رییس کانون بانکها و مؤسسات اعتباری خصوصی گفت: بانکها خود را حامی تولید میدانند و بر این باورند که واحدهای تولیدی نباید تعطیل یا تملیک شوند.
به گزارش شبکه خبری بانک و بیمه "بینا" به نقل از شبکه خبری اقتصاد و بانک ایران
کورش پرویزیان با تاکید بر اینکه بانک ها معتقد به فعال بودن واحدهای تولیدی هستند، گفت: برخی مدعی هستند که۲۰۰۰ واحد تولیدی در تملک بانکهاست، اگر این آمارصحیح باشد به استناد آمار وزارت صنایع در سال ۱۳۹۷، هشتاد و پنج هزار واحد تولیدی و بر اساس آمار دیگر وزارت صنایع ۱۱۰ هزار واحد تسهیلات بانکی دریافت کردهاند، که از کل این واحدها تنها حدود ۲ درصد به تملک بانکها درآمدند که عدد بزرگی نیست.
وی اعلام کرد: با امکانی که اکنون در کانون بانک ها و موسسات اعتباری خصوصی و شورای هماهنگی بانک ها فراهم شده، دریافتکنندگان تسهیلات از بانکها که با مشکلاتی مواجه شدهاند، می توانند موضوعات خود را برای دبیرخانه کانون و شورا جهت رسیدگی بفرستند. همچنین بازرسی بانک ها آماده بررسی تخلفات احتمالی پیش آمده هستند و بازرسی بانک مرکزی نیز مرجع رسیدگی به شکایات احتمالی است. قوه قضاییه نیز به شکایات و پرونده های تخلفاتی در صورت احراز رسیدگی میکند.
پرویزیان در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه بانک ها از دو نقطه دچار زیاندهی شدهاند، ادامه داد: وقتی بازپرداخت تسهیلات به نکول تبدیل میشود این نکول روی ترازنامه بانکها نشسته و آن را منفی میکند. همچنین بر اساس دستورالعملهای بانک مرکزی بانکها اجازه ندارند از تسهیلات سنواتی گذشته شناسایی درآمد کنند.
وی در خصوص دریافت سود موثر بسیار پایین از برخی قراردادهای سنواتی که از سال ۸۳ به روز نشدهاند، گفت: هرچه این قراردادها بیشتر به شکل سنواتی باشد، به این ترتیب مشتری سود موثر کمتری به بانک پرداخت میکند و به تعبیر دیگر شرایط به گونهای رقم خورده که بدحسابان بانکی به نوعی تخفیفات عایدشان میشود.
رئیس کانون بانک ها و موسسات اعتباری خصوصی با بیان اینکه موضوعی به اسم ربح (سود) مرکب در نظام بانکی نداریم، گفت: بر اساس قانون برنامه ششم توسعه در سال ۹۵ شورای فقهی بانک تشکیل شده و هم اکنون ۵ فقیه که به تایید شورای نگهبان رسیده اند، برای جلوگیری از ربا در بانک مرکزی حضور دارند و بر مبادلات بانکی از منظر فقهی نظارت می کنند.
پرویزیان با انتقاد از اینکه گفته میشود بانک ها قصد تملیک وثیقه مشتری را دارند، ادامه داد : بانک ها خود را حامی تولید می دانند و خود نیز بر این باورند که واحدهای تولیدی نباید تعطیل شوند.
کوروش پرویزیان با تاکید بر اینکه نظام بانکی باید همراه تولید باشد، یادآورشد : با توجه به تصویب قوانین تحت نظر شورای پول و اعتبار و عضویا وزیرمحترم صمت و نماینده دادستانی در شورا، بانک ها به عنوان مجریان قانون از اتهام مبری می باشند.
وی افزود: برخلاف آنچه تصور می شود، واقعیت آن است که تملک واحدهای تولیدی توسط بانک به ضرر بانک و مردم است چرا که موجب قفل شدن نقدینگی بانک ها شده و موجب می شود بانک ها قدرت تسهیلات دهی کمتری به بنگاه های اقتصادی داشته باشند.
پرویزیان در واکنش به این موضوع که گفته می شود؛ در قراردادهای جدید، جرایم تاخیر در بازپرداخت تسهیلات هم لحاظ می شود، اظهار کرد: معمولا تصمیم گیری درباره جرائم به عهده خود بانکها است که در بسیاری موارد این جرائم طی مراحلی بخشیده میشوند.
وی با تاکید بر اینکه قوانین مصوب مجلس شورای اسلامی درباره امهال تسهیلات، الزاما خواست شبکه بانکی نبوده است، تاکید کرد: این قوانین در طول سالهای گذشته مصوب شده و به اصلاح بر اساس شرایط موجود اقتصادی کشور نیاز دارد.
رییس کانون بانک ها و مؤسسات اعتباری خصوصی در پایان با مطرح کردن این درخواست که ما خواهان رسیدگی به همه موارد تخلف اعم از بانک و یا افرادی که به نام تولید وارد می شوند هستیم، گفت: شبکه بانکی حدود ۷۰۰ پرونده تخلف را به ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی ارسال کرده که این پروندهها در حال رسیدگی هستند و نشان میدهند هم در بانک و هم در واحدهای تولیدی تخلف صورت گرفته و امیدواریم شرایطی فراهم شود که این منابع به چرخه تولید و اقتصاد بازگردد.
نمایش
مدیرعامل بانک صنعت و معدن، به مناسبت فرارسیدن ۱۳ رجب سالروز ولادت حضرت علی علیه السلام و روز پدر پیام تبریکی صادر نمود.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۰ با افزایش سرمایه بانک توسعه تعاون موافقت کردند.
گزارش تسهیلات اعطایی بانک رفاه در ده ماهه نخست سال در بخش های مختلف اقتصادی، بنگاههای کوچک و متوسط، ضمانتنامه های صادره ریالی، قرض الحسنه ازدواج و تهیه جهیزیه، اشتغالزایی و اشتغال اعلام شد.
بازار سهام امروز با کاهش ۵ هزار و ۹۱۵ واحدی شاخص کل بورس معادل ۰.۴۹ درصد به یک میلیون و ۲۰۵ هزار و ۷۲۷ واحد رسید. همچنین در فرابورس شاخص کل با افت ۱۰۵ واحدی به ۱۷ هزار و ۱۱۵ واحد رسید.
سامانه بانکداری مجازی بانک توسعه تعاون علاوه بر ارائه طیف وسیعی از خدمات بانکداری مدرن، امکان استفاده بدون محدودیت برای کاربران ios را فراهم کرده است.
تفاهمنامه سه جانبه همکاری بانک تجارت، شرکت پاکشوما و سازمان بازنشستگی نیروهای مسلح امضا شد.
در یازدهمین گردهمایی روسای موفق شعب بانکهای کشور از ۳۳ نفر از روسای شعب بانک سپه تقدیر شد.
نمایندگان مجلس با ارجاع بند الحاقی مربوط به نحوه محاسبه حقوق ورودی کالاها به کمیسیون تلفیق لایحه بودجه به منظور اصلاح موافقت کردند.
با تکمیل فرآیندهای مربوطه، بانک سیاریا اندونزی به بزرگترین بانک اسلامی این کشور تبدیل خواهد شد ادغام سه بانک اسلامی دولتی در اندونزی با امضای توافقنامه ادغام مشروط در هفتههای گذشته آغاز شده است.
بانک رفاه کارگران در راستای ایفای نقش فعالانه در حوزه مسئولیت اجتماعی، در تجهیز دانشگاه علوم پزشکی تهران مشارکت کرد.
فروش اوراق گواهی سپرده مدت دار ویژه سرمایه گذاری عام در شعب بانک رفاه کارگران آغاز شد.
مدیرعامل پست بانک ایران به همراه طهمورث الیاسی بختیاری و فرهاد بهمنی اعضای هیات مدیره، ازبیست و یکمین نمایشگاه بین المللی تلکام بازدید کرد.
مدیر عامل بانک توسعه تعاون از پرداخت ۳۷۰۰ میلیارد ریال تسهیلات بانک توسعه تعاون در خراسان جنوبی خبر داد.
بانک قرض الحسنه رسالت با عمل به مسئولیت اجتماعی خود در مراسم آیین اعطای نشان جهانی خادم المصطفی (ص) حضور بهم رسانید.
اطلاعات و صورتهای مالی میاندورهای تلفیقی (حسابرسی نشده) ۱۲ ماهه منتهی به پایان سال گذشته بانک شهر در سامانه جامع اطلاع رسانی ناشران (کدال)، منتشر شد.
بانک توسعه صادرات از مشتریان خود خواست در اسرع وقت با مراجعه به پورتال رسمی بانک اخرین نسخه همراه بانک توسعه صادرات را دریافت و نصب کنند.
بیش از دو هزار میلیارد ریال تسهیلات و بالغ بر ۳۸۷ میلیارد ریال ضمانتنامه ریالی تا پایان دی ماه سال جاری به مشتریان بانک توسعه صادرات در استان مرکزی اعطا شده است.
بانک کشاورزی با هدف حمایت از بخش کشاورزی، حفظ منابع آبی کشور و افزایش تولید با پرداخت ۱۰۹ میلیارد ریال تسهیلات، از واحد گلخانه سبزی و صیفی در استان بوشهر حمایت کرد.
بانک کشاورزی در بیست و سومین سال رتبه بندی ۵۰۰ شرکت بزرگ کشور بر اساس اطلاعات سال مالی۱۳۹۸ و ارزیابی سازمان مدیریت صنعتی IMI-۱۰۰، جایگاه برتر خود را دو رتبه ارتقا داد و در رتبه نوزدهم قرار گرفت.
نمایندگان مردم در خانه ملت، به دولت اجازه دادند تا از ظرفیت بازار سرمایه به منظور اجرای پروژههای عمرانی استفاده کند.
ثبت نظر