به گزارش خبرگزاری ایمنا، این روزها شهروندان شاهد پلاکاردهایی به مناسبت ماه محرم به شکل اشک هایی با پارچه های مشکی در میدان های اصلی شهر، پل های واقع بر روی زاینده رود و تقاطع های غیرهمسطح هستند.
برای آگاهی از فعالیت های انجام شده پیرامون شورا و فرهنگ عاشورایی و اینکه در آستانه روز کودک چه برنامه هایی برای کودکان در نظر گرفته شده، این بار گفتگویی را با "ندا واشیانی پور- سخنگو و عضو کمیسیون فرهنگی، اجتماعی شورای شهر اصفهان" انجام داده ایم که مشروح آن در ادامه از نظرتان می گذرد:
شورای شهر برای ترویج فرهنگ عاشورا چه اقداماتی انجام داده است؟
قیام عاشورا و ماه محرم نیازی به تبلیغات ندارد، زیرا مردم ما از صمیم قلب و به صورت کاملاً خود جوش مراسم های عزاداری را با رعایت آدابی که دارد، برگزار و شهر را برای پذیرایی از عزاداران حسینی آماده می کنند، که این خود جای تشکر از مردم دارد.
شورای اسلامی شهر اصفهان نیز در کنار آنها تلاش می کند تا به نوعی سهمی در این فعالیت های مردمی داشته باشد، از این رو در بودجه شورای شهر اصفهان ردیفی را به مبلغ 11 میلیارد تومان تحت عنوان رخدادهای فرهنگی در نظر گرفتیم.
این ردیف به نوعی برای رخدادهای ملی و مذهبی هزینه و تمام مراسم های مذهبی و ملی در قالب بودجه های مصوب انجام می شود.
البته سازمان زیباسازی شهرداری اصفهان نیز در مناسبت های مختلف فعالیت هایی را انجام می دهد و شهر را آذین بندی می کند تا حال و هوای شهر تغییر کند ؛ همانگونه که در حال حاضر مشاهده می کنید شهر با اشک های مشکی مزین به نام اباعبدالله الحسین(ع) آذین بندی شده است.
البته اتفاق های دیگری هم در طول سال می افتد، ضمن اینکه شورای شهر ردیف کمک به مساجد برای ساخت و ترمیم آنها را نیز در دستور کار قرار داده تا مساجد در مناسبت های مختلف امکان اجرای برنامه داشته باشند.
کمک به هیئت های مذهبی و NGO هایی که در این رابطه فعال هستند را نیز مد نظر قرار داده ایم تا به نوعی بتوانیم در فعالیت های مردمی سهمی را ایفا کنیم.
امسال هم اینگونه اقدام شده است؟
بله، یکی از اقدامات خوبی که همه ساله انجام می شود ، خدمات شهری است و همکاران ما در معاونت خدمات شهری سعی می کنند معابر ، خیابان ها و محافل عزاداری از نظم و نظافت کافی برخوردار باشند.
امسال قبل از برپایی خیمه های عزاداری ، سازمان آتش نشانی وخدمات ایمنی شهرداری اصفهان وارد عمل شد و کلیه مباحث ایمنی را بررسی و نظارت کرد تا شاهد وقوع حادثه ای نباشیم.
در مجموع تمام تلاش مدیریت شهری اصفهان این بوده که مراسم های عزاداری با نظم ویژه و در نهایت امنیت و آرامش برگزار شود و شهرداری هم سهمی در برگزاری هر چه بهتر این مراسم ها داشته باشد.
در آستانه روز جهانی کودک هستیم، از حق وحقوق کودکان و سهم جمعیتی آنها صحبت کنید.
کودکان با ارزش ترین سرمایه های انسانی هر جامعه ای به شمار می روند ؛ در واقع ممالکی که قصد پیشرفت و توسعه دارند، برای کودکان سرمایه گذاری می کنند و تحقق این مهم مستلزم این است که نیازهای کودکان شناخته و بسترسازی های لازم برای آنها مهیا شود.
در شهر اصفهان سهم جمعیتی کودکان حدود 260 هزار نفر است که 13 درصد جمعیت را تشکیل می دهند و بیشترین سهم آنها متعلق به مناطق 11 و 14 شهرداری اصفهان و کمترین سهم کودکان مربوط به مناطق 5 و 6 می باشد.
جالب است بدانید فضاهای اختصاصی که برای کودکان در مناطق 15 گانه در نظرگرفته شده 11.7 هکتار است که کمتر از نیم مترمربع به هر کودک اختصاص می یابد.
این آمارها نشان می دهد که هنوز به لحاظ داشتن فضاهای استاندارد و قوی برای کودکان نیازهای جدی داریم که باید برطرف شود.
کودکان به رشد جسمی، آموزشی، معنوی و عاطفی نیاز دارند و برای رشد جسمی نیازمند فضاهای بازی استاندارد و ایمن هستند.
البته اقدامات خوبی هم انجام شده است. اگر شما به پارک های سطح شهر سری بزنید خواهید دید که بسیاری از سایت های بازی کودکان ایمن شده تا کودکی دچار حادثه نشود.
در حال حاضر 200 سایت بازی در سطح پارک های شهراصفهان ویژه کودکان داریم و البته در فکر توسعه این سایت ها هستیم.
البته در کنار سایت های بازی ، 400 وسیله بازی در پارک های کوچک و بزرگ شهرمان با رعایت مباحث ایمنی نصب شده اند.
ضمن اینکه برای احداث بازیکده در پارک کودک منطقه یک 70 میلیون تومان، احداث شهر کودکان و نوجوانان با مباحث تفریحی و تربیتی در منطقه 6 حدود یک میلیارد تومان ، 400 میلیون تومان بودجه برای احداث خانه کودک استاد همایی در منطقه 10 شهرداری، برای احداث بازیکده خاص کودکان در پارک آزادیِ امیریه منطقه 13 با 170 میلیون تومان و 3 میلیاردتومان برای خرید اسباب بازی و کفپوش محوطه بازی کودکان در منطقه 15 و ناژوان ردیف بودجه در نظر گرفته شده است .
ما در صدد هستیم امنیت بازی کودکان را تأمین کنیم، از این رو نزدیک مدارس به خصوص در سر چهاراه ها تابلوهایی نصب شده که ویژه آموزش فرهنگ شهروندی درباره کودکان است و هشدار می دهد که بچه ها بازیگوش هستند و باید احتیاط کرد .
طرح شهر اصفهان با عنوان" دوستدار کودکان و سالمندان " همواره مد نظر ما بوده است که برای شهر دوستدار کودک بودن باید پارک های موضوعی هم در نظر گرفته شود.
یکی از آنها پارک ترافیکی کودکان است که بسیاری از مبانی ترافیک را به کودکان می آموزد تا در بزرگسالی راننده ای حرفه ای شوند. بخش های دیگری هم برای کودکان دیده شده است زیرا معتقدیم بسیاری از نگرش ها در کودکی شکل می گیرد.
برای دفاع از حقوق کودکان تاکنون چه اقدامی انجام شده است؟
ما هر کاری که برای کودکان انجام دهیم نتیجه آنها را تا 15 سال آینده خواهیم دید.
اگر اقدامات ما در سیاست گذاری صحیح باشد، در آینده جامعه ای سالم خواهیم داشت که آورده های خوبی برای کشور خواهند داشت.
فرهنگسازی یکی از مواردی است که بر روی آن کار شده و البته نیازمند ردیف های بودجه ای هم هستیم .
در حال حاضر تابلوهایی در سطح شهر نصب شده که از شهروندان خواسته شده به حقوق کودکان احترام گذاشته شود و کودکان را برای خطاهایی که دارند سرزنش نکنند چون خاصه کودک بودن آنها همین خطاها است.
برای تسهیل سازی و مناسب سازی معابر برای کودکان، معلولان و سالمندان نیز امسال ردیف اعتباری 2 میلیارد و 870 میلیون تومان دیده شده و تذکراتی در صحن علنی برای مناسب سازی شهر به شهرداری داشتیم تا شاهد پیشرفتی در مناسب سازی معابر باشیم؛ البته نهضت آسفالت هم به تردد آسان مردم کمک می کند.
در طرح منزلت شهروندی برای سالمندان چه تدابیری اندیشیده شده است؟
شورای اسلامی شهر حساسیت ویژه ای در رابطه با اقشار آسیب پذیر جامعه داشته است، بنابراین طرحی را در شورای شهر با عنوان "طرح منزلت شهروندی" به تصویب رساند که این طرح در خصوص لزوم کرامت انسانی و به نوعی ارایه خدمات مطلوب به اقشار آسیب پذیر مثل افراد سالمند، معلول و بازنشستگان بود .
این لایحه در 2 کمیسیون بهداشت ، سلامت و خدمات شهری و کمیسیون فرهنگی ، اجتماعی و ورزشی مورد بررسی قرار گرفت و سپس در صحن علنی شورا تصویب شدکه با تصویب این لایحه اتفاق های خوبی در شهر اصفهان می افتد.
این لایحه افراد دارای معلولیت(افرادی که بر اساس طبقه بندی انواع معلولیت ها با تأیید کمیسیون پزشکی شدت معلولیت آنها در سازمان بهزیستی مشخص است)، افراد سالمند(افراد بالای 65 سال)و افراد بازنشسته را پوشش می دهد.
البته این نوید را می دهم که در آخرین جلسه کمیسیون فرهنگی پیشنهاد شد زنان سرپرست خانوار هم تحت پوشش این لایحه قرار بگیرند که این موضوع در کمیسیون تلفیق مورد بررسی قرار می گیرد. 09134/115
ثبت نظر