مهریه‌های عجیب عروس و دامادهای داعشی/ ذره بین جدید روی اجاره بهای پرداختی برخی مدیران/ برنامه جدید دولت برای برخورد با مشمولان غایب

روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که دانا در ادامه به آنها اشاره می‌کند.

یکشنبه 18 مهر 1395 ساعت 13:53

 کیهان

 
نه به آن بیانیه شداد و غلاظ نه به این توجیه حقوق‌های نامشروع
 
رئیس جمهور پس از گذشت دو ماه از انتشار تصویر فیش حقوق‌های نجومی در فضای مجازی و صفحات اول روزنامه‌ها، بیانیه غلاظ و شدادی صادر کرد که بازخوانی آن پس از گذشت نزدیک به چهار ماه از انتشار آن خالی از لطف نیست.
 
سردبیر روزنامه رسالت در یادداشتی نوشت: رئیس جمهور در این بیانیه از پرداخت‌های نامتعارف، حقوق‌های غیرمنصفانه و غیرعادلانه سخن گفت و به معاون اول خود دستور داده بود؛ الف) موارد تخلف و سوء استفاده را شناسایی کند. ب) اقدام قاطع در استرداد وجوه و عزل مدیران متخلف مبذول دارد. ج) تصمیمات لازم در جهت تغییر مقررات و ضوابط اجرایی بگیرد.
 
امروز پس از گذشت ماه‌ها از این ماجرا هیچ یک از موارد تخلف و سوء استفاده شناسایی نشده است. اقدام قاطعی هم در استرداد وجوه صورت نگرفته، الا اینکه برخی نجومی بگیران داوطلبانه مبالغ را به بیت‌المال برگردانده و داوطلبانه هم استعفا دادند. رئیس جمهور محترم هم نزدیک به دو ماه بعد فرمودند «اگر کسی جایی حقوق غیرعادلانه گرفته است فکر نکنیم باید در قوه قضائیه صف درست کنیم و چوب و شلاق بیاوریم... در حالی که باید قانون را درست کنیم.» از این بیان رئیس جمهور معلوم می‌شود که ایشان نه تنها معتقد به مجازات و برکناری و عزل مدیران نجومی نیستند بلکه حتی قوه قضائیه را هم انذار می‌دهند که به سمت چنین مسئله‌ای نروند.
 
محمد کاظم انبارلویی می‌افزاید: از بیان مؤخر رئیس جمهور و نیز بیانیه اول وی معلوم است ایشان به اصل قانون در این باره اشکال دارند، چنانکه در بیانیه خود آورده‌اند گزارش معاون اول حاکی است نارسایی‌ها و ناکارآمدی سیاست‌ها و قوانین پیشین قانون نظام هماهنگ پرداخت کارکنان دولت (مصوب سال 1370) و (قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب 1386) را یکی از مهم‌ترین عناصری می‌داند که متعارف شدن گریزگاه‌های قانونی در گذشته و حال را به دنبال داشته است!
 
رئیس جمهور محترم و مقامات دولتی هیچ کدام تاکنون نقص قانون نظام هماهنگ پرداخت کارکنان دولت و قانون مدیریت خدمات کشوری را نگفته‌اند و لایحه‌ای هم برای رفع نقص آن ارائه نکرده‌اند. هیچ قانونی به مدیران نجومی اجازه نمی‌دهد 70 برابر حقوق یک کارمند دولت دریافتی داشته باشند، حتی اگر دولت بعدها لایحه بدهد و بخواهد به اصطلاح نقص دو قانون یاد شده در مورد پرداخت حقوق‌ها را رفع کند، نمی‌تواند چنین بی‌عدالتی‌ای را در لایحه بیاورد.
 
هر پرداختی در دولت به موجب اصل 53 قانون اساسی باید مطابق قانون باشد. رئیس جمهور به عنوان عالی‌ترین مقام دستگاه اجرایی و نیز آقای نوبخت به عنوان رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و معاون رئیس جمهور باید بگویند این قانونی که پرداخت‌های نجومی را تجویز کرده، چیست؟
 
در ادامه این یادداشت آمده است: رئیس جمهور در بیانیه خود دستور داده تمامی دستگاه‌ها موظف هستند تمام حقوق و مزایای دریافتی مقامات کشوری و لشکری را به صورت حداقل و حداکثر دستمزد پرداختی ماهانه در سایت وزارتخانه یا سایت سازمان ذی‌ربط و همچنین سایت سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور برای آگاهی عموم درج نمایند، هرگونه پرداختی ورای این مبالغ تخلف به شمار می‌آید.
 
بنده که به هر سایتی مراجعه کردم از این خبرها نبود. آیا می‌شود تقاضا کنم که رئیس‌جمهور محترم، معاونین و وزرا جهت اطلاع مردم و آرام کردن جو ملتهب افکار عمومی، فیش حقوقی خود را 2 ماه قبل و 2 ماه بعد از این فرمان منتشر کنند؟
 
انبارلویی یادآور شد: رئیس جمهور محترم در بیانیه خود تصریح کرده‌اند؛ من در این راه با هیچ کس عقد اخوت نبسته‌ام.
 
با گذشت 4 ماه از صدور این بیانیه نه کسی عزل شده، نه کسی مجازات شده و نه پولی به بیت‌المال برگشته است. اگر پولی هم برگشته داوطلبانه برخی نجومی‌بگیرها برگرداندند و داوطلبانه هم استعفا دادند. یک رأی از دادگاه تخلفات اداری و حتی یک رأی از دادگاه‌های دیوان محاسبات و دستگاه قضائی در این مورد وجود ندارد و اطلاع‌رسانی هم نشده است. آقای جهانگیری هم اخیراً فرمودند «مدیران نجومی مرتکب هیچ تخلفی نشده‌اند.» رئیس دیوان محاسبات هم که در گزارش خود به مجلس تصریح کرد فقط در سال گذشته 397 مدیر بالای 20 میلیون تومان حقوق گرفته‌اند، اما او هم نتوانست یک رأی یا یک حکم از هیئت‌های مستشاری دیوان در گزارش خود به عنوان اقدام و عمل در برابر این پدیده شوم اشرافی را ارائه دهد. مرتضی بانک، معاون محترم کل نهاد ریاست‌جمهوری هم فرمودند: «ما اصلاً نفهمیدیم حقوق نجومی یعنی چه؟»
 
هر چقدر جلوتر می‌رویم بیانیه غلاظ و شداد رئیس جمهور در مورد پرداخت‌های غیرقانونی، بی‌رمق‌تر و بی‌اثرتر می‌شود.

پیش‌بینی تورم جدید در اثر برنامه دولت برای تک‌نرخی کردن ارز
 
برنامه دولت برای تک‌نرخی کردن قیمت ارز، به مفهوم افزایش 400 تومانی قیمت دلار و همچنین افزایش 7 تا 15 درصدی مواد غذایی و دارو در ماه‌های آینده است.
 
وبسایت الف در این زمینه نوشت: دولت اعلام کرده تا پایان سال جاری قصد دارد که نرخ ارز را تک‌نرخی کند و این موضوع به این معناست که فاصله نرخ رسمی و آزاد باید به سمت صفر میل کند. اگر این طرح دولت یازدهم به طرح‌های دیگر منجر نشود، سؤالی که مطرح می‌شود این است که نرخ ارز بعد از تک‌نرخی شدن چه تأثیری بر بازار می‌گذارد و اساساً ارز با چه قیمتی تک‌نرخی می‌شود.
 
چندی قبل نظرخواهی مرکز پژوهش‌های مجلس از فعالان اقتصادی حکایت از آن داشت که به گفته آنها قیمت احتمالی هر دلار آمریکا پس از یکسان‌سازی نرخ ارز بین 3500 تا 4000 تومان خواهد بود. کارشناسان اعتقاد دارند که با تک‌نرخی شدن قیمت ارز افزایش پیدا می‌کند.
 
محمدحسین ادیب کارشناس اقتصادی در گفت‌وگو با «الف» درباره تأثیر تک‌نرخی شدن دلار بر بازار گفت: از حدود مردادماه ارز مبادله‌ای کلیه کالاها به استثنای کالاهای اولویت یک و دو قطع شد و به غیر از کالاهای اولویت یک و دو نرخ تأمین ارز بقیه کالاها از مردادماه به قیمت آزاد حساب شد. لذا تک‌نرخی شدن ارز درحال حاضر فقط به کالاهای اولویت یک و دو مربوط می‌شود. کالاهای اولویت یک به مواد غذایی مانند کالاهای اساسی نظیر گوشت قرمز، گوشت مرغ، گوسفند زنده، جو، ذرت و... اختصاص دارد و کالاهای اولویت دو کالاهایی نظیر داروهای ساخته شده، مواد اولیه دارو و تجهیزات پزشکی که در داخل کشور تولید نمی‌شود، است. به عبارت دیگر تک‌نرخی شدن ارز منوط به حذف ارز مبادله‌ای برای غذا و دارو است.
 
وی گفت: تک‌نرخی شدن ارز در حوزه مواد غذایی به معنی افزایش 15 درصدی مواد غذایی و مواد اولیه کالاهای وارداتی اولویت یک است.
 
ادیب اضافه کرد: نظر به اینکه تقریباً 56 درصد مواد غذایی وارداتی است این تک‌نرخی شدن ارز به معنای افزایش 7 درصدی قیمت مواد غذایی در سبد خانوار است و لذا تک‌نرخی کردن ارز به این میزان در گروه مواد غذایی تورم‌زاست.
 
این کارشناس اقتصادی افزود: حدود یک و نیم میلیارد دلار دارو نیز با نرخ ارز مبادله‌ای وارد می‌شود که نظر به اینکه دارو در کشور مونتاژ می‌شود و مواد اولیه آن وارد و به دارو تبدیل می‌شود انتظار افزایش 15 درصدی قیمت را در اقلام دارویی داریم. از آنجایی که مواد غذایی در سبد تورم سی درصد و دارو و درمان وزن 7 درصدی دارد به نظر می‌آید که به ازای این دو رقم درصد تورم افزایش می‌یابد.

چند برابر شدن نرخ حامل‌های انرژی در وضعیت نرخ ثابت یارانه
 
پرداخت یارانه نقدی چهارسال بعد از رفتن احمدی‌نژاد، به همان شیوه که او اجرا می‌کرد و مورد انتقاد حسن روحانی رئیس کنونی دولت هم بود، اجرا می‌شود؛ تنها تفاوتی که در این 3 سال به چشم می‌خورد، اینکه دولت روحانی بهای حامل‌های انرژی را چندین بار در این چند سال بالا برده و یارانه عده‌ای را قطع کرده، ولی خبری از افزایش مؤثر یارانه تولید یا افزایش یارانه قشرهای کمتربرخوردار نیست.
 
به گزارش «تابناک» در روزهای اخیر، بحث کوتاهی دولت در سامان بخشیدن به پرداخت یارانه‌ها مورد توجه صاحب‌نظران اقتصادی قرار گرفته و در این باره دولت را مورد سؤال‌های کارشناسی خود قرار داده‌اند. عده‌ای از صاحب‌نظران می‌گویند، اگر دولت برنامه یارانه‌ها را غیرعقلایی می‌داند که سبب گداپروری و آسیب زدن به اقتصاد ایران می‌شود، چرا براساس قانون برای کارآمد کردن آن طی این سه سال هیچ کار مؤثری انجام نمی‌دهد؟ بالاخره اگر پرداخت یارانه نقدی مضر است، چرا سه سال پس از احمدی‌نژاد همچنان به همان شیوه ادامه پیدا می‌کند؟ چرا دولت با مردم بر آیین راستگویان سخن نمی‌گوید؟‌ یکی از وزرای دولت در روزهای گذشته گفته بود که ادامه پرداخت نقدی یارانه‌ها برای جلب رأی در انتخابات است! اگر این گونه باشد که باید تأسف خورد بر حال دولتی که پرداخت یارانه‌ها را مضر بر حال کشور می‌داند ولی همچنان ادامه می‌دهد!
 
عده‌ای دیگر بر این باورند اگر دولت به هر دلیل می‌خواهد یارانه نقدی را ادامه دهد، صادقانه به مردم بگوید که درآمدش از آزادسازی یارانه‌ها در این چهار سال به مراتب بیش از دوران احمدی‌نژاد افزایش یافته و در کنار این چندین میلیون از  مردم هم از دریافت یارانه حذف شده‌اند، اما مردم و به ویژه کمتربرخوردارها، همان یارانه‌های 45500 تومانی را دریافت می‌کنند؛ یارانه‌ای که اکنون با توجه به تورم موجود برای مردم قدرت خریدی بیش از 20،000 تومان ندارد و در سال‌های بعد ارزش این پول همچنان هم پایین‌تر خواهد رفت.
 
تابناک نوشت: شاید امروز لازم است دولت کمی با مردم از واقعیت سخن بگوید؛ با مردم راست بگوید؛ شاید حتی لازم است برخی از مسئولان بنشینند و با خود فکر کنند که چرا نزدیک 90 درصد مخاطبان یک برنامه تلویزیونی با ادامه پرداخت یارانه‌ها به شکلی که اکنون دولت پرداخت می‌کند، مخالف هستند؟ چرا مردم انتظار افزایش یارانه تولید و کمتربرخوردارها را دارند؟ دولت لازم است اندکی بی‌تفاوتی را کنار بگذارد و با مردم به مانند دولتی دغدغه‌مند و راستگو سخن بگوید.

خرازی: شعارهای اقتصادی دولت تحقق پیدا نکرد
 
رئیس شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان گفت: شعارهای اقتصادی دولت تحقق پیدا نکرده است.
 
صادق خرازی در نشست اعضای این حزب (شعبه استان البرز) گفت: دولت شعارهایی که در مسایل اقتصادی می‌داد تحقق پیدا نکرد و در ماه‌های آینده موقعیتی داشته باشد که بتواند مشکلات مردم را حل کند.
 
وی ادامه داد: البته دولت در بعضی جاها موفقیت‌هایی داشته است که ما نمی‌توانیم منکر آنها باشیم لیکن در بعضی جاها نتوانسته نیاز مردم را حل کند.
 
خرازی گفت: امیدوارم دولت بتواند در ماه‌های آینده موقعیتی داشته باشد که بتواند مشکلات مردم را حل کند.
 
وی درباره حزب متبوع خودش گفت: حزب ندای ایرانیان از بدو تاسیس تاکنون روزهای پرفراز و فرودی را سپری کرده است لیکن مورد توجه بزرگان کشور قرار داشته و کنش‌گران سیاسی هر کسی از ظن خودش یار حزب شده است.
 
وی اظهار کرد: این حزب توانسته است در کشور حدود هفت هزار نفر نیروی کارآمد و فکری را شناسایی کند و با آنها جلسات تعامل و همفکری داشته باشد.

ره‌آورد رکود در بخش مسکن از دست رفتن صدها هزار فرصت شغلی
 
تشدید و تعمیق رکود، تنها عملکرد وزیر راه و شهرسازی در حوزه مسکن بوده است.
 
به گزارش روزنامه جوان، «تعمیق رکود در بخش مسکن» طی سه سال تصدی‌گری عباس آخوندی بر وزارت راه و شهرسازی و شکست سیاست‌های پولی و مالی این وزیر برای تحریک عرضه و تقاضا در بخش مسکن از جمله مواردی است که مورد نقد کارشناسان بخش مسکن قرار دارد و کارشناسان بازار کار نیز رکود در بخش مسکن را دلیل اصلی رکود و از دست رفتن صدها هزار فرصت شغلی در اصناف مرتبط با ساخت و ساز مسکن عنوان می‌کنند.
 
از آنجا که صدها شغل در ایران با بخش مسکن سر و کار دارند رکود در این بخش خسارات جبران‌ناپذیری را به بخش اشتغال وارد کرد و فعالان اقتصادی یکی از دلایل بیکاری در کشور را ضعف وزیر راه و شهرسازی در دولت حسن روحانی عنوان می‌کنند.
 
براساس این گزارش، در شش ماه اول سال 92 حدود 110 هزار پروانه ساختمانی صادر و حدود 441 هزار واحد مسکونی ساخته شد که از این تاریخ به بعد روند نزولی در بخش مسکن آغاز شد به طوری که در شش ماه اول سال 94 تنها 62 هزار پروانه ساختمانی صادر شده و تعداد واحدهای مسکونی ساخته شده نیز 179 هزار واحد بوده است.
 
در حوزه تقاضای مسکن، آخوندی و یارانش تلاش کردند با افزایش سطح تسهیلات خرید مسکن، سیاست تحریک تقاضا را در پیش بگیرند و رونق‌بخش مسکن باشند اما به دلیل در نظر نگرفتن حباب قیمتی در بخش مسکن،‌ عدم تناسب قیمت‌های بالای مسکن و همچنین تسهیلات خرید مسکن با درآمد و پس‌انداز مردم جامعه این طرح‌ها با استقبال مردم روبه‌رو نشد، استراتژی وزارت راه و شهرسازی در حوزه تحریک تقاضا شکست خورد.
 
در این بین از آنجا که سقف تسهیلات خرید مسکن تقریباً در طول سه سال ابتدایی دولت یازدهم سه تا چهار برابر شد اما چون با رشد سقف تسهیلات میزان اقساط مسکن نیز رشد کرد، طبیعتاً جامعه هدف جهت تأمین مالی خرید مسکن طبقات خاص و بالای درآمدی را در جامعه دربر می‌گیرد و عملاً افراد ضعیف جامعه از گردونه تأمین مالی برای خرید مسکن توسط بانک مسکن حذف شدند. حال آنکه بانک مسکن بانک تخصصی دولتی است و باید منابعش را در جهت تأمین مالی همه اقشار جامعه و به ویژه ضعفا قرار دهد. در حوزه عرضه مسکن نیز طرح‌های وزارت راه و شهرسازی که دهها میلیارد تومان فقط برای تهیه این طرح‌ها از بیت‌المال هزینه شد، طرح‌هایی مانند مسکن اجتماعی، پس از گذشت سه سال فرصت عملیاتی شدن نیافت و باید دید عباس آخوندی چه توضیحی برای عملکرد ضعیف خود در وزارت راه و شهرسازی دارد.
 
بی‌مهری‌های وزارت متبوع آخوندی به مسکن مهر نیز یکی از مواردی است که کارشناسان انتقاد جدی به آن دارند، این در حالی است که وعده‌های مدیران وزارت راه و شهرسازی برای تحویل نهایی این پروژه‌ها مکرراً به تعویق می‌افتد و مهرآبادی نماینده تام‌الاختیار وزیر راه و شهرسازی در مسکن مهر که مدعی بود در سال 94 مسکن مهر به پایان می‌رسد حتی دیگر در رسانه‌ها و افتتاح‌های مسکن مهر هم حاضر نمی‌شود.
 
مواردی چون: 1- عدم تکمیل واحدهای ناتمام مسکن مهر 2- عدم اجرای طرح مسکن اجتماعی 3- عدم پیگیری ساخت مسکن روستایی 4- عدم بهبود بافت فرسوده 5- عدم اجرای سامانه ملی املاک و اسکان کشور 6- عدم پیگیری لازم جهت اخذ مالیات بر خانه‌های خالی 7- عدم پیگیری لازم جهت اجرای مالیات بر عایدی سرمایه در بخش مسکن از جمله اقدامات مغفول مانده در بخش مسکن به شمار می‌رود.  
 
 
 خراسان

برنامه جدید دولت برای برخورد با مشمولان غایب

در حالی که بر اساس مصوبه سال 1390 مجلس، نیروی انتظامی موظف است در خصوص شناسایی و تعقیب مشمولان غایب و رسیدگی به وضعیت آن ها اقدام کند و کلیه نهادها و دستگاه های اجرایی و حتی موسسات غیردولتی و خصوصی نیز باید همکاری لازم را در این باره به عمل آورند، بر اساس گزارش یک مقام مسئول، آیین نامه اجرایی این دستور مهم قانونی که قرار بود توسط چند نهاد دولتی و حکومتی تهیه شود به نقطه پایانی خود نزدیک شده و هم اکنون در مراحل نهایی تصویب و ابلاغ توسط دولت است.

ذره بین جدید روی اجاره بهای پرداختی برخی مدیران
 
بر اساس ابلاغیه یک مقام مسئول اجرایی به تعدادی از سازمان ها و ادارات دولتی، تاکید شده با توجه به ضرورت اطلاع دولت از فهرست اشخاصی که مدت زمانی طولانی در خانه های سازمانی سکونت دارند، مدیران مربوطه باید با تکمیل لیست مشخص شده برای این موضوع، مواردی مانند اسامی کارمندان و مدیرانی که بیش از هشت سال است در این منازل سکونت دارند، میزان اجاره بهای عادی یا کارشناسی پرداختی توسط آن ها، میزان سپرده احتمالی این افراد و جرایمی را که احیانا به آنها تعلق گرفته مشخص و ارسال کنند.
 
 
 ایران
 
امریکا، میانجی ایران و عربستان؟

نشریه «فارین افیرز» در مطلبی تحلیلی با اشاره به وضعیت رویارویی ایران و عربستان در منطقه، حوزه بعدی نبرد در بین این دو کشور را افغانستان می داند و معتقد است که قبل از بروز درگیری مستقیم در این کشور امریکا و ناتو باید به میانجیگری میان ایران و عربستان بپردازند. به گزارش «تابناک» این نشریه با اشاره به تداوم بی‌ثباتی‌ها در افغانستان، نوشته است: ناتو و امریکا باید اقدام به شناسایی حوزه‌هایی کنند که رویارویی ایران و ریاض در آنها می تواند منجر به بی‌ثباتی افغانستان شود. همچنین باید این نکته را به خاطر داشته باشند که همه فرصت‌ها برای گفت‌و‌گو و مذاکره بین ایران و عربستان بسرعت در حال از دست رفتن است. به نوشته این نشریه، انتخابات ایران در راه است و دولت معتدلی که علاقه‌مند به همکاری با ریاض است از سوی نیروهای داخلی ایران تحت فشار قرار دارد. در حالی که تهران بر سر میز مذاکره حاضر است و ریاض نیز هنوز خواهان گفت‌و‌گو به نظر می رسد، امریکا و ناتو باید با میانجیگری، دو کشور را به سمت گفت‌و‌گو و مذاکره سوق دهند.

 کانادا: قطع رابطه مان با ایران اشتباه بود

«جاستین ترودو» نخست‌وزیر کانادا روز جمعه اذعان کرد که تعطیلی سفارت این کشور در تهران و قطع رابطه دیپلماتیک با ایران، تصمیمی اشتباه بود. به گزارش ایرنا به نقل از تارنمای خبری«سی بی‌سی»، ترودو که در جمع خبرنگاران سخن می‌گفت، تأکید کرد: اقدام دولت پیشین کانادا در تعطیلی سفارتمان در تهران، تصمیمی صرفاً ایدئولوژیک و سیاسی بود.پیشتر «استفان دیون» وزیر امور خارجه کانادا نیز گفته بود که تعطیلی سفارت این کشور در تهران و قطع رابطه دیپلماتیک با ایران از سوی دولت پیشین کانادا، اشتباه بوده است.

 ادعایی درباره آزادی جیسون رضائیان
 
نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت که در قبال آزادی جیسون رضائیان قرار بود 20 ایرانی بازداشتی در امریکا آزاد شوند. به گزارش میزان، ابوالفضل حسین بیگی گفت: طبق توافق صورت گرفته میان ایران و امریکا قرار بود در قبال آزادی جیسون رضائیان 20 ایرانی دربند امریکا که هیچ گونه ارتباطی با نیروهای امنیتی و مسلح ایران نداشتند آزاد شوند اما امریکایی‌ها مانند همیشه باز هم به توافق‌های خود عمل نکردند و این موضوع تا به امروز اجرایی نشده است. وی با بیان اینکه اسامی افراد ایرانی تا زمانی که آزاد نشوند غیرقابل اعلام است، افزود: بدون شک اگر این اسامی اعلام شود با توجه به اینکه این افراد هنوز در زندان هستند فشار امریکایی‌ها بر آنها افزایش پیدا می‌کند.
 
 
 آرمان
 
تعهدآمریکا در ازای آزادی رضائیان


شنیده شد که نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: آمریکایی‌ها به تعهد خود پیرامون آزادی ۲۰ ایرانی دربند در این کشور در قبال آزادی جیسون رضائیان پایبند نبوده اند. ابوالفضل حسین بیگی پیرامون توافق میان ایران وآمریکا مبنی براین که با آزادی جیسون رضائیان ۲۰ نفر از زندانیان وافراد تحت تعقیب ایرانی نیزمعاوضه شوند اما متاسفانه چنین اقدامی تا به امروز صورت نگرفته است، اظهار کرد: پرونده آزادی جیسون رضائیان دارای چند نقطه حساس و مهم بود و مباحثی مهمی پیرامون آن مطرح شد. وی افزود: در ابتدا قرار بود زمانی که جیسون رضائیان آزاد می‌شود در قبال آزادی وی مقداری از بدهی‌های آمریکا به ایران پرداخت شود و تعدادی از ایرانیان بی‌گناهی که درآمریکا زندانی هستند نیز از زندان آزاد شوند اما این روند متاسفانه به دلیل رویکرد آمریکایی‌ها در انجام تعهدات خود تا به امروز صورت نگرفته است.

برخی خجالت می‌کشند بگویند...

شنیده شد که حجت‌الاسلام والمسلمین محمد سروش محلاتی در دانشکده ادبیات دانشگاه علامه طباطبایی گفت: در دهه‌های اخیر گویا علمای ما خجالت می‌کشند بگویند که امام (ع) قصد مذاکره داشت. آنها سعی کرده‌اند تاریخی را روایت کنند که اینگونه نباشد. اصلا در کلام بزرگان و فقهای خودمان خودداری از بیان اینکه می‌خواهیم مذاکره و صلح با دشمن کنیم و این کار قبیح است، وجود ندارد.ایلنا نوشت؛ این تحلیل که گفته می‌شود امام ملاقات کردند نه مذاکره و اخطار و موعظه اخلاقی دادند شاهد تاریخی ندارد بلکه شاهد عکس هم دارد. فضای کلی سیاسی و اجتماعی ما این است که در این باره چیزی نگوییم و مسائل را مسکوت بگذاریم، متاسفانه در فضایی پیش می‌رویم که در برخی مسائل که علما باید تکلیف مسائل و بحث‌ها را روشن کنند، هزینه‌بر می‌شود و این کار را دشوار می‌کند و زیبنده ما نیست.

درخواست برای آزادی ۳زندانی

شنیده شد که گزارشگر ویژه سازمان ملل درباره حقوق بشر ایران در اقدامی مداخله‌جویانه خواستار آزادی سه زندانی دوتابعیتی در ایران شد. جماران نوشت؛ احمد شهید، گزارشکر سازمان ملل درباره حقوق بشر ایران روز جمعه آزادی هرچه فوری نازنین زاغری، باقر نمازی و کمال فروغی را خواستار شد. نازنین زاغری که در ماه آوریل ۲۰۱۶ بازداشت شده بود، به تازگی به اتهام تلاش برای برهم زدن نظام ایران به پنج سال حبس محکوم شده است. باقر نمازی ۸۰ ساله، دارای تابعیت ایرانی- آمریکایی و بازنشسته صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل است که به ادعای احمد شهید از ماه فوریه تاکنون در بازداشت به‌سر می‌برد و اتهامات وی نیز مشخص نیست. کمال فروغی تاجر ۷۷ ساله، تابعیت ایرانی- انگلیسی دارد که در ماه مه ۲۰۱۱ به اتهام جاسوسی بازداشت و به هشت سال حبس محکوم شد.

چرا کوثری به سوریه اعزام نشد؟

شنیده شد که رئیس سابق اداره امنیت ستاد کل نیروهای مسلح دلیل اعزام نشدن خود به سوریه را گفت. جماران نوشت؛ دهم خرداد ماه امسال و در نخستین روز آغاز به‌کار مجلس دهم، سردار اسماعیل کوثری عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نهم که نتوانسته بود به مجلس دهم راه پیدا کند، درباره اعزامش به سوریه گفته بود: «هر زمان که مسئولان قبول کنند به سرعت عازم سوریه می‌شوم». امروز در اواسط مهر ماه و پس از گذشت بیش از سه ماه از آن اظهارنظر که در محافل خبری بازتاب گسترده‌ای داشت بار دیگر گفت: هنوز مجوز اعزام به سوریه را دریافت نکرده‌ام و به محض آنکه این مجوز را اخذ کنم برای دفاع از حرم اهل بیت (ع) راهی سوریه می‌شوم.

واکنش یک مداح به چک ۲۰ میلیونی

شنیده شد که محمدرضا طاهری به انتشار تصاویری مبنی بر دریافت چک از سوی مداحان اهل بیت در فضای مجازی واکنش نشان داد. نامه نیوز نوشت؛ این مداح با اشاره به جعلی بودن این تصاویر گفت: جاعلان بسیار بی‌دقت این کار را انجام داده‌اند؛ چرا که به اسامی شناسنامه‌ای مداحان اشاره نکرده‌اند. اسم کوچک حاج سعید حدادیان و حاج محمود کریمی در شناسنامه متفاوت است و این در حالی است که جاعلان این موضوع را رعایت نکرده‌اند. این مداح تاکید کرد: بنده به همراه آقایان حدادیان و کریمی قصد داریم از طریق همکاری با یک وکیل این موضوع را پیگیری کرده و شکایتی را تنظیم کنیم.

پیگیری بازداشت ۲ ایرانی در کویت

شنیده شد که سفیر ایران در کویت، با اشاره به بیانیه وزارت کشور کویت مبنی بر دستگیری دو شهروند ایرانی ساکن در این کشور عربی به اتهام عکس‌برداری از یکی از حسینیه‌های کویت اظهار کرد: از زمان اعلام این خبر، بخش کنسولی سفارت ایران در حال پیگیری وضعیت این دو هموطن ایرانی است. تابناک نوشت؛ علیرضا عنایتی افزود: هنوز از سوی مراجع ذیربط رسمی کویتی در ارتباط با این موضوع به ما اطلاع‌رسانی مستقیمی نشده است ولی از طریق بیانیه وزارت کشور کویت متوجه این موضوع شدیم و ان‌شاءا... پیگیری‌های لازم را صورت خواهیم داد.

حکم آیت‌ا... جنتی برای لطفی

شنیده شد که با صدور حکمی از سوی رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی «نصرت ا... لطفی» قائم مقام جدید شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی شد. آیت ا... جنتی رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی با صدور حکمی نصرت ا... لطفی را به سمت قائم مقام جدید شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی منصوب کرد. پیشتر علی‌اصغر آب خضر قائم مقام شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی بود که به دلیل شرایط نامساعد جسمی از سمت خود استعفا کرده بود.

هاشم‌زایی به هوش آمد

شنیده شد که معاون سیاسی و امنیتی استانداری یزد از به هوش آمدن عبدالرضا هاشم‌زایی خبر داد. محمدعلی طالبی درباره آخرین وضعیت عبدالرضا هاشم‌زایی که روز جمعه در ساغند یزد تصادف کرده است، گفت: ایشان به هوش آمده‌اند و وضعیت جسمانی وی رو به بهبود است. وی اظهار داشت: جناب آقای میرمحمدی، استاندار محترم نیز شخصا به صورت مرتب پیگیر وضعیت سلامتی ایشان هستند.

رشوه عربستان به اردوغان

شنیده شد که تورگوت اوغلو،‌ مدیر منطقه خاورمیانه نشریه زمان چاپ ترکیه در گفت‌وگو با شبکه ماهواره‌ای«صدی البلد» اظهار داشت: رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه از عربستان در ازای هماهنگی در پرونده سوریه مبالغی را دریافت کرده است. عربستان از طریق یک انجمن خیریه برای بلال اردوغان، پسر رئیس جمهور مبلغ ۹۹ میلیون دلار واریز کرده است.
 
 
 جمهوری اسلامی
 
 تعطیلی مدارس و دانش آموزان شیعه در اطریش
 
 *‌‌‌ دانش آموزان شیعه و علوی در اطریش، روز عاشورا تعطیل هستند. رایزن فرهنگی ایران در اطریش می‌گوید: دانش آموزان شیعه شاغل به تحصیل در مدارس اطریشی چه مدارس دولتی و چه خصوصی می‌توانند با اعلام مذهب خود هنگام ثبت نام از تعطیلی این روز به منظور شرکت در مراسم‌های آیینی عاشورا استفاده کنند. تعطیلی روز عاشورا، آخرین روز تعطیلی تقاضا شده از سوی جامعه مسلمانان است که امسال رسما و برای اولین بار در یک کشور اروپای غربی به اجرا گذاشته است. حدود چهل هزار دانش آموز شیعی و علوی در مدارس اطریش به تحصیل اشتغال دارند.
 
 مهریه‌های عجیب عروس و دامادهای داعشی
 
*‌ انتشار اسناد عقدنامه‌های داعشی‌های لیبی، از مهریه‌هایی عجیب پرده برداشت. به گزارش العالم، ستاد تبلیغاتی اتاق عملیات "البنیان المرصوص" در لیبی، اسناد و مدارک عقدنامه‌های ثبت شده در دادگاه شرعی داعش در شهر سرت را منتشر کرد. در این اسناد، که توسط قاضی دادگاهِ احوال شخصی داعش تنظیم شده، توافق‌های عجیبی در خصوص مهریه مشاهده می‌شود. در این اسناد، عقدنامه‌های شماری از داعشی‌ها از کشورهای مختلفی نظیر آمریکا و فرانسه به چشم می‌خورد. برپایه این اسناد، شخصی به نام "ابومنصور التونسی" متعهد شده است که در آینده مهریه "مریم النیجریه" را که یک حلقه "کمربند انفجاری" است، تهیه کند. "ابوسعید المالی" نیز مهریه "فاطمه النیجریه" را یک قبضه "تفنگ کلاشینکوف" قرار داده است. در این میان، "ابویحیی الصومالی" همزمان با عقد، مهریه "ام شنز" را تهیه کرده که عبارت از یک دستگاه گوشی تلفن سامسونگ از نوع گالکسی است.
 
 حمله به ظریف در شب اول عزاداری محرم

* رقابت‌های سیاسی به سوءاستفاده از عزاداری محرم کشیده شد. یک کانال تلگرامی وابسته به یک خبرگزاری، مخالف دولت، با انتشار تصویر ظریف در مجلس روضه امام حسین(ع)، نوشت:‌ «جایزه صلح نوبل به رئیس‌جمهور کلمبیا رسید... گفتم ما کجا و نوبل کجا؟ شما چرا جدی گرفتین؟ منم چیم کمتر از یاسر عرفات، گورباچف و پرز و بدتر از همه شیرین عبادی بود آخه!» و بدین ترتیب با تحریف ماجرای عکس، یک سوءاستفاده تبلیغاتی علیه وزیر امور خارجه صورت گرفت.
 
به گزارش انتخاب، این اقدام با واکنش وزیر بهداشت مواجه شد. قاضی‌زاده هاشمی در کانال خود نوشت: «در جلسات هیات دولت کنار دکتر ظریف می‌نشینم؛ عکسی که مشاهده می‌فرمایید مربوط به جلسه‌ای در ماه محرم سال گذشته است؛ لحظه‌ای که حجت‌الاسلام والمسلمین روحانی از مظلومیت حسین بن علی(ع) می‌گفتند و برادر عزیزم دکتر ظریف آرام می‌گریست.
 

خداوند عاقبت همه ما را ختم به‌خیر کند.» انتشار این تصویر با واکنش وزیر خارجه نیز همراه شد. محمدجواد ظریف در یک دلنوشته که متن آن در اختیار «انتخاب» قرار گرفته، پرسیده است: «آیا این دین است؟ این تعظیم شعائر اسلامی و سالار شهیدان است؟ سیاست‌بازی ما را به کجا کشانده که عزای امام حسین هم بازیچه می‌شود؟»

 

 

 

 

منبع:مشرق

ثبت نظر

ارسال

نمایش‌

بی توجهی به کارکنان نفت در تعیین پاداش پایان خدمت کارکنان دولت!

بر اساس لایحه بودجه ۱۴۰۲ در سال آینده پاداش پایان خدمت کارکنان در ازای هر سال خدمت و به میزان حداکثر تا سی سال ۵۲۰ میلیون تومان پیش‌بینی شده که نسبت به امسال ۷۵ میلیون تومان اضافه شده است.

  • 403

2877 میلیارد دلار ثروت نفتی برباد رفته در 12 سال تحریم

برای فهم بهتر مقدار هزینه 2877 میلیارد دلاری وارد شده از صادرات نفتی از دست رفته تا پایان سال میلادی گذشته، می‌توان به ارزش ریالی آن با توجه به قیمت دلار در بازارهای امروز اشاره کرد که بالغ بر 100.7 هزار هزار میلیارد تومان می‌شود.

  • 408

رحیمی: در لایحه بودجه ۱۴۰۲ هیچ افزایش قیمتی برای حامل‌های انرژی دیده نشده است/ معافیت برای خانوارهای کم‌درآمد

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: سال آینده هیچ افزایش قیمتی برای حامل‌های انرژی از جمله بنزین، گازوئیل و گاز را نداریم و این موضوع اصلاً در بودجه سال ۱۴۰۲ نیامده است.

  • 479

اشتباه بانک مرکزی در آبان ماه

سید احسان خاندوزی، سخنگوی اقتصادی دولت : نرخ ارز در سامانه نیما متغیر خواهد بود. بخشی از مشکلی که در آبان و آذر ماه به وجود آمد بود. اشتباه در تخصیص ارز در یکی از زیرمجموعه های بانک مرکزی بود و موجب شد واردات برای کالاهایی که با درهم باید وارد می شد با محدودیت همراه شود .که باعث شد این موضوع القا ش ...

  • 478

قیمت قطعات یدکی در بازار سلیقه ای شد/ خبری از نظارت نیست

رئیس اتحادیه تعمیرکاران خودرو با اعلام اینکه قیمت قطعات یدکی گران شده اما قیمت دستمزد تعمیرکاران خودرو تغییر نکرده است، گفت: در حال حاضر قیمت قطعات یدکی خودرو بسیار بالاست و هیچ نظارتی در این رابطه انجام نمی شود.

  • 475

کارنامه روحانی و رئیسی در کنترل تورم

«تورم را نصف و سپس تک‌رقمی خواهیم کرد»؛ این دقیقا وعده‌ای بود که سیدابراهیم رئیسی در انتخابات سال گذشته داد. اکنون 16 ماه از آغاز به کار دولت او می‌گذرد و بررسی‌ها نشان می‌دهد رئیسی و دولتش در کنترل تورم طی این مدت، نسبت به بازه زمانی مشابه در دولت روحانی، ناکام بوده‌اند.

  • 397

سابقه بیمه خریدنی نیست ولی یک استثنا دارد

سابقه بیمه خریدنی نیست مگر اینکه فرد به ۶۰ سال رسیده باشد و برای بازنشسته شدن نیاز به خرید سابقه بیمه داشته باشد.

  • 569

مردم بیشتر چه خانه‌هایی می‌خرند؟

فشار تقاضا برای واحدهای کوچک متراژ و قدیمی نمایه غالب در این بازار است.

  • 340

اقتصاد کلان چیست؟

ه علت تاثیرگذاری وضعیت اقتصادی بر تمامی افراد، مسائل اقتصاد کلان، نقش مهمی را در مباحثات سیاسی ملی ایفا می‌کنند. شرکت‌کنندگان در انتخابات از وضعیت اقتصادی آگاه هستند و می‌دانند که سیاست‌های دولت می‌تواند از راه‌های قابل‌توجهی بر اقتصاد، تاثیرگذار باشد.

  • 387

چرا مردم تمایلی به بیمه‌های زندگی ندارند؟

یک مدیر بیمه‌ای ضمن تشریح برخی دلایل عدم توجه مردم به بیمه‌های زندگی، گفت: :‌ یکی از مهمترین دلایل تورم و کاهش ارزش پول است که مردم متناسب با شرایط تصمیم می‌گیرند.

  • 532

قطار سریع السیر در بازار سکه

برخی از سکه بازان با اشاره به اظهارات اخیر رئیسی درباره قطار پیشرفت به کنایه می گفتند نرخ دلار این روزها سوار قطار سریع السیر شده و ایستگاه ها را یکی پس از دیگری طی می کند. همین امر موجب شده سکه بازان تحت هیجان افزایش قیمت دلار در موقعیت خرید قرار بگیرند.

  • 498

نقش موثر اصناف در تنظیم بازار و توزیع کالاهای اساسی

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت قزوین با تاکید بر نقش مهم اصناف در پیشبرد اهداف اقتصادی کشور و توزیع کالا و خدمات بین جامعه گفت: بدون همراهی و حضور موثر اصناف هیچ برنامه‌ای در بازار قابلیت اجرا و عملیاتی شدن ندارد.

  • 397

احتمال تغییر سن و سابقه بازنشستگی در بودجه ۱۴۰۲/ کدام صندوقها با بودجه دولت سرپا هستند؟

دولت برای جلوگیری از تشدید چالش در صندوقهای بازنشستگی بایستی پیشنهادهای تحولی در حوزه صندوق‌های بازنشستگی و اصلاح سن و سابقه بازنشستگی در بودجه سال ۱۴۰۲ لحاظ کند.

  • 1799

پول مازاد فروش خودرو در بورس کالا به جیب خودروساز می‌رود؟

عضو هیات رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: اگر قیمت معامله شده خودرو در بورس بالاتر از بهای تمام شده پایه و سود معقول باشد، تفاوت مذکور باید برای مصارف عمومی به طور مثال برای توسعه صنعت حمل و نقل هزینه شود.

  • 285

«زمستان سخت» پتروشیمی ایران آغاز شد

بحران مدیریتی در حالی دومین دارنده منابع گازی جهان را دچار چالش جدی کرده است که رسانه‌های نزدیک به دولت مدت‌ها بود «زمستان سخت اروپا و التماس آن‌ها برای گاز ایران» را نوید می‌دادند.

  • 487

تحلیل تکنیکال بورس چیست؟

تحلیل تکنیکال بورس در واقع علمی در بازارهای مالی است که در آن پیش‌بینی قیمت‌های آینده بر اساس بررسی قیمت‌های گذشته صورت می‌گیرد.

  • 271

وضعیت حاد در بانک های 4 استان کشور

نرخ تسهیلات به سپرده ها پس از کسر سپرده قانونی در مهر ماه امسال، در 4 استان کشور بالاتر از 100 درصد بوده که اتفاقی خطرناک در اقتصاد قلمداد می شود. به باور برخی تحلیل گران این رویداد می تواند موجب رشد فزاینده نقدینگی شده و از این حیث این 4 منطقه را میدان انفجار نقدینگی می دانند.

  • 1960

بیشترین رشد قیمت سهام بانکی به سامان رسید

در اولین روز هفته معاملات بورس و فرابورس تهران، شاهد تغییرات اندک شاخص سهام بانک‌ها و موسسات اعتباری در بازار سرمایه بودیم.

  • 1765

بیشترین رشد قیمت سهام انبوه سازی، املاک و مستغلات به وتوس رسید

در اولین روز کاری هفته معاملات بورس وفرابورس تهران شاهد افت شاخص سهام شرکت های انبوه سازی،املاک و مستغلات دربازار سرمایه بودیم.

  • 675

وصول ۲۷۰ هزار میلیارد تومان مالیات در ۷ ماه/ درآمد مالیاتی مهر ۵۰ هزار میلیارد تومان شد

با توجه به آمارهای سازمان امور مالیاتی طی ۷ ماهه سال جاری حدود ۲۷۰ هزار میلیارد تومان مالیات وصول شده است و درآمد مالیاتی مهر ماه ۵۰ هزار میلیارد تومان بوده است.

  • 361