تعامل پست بانک با دهیاری هاسرآغاز ایجادیک سرمایه اجتماعی ارزشمند

تعامل پست بانک با دهیاری هاسرآغاز ایجادیک سرمایه اجتماعی ارزشمند

تعامل پست بانک ایران با دهیاری‌ها، سرآغاز ایجاد یک سرمایه اجتماعی ارزشمند بود.

پنجشنبه 26 مهر 1397 ساعت 1:24

به گزارش شبکه خبری بانک و بیمه "بینا" به نقل از شبکه خبری اقتصاد و بانک ایران 

به نقل از روابط عمومی پست بانک، فعالیت ۷۰۰۰ باجه روستایی پست بانک ایران این بانک را به عنوان بانک پیشرو در ارائه خدمات بانکی به روستاییان معرفی کرده و مدیرانی که در حوزه روستایی فعالیت دارند این بانک را بازوی توانمند سازمان خود برای توسعه روستاها می‌دانند. دکتر سعیدرضا جندقیان معاون امور دهیاری‌های سازمان شهرداری ها و دهیاری‌های کشور یکی از مدیرانی است که اعتقاد زیادی به لزوم استفاده از ظرفیت باجه‌های روستائی پست‌بانک برای تامین رفاه و ایجاد اشتغال برای روستائیان دارد. دکتر جندقیان که تسلط علمی واضحی بر مباحث جدید مدیریت و توسعه دارد با روی باز پیشنهاد ما برای انجام مصاحبه و انعکاس برنامه هایشان در مجله پست بانک را پذیرفت و از اینکه فرصتی برای رساندن پیامش به دهیاران و مسئولان باجه های روستائی پست بانک فراهم شده ابراز خرسندی کرد. متن مصاحبه با دکتر جندقیان در ذیل می‌آید:

* با تشکر از اینکه وقتتان را دراختیار ما قرار دادید، همانطور که درجریان هستید درحال حاضر پست بانک ایران تنها بانکی است که با ایجاد ۷۰۰۰ باجه بانکی بطور مستقیم در روستاها حضور دارد و خدمات بانکی را درمناطق دورافتاده ارائه می دهد. بنا به ارتباط نزدیک این بانک با مردم روستا و دهیاران کشور، لطفاً اهمیت کار دهیاران و نقش آنها در توسعه روستاها را تبیین فرمایید.
با تشکر از حمایت‌ها و همکاری های همیشگی پست بانک با مجموعه معاونت دهیاری‌ها و دهیاران کشور، تفکر حاکم بر این معاونت یک رویکرد توسعه محور است، همانگونه که مقام معظم رهبری فرموده‌اند که توسعه یعنی تعالی شأن انسان. به نظر بنده اگر این جمله بعنوان اسم تمام سال ها انتخاب شود و موضوع‌هائی مثل اقتصاد مقاومتی و ... بعنوان زیرمجموعه آن اعلام شود و تمام سازمان‌ها مبانای کارشان تحقق این تعریف رسا از توسعه باشد بسیاری از مشکلات کشور حل خواهد شد، زیرا در هر جامعه ای که شاخص کرامت انسانی بالاتر باشد به توسعه نزدیک تر است. کرامت به معنی مشارکت انسان ها در تعیین سرنوشت خودشان است که این موضوع محور برنامه ریزی مدیریت روستا ها بوده است. ما درحال حاضر حدود ۶۲ هزار واحد سکونت‌گاهی روستایی داریم که از این تعداد بیش از ۳۸ هزار واحد بالای ۲۰ خانوار دارند که بنا به تعریف استاندارد ما روستا نامیده می شوند. در این روستاها ۱۱۹ هزار و ۲۰۰نفر اعضای شورا داریم و برای ۳۶ هزار و ۸۰۰ روستا مجوز دهیاری صادر شده است. به عبارتی ۲۰ میلیون و ۷۰۰ نفر روستائی کشور تحت پوشش مدیریت دهیاران هستند.
در کشور طی ۱۰۰ سال گذشته ۴ نظام مدیریت روستایی داشته ایم، در ابتدا مدیریت روستا دست مالکان زمین‌ها بوده، سپس کدخدا، انجمن ده و دهبان روستا را مدیریت کرده و در نهایت یک نظام کاملاً مردم سالارانه مبتنی بر رأی مردم شکل گرفته که براساس آن مردم شوراها را انتخاب می کنند و شورا نیز دهیار را انتخاب می‌کند. این روش به معانی حقیقی ارتقاء کرامت انسانی در روستا بوده و در هیچ جا نهاد مدیریتی به این تعداد نداریم که مستقیماً توسط مردم انتخاب شده باشند.
* نقش پست‌بانک‌ایران در توسعه روستاها و نحوه همکاری با دهیاری ها را چگونه ارزیابی می‌کنید؟
موقعیت و جایگاه بنده اقتضا می‌کند که شفاف و صادقانه حرف بزنم و قضاوتم در مورد مسائل خالی از تعریف بیجا و بر اساس نظر کارشناسی و ادراکم از وضعیت روستاهاست. واقعیت این است که همکاری پست بانک ایران با دهیاران برای تسهیل فرایند تسهیلات و ضمانت نامه ها و قبول حساب‌های دهیاری ها بعنوان پشتوانه تسهیلات آنان جای تقدیر و تشکر دارد و این تعامل سرآغاز ایجاد یک سرمایه اجتماعی بود. به نظرم ارزش سرمایه اجتماعی ایجاد شده بیشتر از ارزش مالی این همکاری بود. زیرا موجب ایجاد ارتباط بین مسئولان و روستاییان و ایجاد اعتماد متقابل آنان شد. اگر از من سوال شود که بیشترین تعامل شما با کدام دستگاه‌ها بوده، سه دستگاه را معرفی می‌کنم که معاونت توسعه روستایی نهاد ریاست جمهوری، پست بانک ایران و مجموعه وزارت کشور است. ما برای توسعه روستاها بیش از اینکه نیازمالی داشته باشیم نیاز به این داریم که بدانیم روستاها در اقتصاد ملی و تولید ناخالص ملی چقدر نقش دارند. آمار نشان می‌دهد درحال حاضر ۲۰ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر جمعیت پویا و فعال روستائی که ما آنها را با معیشت کشاورزی می‌شناسیم و نقش بخش کشاورزی در تولید ناخالص ملی حدود ۱۰ درصد است. روستاها در وضعیت فعلی کمتر از ۴ درصد در تولید ناخالص ملی نقش دارند و این موضوع نگران‌کننده است. زیرا همین آمار هم به دلایلی واقعی نیست به عبارتی علاوه بر اینکه بخش مهمی از محصولات کشاورزی درحاشیه شهرهای بزرگ تولید می‌شود که روستایی نیستند از طرفی هم نفت را با دلار آزاد محاسبه می‌کنیم و کشاورزی را با دلار دولتی که صحت آمار را خدشه دار می‌کند. ما برای اینکه سهم روستاها در تولید ناخالص ملی را افزایش دهیم باید دو کار انجام دهیم: اول تأمین منابع مالی و دوم خلق اندیشه و افزایش دانش. افزایش دانش را برخی سازمان‌های دیگر می‌توانند انجام دهند اما برای تأمین مالی بانک به عنوان یک نهاد پولی و مالی نقش محوری دارد و می‌تواند با ارائه تسهیلات هوشمندانه زمینه تقویت تولید داخلی و ایجاد اشتغال را فراهم کند. نقش مهم پست بانک در توسعه روستا موضوعی است که طی زمان مسئولیتم به عنوان معاون دهیاری های سازمان با تمام وجود حس کردم. عملکرد این بانک و همراهی مدیران ارشد بانک با سیاست های این معاونت برای توسعه روستاها بسیار شایسته تقدیر است. بطوریکه فقط در بخش تسیهلات دهیاری‌ها که برای سال گذشته ۱۰۳ میلیارد تومان برای دهیاری‌ها تصویب کرده بودیم با پرداخت ۲۰ درصد مصوبات توانستیم ۱۵۰۰ شغل ایجاد کنیم.

* مدیرانی که در حوزه روستایی فعالیت دارند معمولاً از محبوبیت خاصی برخوردارند و خاطرات خوبی از دوران خدمت خودشان دارند. جنابعالی از اینکه در این حوزه خدمت می‌کنید چه حسی دارید؟
ما در معاونت دهیاری‌ها با حدود ۲۸ سازمان که در حوزه روستایی فعال هستند همکاری داریم. همه این سازمان‌ها برای کمک به توسعه روستاها حسن نیت دارند و تلاش می‌کنند. اما تعدد این سازمانها مانند نقش چندمادری برای کودک است که باعث سردرگمی و تداخل وظایف می‌شود و اجرای برنامه ها را با مشکل مواجه می‌کند. برای رفع این مشکل باید وظایف هریک از سازمانها بطور دقیق روشن شود تا معاونت دهیاری و دهیاران در برنامه ریزی‌های خود دچار مشکل نشوند. شما در نظر بگیرید که در شهرها درکنار شهرداری شرکت‌های برق، آب، گاز و... و. فغالیت دارند که هرکدام کار خودشان را انجام می‌دهند ولی در روستا هیچکدام از این سازمانهای متناظر نیست و شخص دهیار مسئول است و مردم از دهیار مطالبه می‌کنند. به عبارتی دهیاران نقش شهردار را دارند و به مراتب قوی‌تر. در ماده ۱۰ اساسنامه سازمان دهیاری ها و ماده ۶۸ قانون شوراها حدود ۵۰ وظیفه برای دهیاران درنظر گرفته شده که برای انجام این وظایف تمام سازمان‌های مرتبط باید با دهیاران همکاری کنند و شرایطی فراهم کنند که پیام‌های توسعه‌ای صرفاً از طریق دهیاران منعکس شود و یک نفر در روستا حرف اول و آخر را بزند. دهیاران همیشه بنا به موقعیت شغلی شان مورد بی مهری سازمانهای مختلف قرار می‌گیرند به همین خاطر من همیشه دفترم به روی دهیاران باز است تا دهیاران هنگام مراجعه به سازمانها احساس حرمت کنند. بنده همیشه به دهیاران توصیه می‌کنم که همواره مطالبه‌گر باشند اما آبرومندانه و محترمانه.
* برای گسترش تعاملات و بهبود کیفیت خدمات پست بانک ایران چه پیشنهاداتی دارید؟
تسهیل در پرداخت تسهیلات اشتغالزا به روستاییان، تخصیص منابع مالی روستائیان به توسعه روستا، افزایش تعداد درگاه‌های الکترونیک در روستاها مانند دستگاه‌های خودپرداز و کارتخوان و... و. و کمک به توسعه و تقویت کارگاه‌های کوچک خانگی مسائل مورد انتظار ما از همکاران پست بانک ایران است.
* در آخر اگر صحبتی با همکاران ما در باجه‌های بانکی روستائی دارید لطفاً بیان کنید؟
خدمت به روستائیان توفیقی است که خداوند نصیب برخی بندگانش می‌کند، من هر وقت مشکلی در زندگیم داشته‌ام از خداوند خواسته‌ام که اگر کارم مورد رضایت اوست مشکلم را برطرف کند و همیشه هم لطف خدا شامل حالم بوده و مشکلات برطرف شده است. هرکس در حوزه خدمت به روستاییان کار می‌کند باید قدردان این نعمت باشد.

ثبت نظر

ارسال

نمایش‌

بی توجهی به کارکنان نفت در تعیین پاداش پایان خدمت کارکنان دولت!

بر اساس لایحه بودجه ۱۴۰۲ در سال آینده پاداش پایان خدمت کارکنان در ازای هر سال خدمت و به میزان حداکثر تا سی سال ۵۲۰ میلیون تومان پیش‌بینی شده که نسبت به امسال ۷۵ میلیون تومان اضافه شده است.

  • 403

2877 میلیارد دلار ثروت نفتی برباد رفته در 12 سال تحریم

برای فهم بهتر مقدار هزینه 2877 میلیارد دلاری وارد شده از صادرات نفتی از دست رفته تا پایان سال میلادی گذشته، می‌توان به ارزش ریالی آن با توجه به قیمت دلار در بازارهای امروز اشاره کرد که بالغ بر 100.7 هزار هزار میلیارد تومان می‌شود.

  • 408

رحیمی: در لایحه بودجه ۱۴۰۲ هیچ افزایش قیمتی برای حامل‌های انرژی دیده نشده است/ معافیت برای خانوارهای کم‌درآمد

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: سال آینده هیچ افزایش قیمتی برای حامل‌های انرژی از جمله بنزین، گازوئیل و گاز را نداریم و این موضوع اصلاً در بودجه سال ۱۴۰۲ نیامده است.

  • 479

اشتباه بانک مرکزی در آبان ماه

سید احسان خاندوزی، سخنگوی اقتصادی دولت : نرخ ارز در سامانه نیما متغیر خواهد بود. بخشی از مشکلی که در آبان و آذر ماه به وجود آمد بود. اشتباه در تخصیص ارز در یکی از زیرمجموعه های بانک مرکزی بود و موجب شد واردات برای کالاهایی که با درهم باید وارد می شد با محدودیت همراه شود .که باعث شد این موضوع القا ش ...

  • 478

قیمت قطعات یدکی در بازار سلیقه ای شد/ خبری از نظارت نیست

رئیس اتحادیه تعمیرکاران خودرو با اعلام اینکه قیمت قطعات یدکی گران شده اما قیمت دستمزد تعمیرکاران خودرو تغییر نکرده است، گفت: در حال حاضر قیمت قطعات یدکی خودرو بسیار بالاست و هیچ نظارتی در این رابطه انجام نمی شود.

  • 475

کارنامه روحانی و رئیسی در کنترل تورم

«تورم را نصف و سپس تک‌رقمی خواهیم کرد»؛ این دقیقا وعده‌ای بود که سیدابراهیم رئیسی در انتخابات سال گذشته داد. اکنون 16 ماه از آغاز به کار دولت او می‌گذرد و بررسی‌ها نشان می‌دهد رئیسی و دولتش در کنترل تورم طی این مدت، نسبت به بازه زمانی مشابه در دولت روحانی، ناکام بوده‌اند.

  • 397

سابقه بیمه خریدنی نیست ولی یک استثنا دارد

سابقه بیمه خریدنی نیست مگر اینکه فرد به ۶۰ سال رسیده باشد و برای بازنشسته شدن نیاز به خرید سابقه بیمه داشته باشد.

  • 569

مردم بیشتر چه خانه‌هایی می‌خرند؟

فشار تقاضا برای واحدهای کوچک متراژ و قدیمی نمایه غالب در این بازار است.

  • 340

اقتصاد کلان چیست؟

ه علت تاثیرگذاری وضعیت اقتصادی بر تمامی افراد، مسائل اقتصاد کلان، نقش مهمی را در مباحثات سیاسی ملی ایفا می‌کنند. شرکت‌کنندگان در انتخابات از وضعیت اقتصادی آگاه هستند و می‌دانند که سیاست‌های دولت می‌تواند از راه‌های قابل‌توجهی بر اقتصاد، تاثیرگذار باشد.

  • 387

چرا مردم تمایلی به بیمه‌های زندگی ندارند؟

یک مدیر بیمه‌ای ضمن تشریح برخی دلایل عدم توجه مردم به بیمه‌های زندگی، گفت: :‌ یکی از مهمترین دلایل تورم و کاهش ارزش پول است که مردم متناسب با شرایط تصمیم می‌گیرند.

  • 532

قطار سریع السیر در بازار سکه

برخی از سکه بازان با اشاره به اظهارات اخیر رئیسی درباره قطار پیشرفت به کنایه می گفتند نرخ دلار این روزها سوار قطار سریع السیر شده و ایستگاه ها را یکی پس از دیگری طی می کند. همین امر موجب شده سکه بازان تحت هیجان افزایش قیمت دلار در موقعیت خرید قرار بگیرند.

  • 498

نقش موثر اصناف در تنظیم بازار و توزیع کالاهای اساسی

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت قزوین با تاکید بر نقش مهم اصناف در پیشبرد اهداف اقتصادی کشور و توزیع کالا و خدمات بین جامعه گفت: بدون همراهی و حضور موثر اصناف هیچ برنامه‌ای در بازار قابلیت اجرا و عملیاتی شدن ندارد.

  • 397

احتمال تغییر سن و سابقه بازنشستگی در بودجه ۱۴۰۲/ کدام صندوقها با بودجه دولت سرپا هستند؟

دولت برای جلوگیری از تشدید چالش در صندوقهای بازنشستگی بایستی پیشنهادهای تحولی در حوزه صندوق‌های بازنشستگی و اصلاح سن و سابقه بازنشستگی در بودجه سال ۱۴۰۲ لحاظ کند.

  • 1800

پول مازاد فروش خودرو در بورس کالا به جیب خودروساز می‌رود؟

عضو هیات رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: اگر قیمت معامله شده خودرو در بورس بالاتر از بهای تمام شده پایه و سود معقول باشد، تفاوت مذکور باید برای مصارف عمومی به طور مثال برای توسعه صنعت حمل و نقل هزینه شود.

  • 285

«زمستان سخت» پتروشیمی ایران آغاز شد

بحران مدیریتی در حالی دومین دارنده منابع گازی جهان را دچار چالش جدی کرده است که رسانه‌های نزدیک به دولت مدت‌ها بود «زمستان سخت اروپا و التماس آن‌ها برای گاز ایران» را نوید می‌دادند.

  • 487

تحلیل تکنیکال بورس چیست؟

تحلیل تکنیکال بورس در واقع علمی در بازارهای مالی است که در آن پیش‌بینی قیمت‌های آینده بر اساس بررسی قیمت‌های گذشته صورت می‌گیرد.

  • 271

وضعیت حاد در بانک های 4 استان کشور

نرخ تسهیلات به سپرده ها پس از کسر سپرده قانونی در مهر ماه امسال، در 4 استان کشور بالاتر از 100 درصد بوده که اتفاقی خطرناک در اقتصاد قلمداد می شود. به باور برخی تحلیل گران این رویداد می تواند موجب رشد فزاینده نقدینگی شده و از این حیث این 4 منطقه را میدان انفجار نقدینگی می دانند.

  • 1961

بیشترین رشد قیمت سهام بانکی به سامان رسید

در اولین روز هفته معاملات بورس و فرابورس تهران، شاهد تغییرات اندک شاخص سهام بانک‌ها و موسسات اعتباری در بازار سرمایه بودیم.

  • 1766

بیشترین رشد قیمت سهام انبوه سازی، املاک و مستغلات به وتوس رسید

در اولین روز کاری هفته معاملات بورس وفرابورس تهران شاهد افت شاخص سهام شرکت های انبوه سازی،املاک و مستغلات دربازار سرمایه بودیم.

  • 675

وصول ۲۷۰ هزار میلیارد تومان مالیات در ۷ ماه/ درآمد مالیاتی مهر ۵۰ هزار میلیارد تومان شد

با توجه به آمارهای سازمان امور مالیاتی طی ۷ ماهه سال جاری حدود ۲۷۰ هزار میلیارد تومان مالیات وصول شده است و درآمد مالیاتی مهر ماه ۵۰ هزار میلیارد تومان بوده است.

  • 361