب کاشانی، هادی ساعی، فاطمه معتمدآریا، حسین پاکدل، امین حیایی، مهدی مهدوی کیا، فرهاد قائمیان، مجید مظفری، پوریا پورسرخ، کریم باقری، پژمان بازغی، آندرانیک تیموریان، خسرو حیدری، سروش صحت، پیمان قاسمخانی، سام درخشانی، آرش برهانی، عاطفه رضوی، الهام حمیدی، ساره بیات، هانیه توسلی، شقایق فراهانی، لاله و ستاره اسکندری، یکتا ناصر، نیلوفر خوش‌خلق، بهاره رهنما، بهنوش بختیاری، سیروان و زانیار خسروی، گلاره عباسی، تینا آخوندتبار و سارا منجزی اشاره کرد.»

کیک مراسم را سالار آقاخان و مجید مظفری بریدند. خبرآنلاین در متن همان خبر نوشته است: «در این بخش سالار آقاخان با تشکر از حضور کلیه میهمانان، با اشاره به حمایت این ایرلاین از رویدادهای خاص هنری، ورزشی و خیریه در کشورمان، وعده راه‌اندازی کارت ویژه اطلس‌جت با مشارکت مراکز خدماتی و برندهای معتبر مخصوص مسافرین کثیرالسفر و چهره های فرهنگی، هنری و ورزشی داد. در انتهای این برنامه که با اجرای امید زندگانی همراه بود، برخی از هنرمندان و ورزشکاران، قرعه‌کشی جوایز ویژه شامل تور ترکیه و گوشی های آیفون را انجام دادند.»

خبر این دیدار را روزنامه های اصولگرا و حتی تندرویی مانند وطن امروز هم با عنوان «پرواز ستاره‌ها» منتشر کرده بودند. در مورد شریک او در اطلس‌جت اطلاعات قابل توجهی وجود ندارد. براساس اطلاعات سازمان ثبت شرکت ها شرکت اطلس‌جت ایرانیان در تاریخ ۹۵,۱.۱۷ منحل شد. براساس اطلاعات روزنامه رسمی فردی به نام مهدی نیکو مدیر تصفیه این شرکت می شود. در آگهی انحلال از تمامی طلبکاران درخواست شده ظرف مدت یک سال به دفتر این شرکت در خیابان سهروردی تهران مراجعه کنند. آدرسی که برای این دفتر درج شده با آدرس صرافی که سالار آقاخان در آن فعالیت می کرد، یکسان است. صرافی او در خیابان سهروردی یکی از معروف‌ترین و پررفت‌وآمدترین صرافی های تهران به شمار می آمد.

سالار آقاخان مدتی بعد و در توسعه فعالیت‌هایش وارد حوزه صرافی شد. برخی نزدیکان آقاخان روایت می کنند اساس ارتباط سالار با عراقچی معاون ارزی بانک مرکزی مربوط به دیدارها و جلساتی می شود که میان او، عراقچی و یکی از مشاوران اقتصادی دفتر نهاد ریاست‌جمهوری برگزار می شده است. دو نفر از میان این جمع توسط نیروی انتظامی دستگیر شدند. محسنی اژه ای هم این موضوع را تایید کرده است: «ناجا در تحقیقات خود دید که یک تیم از عوامل اصلی به صورت غیرمجاز و عمده، ارز را خرید و فروش می کنند و نهایتاً به اسم سالار آقاخان رسید که این فرد را دستگیر کردند، البته اینجا هم بانک مرکزی به میدان آمد و گفت: اقدامات این افراد بر اساس دستورات ما بوده است؛ اما این بار دیگر قوه‌قضائیه به این حرف ها توجه نکرد و پرسید که بر چه اساس این مطالب را می گویید؟

در فروش غیرقانونی ارز و سکه، نیروی انتظامی به وحید مظلومین و پسر این فرد و همچنین عوامل این فرد آقای محمد سالم و آقای سالار آقاخان رسید و اعلام کرد یکی از عواملی که در بازار به صورت غیرمجاز و خیلی عمده ارز خرید و فروش می کند و معاملات آتی دارد، شخصی به نام سالار آقاخان است. بعد از دستگیری سالار آقاخان از او تحقیقات می شود و سپس به احمد عراقچی می رسند و این فرد مطالبی را می گوید که در نتیجه آن از آقای سیف تحقیق می کنند.» متهمان این پرونده ۹ نفر بودند. از میان این جمع سه نفر طی دوره شش ماهه در زندان بودند و سالار آقاخان نیز یکی از همین افراد به شمار می آمد که مدتی بعد از طی دوران بازداشت موقت آزاد شد. اما برخی از متهمان دیگر مانند مشاور رئیس دفتر سابق رئیس جمهور همچنان در زندان باقی ماندند. گفته می شود آقاخان از طرف صرافی بانک انصار به بانک مرکزی معرفی شده بود. اطلاعات در مورد سوابق آقاخان بسیار محدود است. گفته می شود او پیش از آنکه وارد کار در اطلس‌جت شود، مدتی نمایندگی یک شرکت واردکننده پوشاک را داشته است. او در طی دوره ای که با بانک مرکزی همکاری می کرد، به میزان ۱۵۹۸۰۰۰۰۰ دلار و ۲۰۵۰۰۰۰۰ یورو دریافت کرد و ۱۱۸ هزار دلار هم رشوه پرداخت کرده بود. همچنین سید رسول سجاد مدیر بین‌الملل معاونت ارزی بانک مرکزی بابت خرید یک دستگاه رنو به قیمت ۳۰ میلیون تومان، یک جفت ساعت امگا به مبلغ ۳۲ میلیون تومان، پرداخت هزینه سفر هوایی به کیش و اقامت در هتل برای نامبرده و اعضای خانواده اش، متهم شده است.

او کجاست؟

درباره فرار سالار آقاخان دو سناریو وجود دارد. عده ای روایت می کنند او به عراق و کربلا فرار کرده و از طریق این کشور به مقصد نامعلومی گریخته است. گروه دیگری اعتقاد دارند سالار آقاخان به همراه تعدادی متهم دیگر ارزی روانه استانبول شده است. روابط او و شرکت اطلس‌جت هم این گزینه دوم را جدی‌تر می کند.

دقیقاً چه خبر بود؟

پس از رشد قیمت اولیه دلار، پلیس آگاهی تهران اقدام به بازداشت چند صراف از جمله سالار آقاخان می کند. آقاخان در این دوره اعلام می کند صراف معتمد بانک مرکزی است. ادعای او توسط وزارت اطلاعات و بانک مرکزی تایید می شود بنابراین آقاخان هم مدتی بعد آزاد می شود. بازداشت اصلی او مربوط به مرداد سال ۹۷ است. او هشت ماه زندانی بود و با وثیقه ۱۵ میلیارد تومانی آزاد شد. در این مقطع زمانی نهادهای نظارتی صحت اقدامات صرافی همکار بانک مرکزی را تایید می کردند و همچنان مشخص نبود آقاخان به چه دلیل بازداشت شده است.

او چه می کرد؟

کار سالار آقاخان فروش ارز فردایی بود. یعنی او با کمک تزریق های بانک مرکزی و برای کنترل قیمت ها، دلار به بازار تزریق می کرد. هر بار نقل و انتقال دلار هم با نظارت بانک مرکزی و تعیین قیمت هم با دستور بانک مرکزی صورت می گرفته است. این روالی به حساب می آید که طی دو دهه گذشته بارها از سوی بانک مرکزی برای کنترل بازار انجام شده است و حتی در مورد سکه و طلا نیز اقداماتی مشابه صورت گرفته بود. براساس مکانیزمی که بانک مرکزی تعریف کرده بود، صرافان معتمد به میزان تعیین‌شده ارز کاغذی از بانک مرکزی تحویل می گرفتند، به قیمت تعیین‌شده می فروختند و پس از کسر سود توافقی، ریال به حساب بانک مرکزی واریز می کردند. روزنامه شرق چند هفته قبل گزارشی منتشر کرد و نوشت: «او با قید اینکه مبلغی را باید برای تأمین ماشین مخصوص حمل پول و گرفتن چند محافظ دریافت کند، انجام این کار را پذیرفت و بنا شد به ازای هر دلار، دو تومان بابت هزینه ها به او پرداخت شود. البته بر اساس آنچه در کیفرخواست قرائت شد، مجموع این وجوه نیز در نهایت به بانک مرکزی بازگردانده شده است.» میلاد گودرزی، منصور دانش‌پور و علی آروند هر سه کارمندان صرافی آقاخان بوده اند که این فرآیندها را نظارت و هدایت می کردند.

خلاف ارزفروشی چیست؟

در کیفرخواستی که دادستان در مورد سالار آقاخان منتشر کرده، به موضوع قاچاق ارز اشاره شده است. بر اساس آنچه منتشر شده فروش ارز از طریق او منجر به خروج ارز از کشور و قاچاق کالا شده بود ولی اطلاعات و توضیحات تکمیلی در این مورد جزئیات تخلفات آقاخان از سوی دستگاه قضایی اعلام نشده است. روند کاری بانک مرکزی درحال حاضر هم متمرکز بر حضور صرافان معتمد در بازار است. در این روش به طور معمول طی دوره های زمانی مختلف افرادی به عنوان سودجویان بازار ارز ظهور می کنند. باسابقه‌ترین این افراد بابک زنجانی است. بداقبال‌ترین آنها مظلومین دلال سکه است و مشکوک‌ترین آنها هم سالار آقاخان است. حضور و غیبت ناگهانی او از بخش های ناگفته پرونده های مربوط به بحران دلار ۴۲۰۰ تومانی است. رازهای بسیاری در مورد توزیع دولتی ارز وجود دارد که هنوز بیان نشده است.

ثبت نظر

ارسال

نمایش‌

بی توجهی به کارکنان نفت در تعیین پاداش پایان خدمت کارکنان دولت!

بر اساس لایحه بودجه ۱۴۰۲ در سال آینده پاداش پایان خدمت کارکنان در ازای هر سال خدمت و به میزان حداکثر تا سی سال ۵۲۰ میلیون تومان پیش‌بینی شده که نسبت به امسال ۷۵ میلیون تومان اضافه شده است.

  • 403

2877 میلیارد دلار ثروت نفتی برباد رفته در 12 سال تحریم

برای فهم بهتر مقدار هزینه 2877 میلیارد دلاری وارد شده از صادرات نفتی از دست رفته تا پایان سال میلادی گذشته، می‌توان به ارزش ریالی آن با توجه به قیمت دلار در بازارهای امروز اشاره کرد که بالغ بر 100.7 هزار هزار میلیارد تومان می‌شود.

  • 408

رحیمی: در لایحه بودجه ۱۴۰۲ هیچ افزایش قیمتی برای حامل‌های انرژی دیده نشده است/ معافیت برای خانوارهای کم‌درآمد

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: سال آینده هیچ افزایش قیمتی برای حامل‌های انرژی از جمله بنزین، گازوئیل و گاز را نداریم و این موضوع اصلاً در بودجه سال ۱۴۰۲ نیامده است.

  • 479

اشتباه بانک مرکزی در آبان ماه

سید احسان خاندوزی، سخنگوی اقتصادی دولت : نرخ ارز در سامانه نیما متغیر خواهد بود. بخشی از مشکلی که در آبان و آذر ماه به وجود آمد بود. اشتباه در تخصیص ارز در یکی از زیرمجموعه های بانک مرکزی بود و موجب شد واردات برای کالاهایی که با درهم باید وارد می شد با محدودیت همراه شود .که باعث شد این موضوع القا ش ...

  • 478

قیمت قطعات یدکی در بازار سلیقه ای شد/ خبری از نظارت نیست

رئیس اتحادیه تعمیرکاران خودرو با اعلام اینکه قیمت قطعات یدکی گران شده اما قیمت دستمزد تعمیرکاران خودرو تغییر نکرده است، گفت: در حال حاضر قیمت قطعات یدکی خودرو بسیار بالاست و هیچ نظارتی در این رابطه انجام نمی شود.

  • 475

کارنامه روحانی و رئیسی در کنترل تورم

«تورم را نصف و سپس تک‌رقمی خواهیم کرد»؛ این دقیقا وعده‌ای بود که سیدابراهیم رئیسی در انتخابات سال گذشته داد. اکنون 16 ماه از آغاز به کار دولت او می‌گذرد و بررسی‌ها نشان می‌دهد رئیسی و دولتش در کنترل تورم طی این مدت، نسبت به بازه زمانی مشابه در دولت روحانی، ناکام بوده‌اند.

  • 397

سابقه بیمه خریدنی نیست ولی یک استثنا دارد

سابقه بیمه خریدنی نیست مگر اینکه فرد به ۶۰ سال رسیده باشد و برای بازنشسته شدن نیاز به خرید سابقه بیمه داشته باشد.

  • 569

مردم بیشتر چه خانه‌هایی می‌خرند؟

فشار تقاضا برای واحدهای کوچک متراژ و قدیمی نمایه غالب در این بازار است.

  • 340

اقتصاد کلان چیست؟

ه علت تاثیرگذاری وضعیت اقتصادی بر تمامی افراد، مسائل اقتصاد کلان، نقش مهمی را در مباحثات سیاسی ملی ایفا می‌کنند. شرکت‌کنندگان در انتخابات از وضعیت اقتصادی آگاه هستند و می‌دانند که سیاست‌های دولت می‌تواند از راه‌های قابل‌توجهی بر اقتصاد، تاثیرگذار باشد.

  • 387

چرا مردم تمایلی به بیمه‌های زندگی ندارند؟

یک مدیر بیمه‌ای ضمن تشریح برخی دلایل عدم توجه مردم به بیمه‌های زندگی، گفت: :‌ یکی از مهمترین دلایل تورم و کاهش ارزش پول است که مردم متناسب با شرایط تصمیم می‌گیرند.

  • 532

قطار سریع السیر در بازار سکه

برخی از سکه بازان با اشاره به اظهارات اخیر رئیسی درباره قطار پیشرفت به کنایه می گفتند نرخ دلار این روزها سوار قطار سریع السیر شده و ایستگاه ها را یکی پس از دیگری طی می کند. همین امر موجب شده سکه بازان تحت هیجان افزایش قیمت دلار در موقعیت خرید قرار بگیرند.

  • 498

نقش موثر اصناف در تنظیم بازار و توزیع کالاهای اساسی

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت قزوین با تاکید بر نقش مهم اصناف در پیشبرد اهداف اقتصادی کشور و توزیع کالا و خدمات بین جامعه گفت: بدون همراهی و حضور موثر اصناف هیچ برنامه‌ای در بازار قابلیت اجرا و عملیاتی شدن ندارد.

  • 397

احتمال تغییر سن و سابقه بازنشستگی در بودجه ۱۴۰۲/ کدام صندوقها با بودجه دولت سرپا هستند؟

دولت برای جلوگیری از تشدید چالش در صندوقهای بازنشستگی بایستی پیشنهادهای تحولی در حوزه صندوق‌های بازنشستگی و اصلاح سن و سابقه بازنشستگی در بودجه سال ۱۴۰۲ لحاظ کند.

  • 1786

پول مازاد فروش خودرو در بورس کالا به جیب خودروساز می‌رود؟

عضو هیات رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: اگر قیمت معامله شده خودرو در بورس بالاتر از بهای تمام شده پایه و سود معقول باشد، تفاوت مذکور باید برای مصارف عمومی به طور مثال برای توسعه صنعت حمل و نقل هزینه شود.

  • 285

«زمستان سخت» پتروشیمی ایران آغاز شد

بحران مدیریتی در حالی دومین دارنده منابع گازی جهان را دچار چالش جدی کرده است که رسانه‌های نزدیک به دولت مدت‌ها بود «زمستان سخت اروپا و التماس آن‌ها برای گاز ایران» را نوید می‌دادند.

  • 487

تحلیل تکنیکال بورس چیست؟

تحلیل تکنیکال بورس در واقع علمی در بازارهای مالی است که در آن پیش‌بینی قیمت‌های آینده بر اساس بررسی قیمت‌های گذشته صورت می‌گیرد.

  • 271

وضعیت حاد در بانک های 4 استان کشور

نرخ تسهیلات به سپرده ها پس از کسر سپرده قانونی در مهر ماه امسال، در 4 استان کشور بالاتر از 100 درصد بوده که اتفاقی خطرناک در اقتصاد قلمداد می شود. به باور برخی تحلیل گران این رویداد می تواند موجب رشد فزاینده نقدینگی شده و از این حیث این 4 منطقه را میدان انفجار نقدینگی می دانند.

  • 1934

بیشترین رشد قیمت سهام بانکی به سامان رسید

در اولین روز هفته معاملات بورس و فرابورس تهران، شاهد تغییرات اندک شاخص سهام بانک‌ها و موسسات اعتباری در بازار سرمایه بودیم.

  • 1740

بیشترین رشد قیمت سهام انبوه سازی، املاک و مستغلات به وتوس رسید

در اولین روز کاری هفته معاملات بورس وفرابورس تهران شاهد افت شاخص سهام شرکت های انبوه سازی،املاک و مستغلات دربازار سرمایه بودیم.

  • 675

وصول ۲۷۰ هزار میلیارد تومان مالیات در ۷ ماه/ درآمد مالیاتی مهر ۵۰ هزار میلیارد تومان شد

با توجه به آمارهای سازمان امور مالیاتی طی ۷ ماهه سال جاری حدود ۲۷۰ هزار میلیارد تومان مالیات وصول شده است و درآمد مالیاتی مهر ماه ۵۰ هزار میلیارد تومان بوده است.

  • 361