مدیرعامل فرابورس ایران از اعطای مجوز به ۶ صندوق خصوصی به ارزش بیش از ۳ هزار میلیارد تومان خبر داد.
به گزارش شبکه خبری بانک و بیمه "بینا" به نقل از شبکه خبری اقتصاد و بانک ایران، مدیرعامل فرابورس ایران از اعطای مجوز به ۶ صندوق خصوصی به ارزش بیش از ۳ هزار میلیارد تومان خبر داد.
امیر هامونی مدیرعامل فرابورس ایران با اشاره به اینکه نحوه ارزشگذاری استارتاپها، مهمترین چالش ورود این دسته از کسبوکارها به بازار سرمایه است، گفت: طی دو تا سه سال اخیر، استارتاپها در زمینه رعایت معیارهای لازم برای پذیرش در فرابورس رشد خوبی را تجربه کردهاند و شرکتهای متقاضی در این گروه صورتهای مالی حسابرسی شده و الزامات مربوط به افشای اطلاعات را رعایت میکنند، اما کماکان مسئله ارزشگذاری یکی از مهمترین چالش پذیرش آنها به شمار میرود که اهالی بازار باید در این زمینه کمک کنند.
به گفته وی، به صورت سنتی برای ورود شرکتها به بازار سرمایه و پذیرش آنها در بورس و فرابورس، بحث شفافیت اطلاعاتی، کیفیت افشای اطلاعات، رعایت الزامات حاکمیت شرکتی و ارزشگذاری سهام شرکتها، مهمترین موارد مدنظر است و این مسئله در دنیای استارتاپها به ویژه پررنگتر است.
هامونی با اشاره به اینکه شرکتهای اینترنتی که طی دو تا سه سال اخیر درخواست پذیرش خود را به فرابورس ارائه کردهاند در زمینه رعایت موارد مذکور تا حدود زیادی پیشرفت کردهاند، افزود: این شرکتها شاید بعضا از شرکتهایی که به صورت سنتی وارد بازار میشوند نیز شفافتر شدهاند، اما نحوه ارزشگذاری آنها یکی از مهمترین چالشهای ورود این قبیل شرکتها به بازار به شمار میرود.
مدیرعامل فرابورس با یادآوری اینکه شرکتهای تامین سرمایه و نهادهای مالی دارای مجوز از سازمان بورس، میتوانند در زمینه ارزشگذاری این قبیل کسبوکارها فعالیت کنند، گفت: این شرکتها شاید از چندین روش مختلف استفاده کنند و در نهایت از نتایج آنها میانگین بگیرند و یا حتی از نظرات خبرگان در این زمینه استفاده کنند.
به گفته هامونی با نگاه فیزیوکراتی نمیتوان کسبوکارهای اینترنتی و استارتاپها را ارزیابی کرد و در این رابطه توضیح داد: اغلب شرکتهایی که وارد بازار بورس و فرابورس میشوند در زمینه ارزشگذاری آنها داراییهای فیزیکی، ماشینآلات و تجهیزات، زمین کارخانه و ... مورد ارزیابی قرار میگیرد، اما یک کسبوکار اینترنتی دارایی فیزیکی ندارد و بعضا در اینجا اشخاص و گردانندگان آن استارتاپ هستند که وزن میگیرند و اگر این افراد کلیدی حذف شوند، چیزی از شرکت باقی نمیماند.
وی افزود: برخی استارتاپها درباره ورود به بازار بورس این نظر را دارند که بورس یعنی «خروج»؛ در حالی که اینگونه نیست، به همین دلیل برای ما مهم است که مدیران شرکت نگاهی با ثبات به تیم مدیریتی و رهبری خود داشته باشند و تیمی را که در حال تجهیز هستند و نیز سهامداران عمده به راحتی اقدام به خروج از مجموعه نکنند و در واقع جانشینپروری به خوبی در این کسبوکار صورت بگیرد.
هامونی با یادآوری اینکه نگاه بورس نگاهی مبنی بر تداوم فعالیت است، افزود: ما در حوزه تامین مالی نوآوری ابزارهایی داریم که عمر محدود دارند، مانند صندوقهای سرمایهگذاری جسورانه، که از ابتدا هم در امیدنامه آنها دوره فعالیت و عمرشان ذکر میشود، اما در حوزه شرکتهای نوآور، کسبوکارهای اینترنتی و استارتاپها نگاه گردانندگان آنها باید عمیق و بلندمدت باشد. در این میان اگر شرکتی موازین حاکمیت شرکتی را به خوبی رعایت کرده است و با جابهجایی مدیر این مجموعه خللی در روند فعالیتهای آن به وجود نمیآید، برای پذیرش در بازار قابل بررسی است.
مدیرعامل فرابورس سپس به آخرین وضعیت شرکتهای دانشبنیان در بازار سرمایه اشاره کرد و گفت: بیش از ۳۰ شرکت دانشبنیان در بورس و فرابورس تامین مالی شدهاند و به تنهایی حدود ۱۳ هزار میلیارد تومان سهام شرکتهای دانشبنیان در فرابورس در حال معامله است.
هامونی همچنین در مورد آخرین وضعیت صندوقهای سرمایهگذاری جسورانه گفت: تعداد ۱۰ صندوق جسورانه در حال حاضر در فرابورس وجود دارد که سایز آنها تقریبا یکهزار میلیارد تومان است و مبلغ تادیه آنها ۳۰۰ میلیارد تومان و مبلغ ارزش بازار آنها نیز ۳۰۰ میلیارد تومان است. شش صندوق جسورانه دیگر نیز در حال پذیرش در فرابورس است که ارزش آنها ۵۶۰ میلیاردتومان بوده و صندوق پیشگام به ارزش ۲۴۰ میلیارد تومان به زودی در فرابورس پذیرهنویسی خواهد شد.
وی همچنین به صندوقهای سرمایهگذاری خصوصی اشاره کرد و افزود: به ۶ صندوق خصوصی مجوز فعالیت دادهایم و در حال ورود به بازار هستند که مجموع ارزش آنها بیش از ۳ هزار میلیاردتومان است.
هامونی تاکید کرد که پول برای سرمایهگذاری در استارتاپها در بازار به اندازه کافی وجود دارد، اما هنر این کسبوکارها و صندوقهاست که به زبان مشترکی با یکدیگر برسند و تزریق و جذب منابع از جانب استارتاپها به خوبی صورت بگیرد.
نمایش
بانک توسعه تعاون با راهاندازی زیرسامانه مدیریت چک (صیاد) در سامانه بانکداری مجازی توسعه تعاون امکان مراحل ثبت، صدور و انتقال چک را مهیا نموده است.
شاخص کل بورس اوراق بهادار با افزایش ۵ هزار و ۸۶۰ واحدی معادل ۰.۵۰ درصد به یک میلیون و ۱۷۵ هزار و ۵۸۴ واحد رسید. همچنین در فرابورس شاخص کل با رشد ۴۰ واحدی به ۱۶ هزار و ۹۴۵ واحد رسید.
یک عضو سابق کمیسیون اقتصادی گفت: مصوبات بودجه نباید به شکلی باشد که شاکله آن را به هم ریزد. مواردی مانند تنخواه برای هدفمندی یارانهها از جمله همین موضوعات به حساب میآید و امسال اضافه شده است.
یک کارشناس اقتصادی با بیان اینکه مهمترین چالش در سال آینده چگونگی تامین بودجه است، تصریح کرد: بانک مرکزی باید از اکنون سناریوهای مختلفی را برای مواجهه با کسری بودجه طراحی کند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: دولت در سال آینده مکلف شد تا هزار میلیارد تومان از محل فروش دارایی های دولت صرف افزایش سرمایه بانک توسعه تعاون کند.
رئیس سازمان بورس گفت: امسال سود سال ۹۸ سهام عدالت افرادی که روش غیرمستقیم را انتخاب کردهاند به همان روش سهامداران مستقیم سهام عدالت و توسط شرکت سپردهگذاری مرکزی واریز میشود.
تلاش بانک مرکزی همسو با دستگاه دیپلماسی کشور ادامه دارد و به زودی شاهد آزادسازی منابع مالی ایران در برخی کشورها خواهیم بود.
مدیرعامل بانک قرضالحسنه مهر ایران اخذ مالیات از حسابهای بانکی را در راستای مبارزه با پولشویی عنوان کرد.
گروه مالی گردشگری و بانک گردشگری در راستای ایفای مسئولیتهای اجتماعی، یک بار دیگر در راستای فرامین مقام معظم رهبری مبنی بر توزیع کمکهای مومنانه، بستههای معیشتی را روانه مناطق محروم کرد.
زنجیره خدمات بانکداری مدرن بانک توسعه تعاون با فراهم آمدن امکان ثبت و تائید چک های صیادی در سامانه بانکداری مجازی تکمیل شد.
برنده دومین مرحله قرعه کشی هفتگی جشنواره «رفاه ملی» بانک ملی ایران با جایزه ویژه خودرو برلیانس مشخص شد.
شاخص کل بورس اوراق بهادار با کاهش ۱۱ هزار و ۸۵۵ واحدی معادل ۰.۹۸ درصد به یک میلیون و ۱۹۳ هزار و ۹۷۶ واحد رسید. همچنین در فرابورس شاخص کل با افت ۱۳۰ واحدی به ۱۶ هزار و ۹۸۶ واحد رسید.
مدیرعامل پستبانک ایران با اشاره به اجرای موفق برنامه عملیاتی بانک در سال گذشته و دستیابی به سود ۱۳۹۸ میلیارد تومانی گفت: در سال جاری برنامههای عملیاتی را از نظر کمی و کیفی توسعه دادیم.
به مناسبت میلاد حضرت علی (ع) دکتر شیری از زحمات و تلاشهای اعضای هیات مدیره، معاونین، مدیران امور، مشاوران و روسای ادارات کل ستادی و مناطق تهران با رعایت پروتکلهای بهداشتی، تقدیر به عمل آورد.
رئیس شعبه کرمان بانک توسعه صادرات ایران، از هدف گذاری برای عبور از اعطای ۳۹۰۰ میلیارد ریال تسهیلات به صادرکنندگان تا پایان سال خبر داد.
بانک تجارت از افزایش بیش از ۳۷ درصدی جذب سپردههای ریالی در مقطع پایان آذرماه سال جاری نسبت به پایان اسفندماه سال ۱۳۹۸ خبر داد.
نمایندگان مجلس تعیین کردند که مبلغی از درآمدهای ناشی از حق بیمه شخص ثالث شرکتهای بیمهای به خزانه کل کشور واریز شود.
اسماعیل لله گانی مدیرعامل بانک رفاه کارگران با علیرضا رزم حسینی وزیر صنعت، معدن و تجارت در دفتر وزیر دیدار و در خصوص موضوعات مختلف کاری به گفت و گو پرداختند.
مدیر عامل بانک رفاه کارگران در پیامی، سالروز ولادت با سعادت حضرت علی(ع) و روز پدر را تبریک گفت.
مدیرعامل بانک صنعت و معدن، به مناسبت فرارسیدن ۱۳ رجب سالروز ولادت حضرت علی علیه السلام و روز پدر پیام تبریکی صادر نمود.
ثبت نظر