تحول جهان مد با اقتصاد اشتراکی

تحول جهان مد با اقتصاد اشتراکی

دنیای اقتصاد : اقتصاد اشتراکی اختراع جدیدی در جهان نیست اما وقتی مثلا بحث اشتراک‌گذاری لباس و استارت‌آپ تولری (Tulerie) پیش می‌‌آید مردم در ابتدا ممکن است جا بخورند. اوبر و Airbnb به خوبی نشان داده‌اند که این مدل جدید کسب و کار که منجر به ایجاد استارت‌آپ‌های چند میلیارد دلاری شده تا چه اندازه ظرفیت رشد دارد. حالا و تازه‌ترین محصول در این عرصه اشتراک‌گذاری لباس توسط استارت‌آپ تولری است. ویولت گروس و مری اسمیت، بنیان‌گذاران این استارت‌آپ اشتراک لباس هستند. هر دو ۳۵ ساله و شیفته صنعت پوشاکند. آنها نخستین بار یکدیگر را در یک فستیوال هفته مد در ماه مارس ۲۰۱۶ در پاریس ملاقات کردند. اسمیت در آن زمان در یک فروشگاه زنجیره‌ای پوشاک لوکس کار می‌کرد و گروس از شغل قبلی‌اش کناره گرفته بود و دنبال شغل جدیدی می‌گشت. ملاقات آنها در Tuileries Gardens (پارکی در اطراف موزه لوور پاریس) اتفاق افتاد و از این رو نام اپلیکیشن آنها با حذف دو حرف به خاطر ساده‌سازی و البته تمایز Tulerie شد. اسمیت به گروس و همسرش بلیت شوی لباس Issey Miyake (طراح ژاپنی که به خاطر استفاده از تکنولوژی‌های مختلف در لباس‌هایش شهره است) را داد. در آنجا آن دو زن متوجه شدند که اشتراکات زیادی با هم دارند. هر دو به کارآفرینی و ایجاد یک مسیر جدید علاقه داشتند. گروس پیش‌زمینه مالی داشت و اسمیت در زمینه مد و لباس تبحر داشت. در ماه آگوست همان سال آن دو ایده اشتراک و اجاره لباس‌‌های برند زنان بین ۲۵ تا ۴۵ سال را کلید زدند. کسانی که عضو این اپلیکیشن شده باشند می‌توانند لباس‌های برند یا دیگر اقلام پوشیدنی را با یکدیگر به اشتراک بگذارند.

جمعه 23 آذر 1397 ساعت 5:57

به گزارش شبکه خبری بانک و بیمه "بینا" به نقل از دنیای اقتصاد 

تحول جهان مد با اقتصاد اشتراکی

اجاره لباس به جای خرید

به گفته بنیان‌گذاران از سپتامبر امسال که اپلیکیشن iOSشان را فعال کرده‌اند تاکنون سه گروه اصلی در بین کاربران تولری شناسایی شده است. یک گروه کسانی هستند که مرتبا علاقه به خرید سریع لباس با قیمت معقول دارند. گروس می‌گوید: «ما می‌خواهیم این گروه به جای خرید یک دامن ۴۰ دلاری از Zara یک دامن با برند Fendi را با همین قیمت از یک کاربر دیگر تولری اجاره کند.» دیانا گایس یک برنامه‌ریز مالی اهل شیکاگو به وال‌استریت ژورنال می‌گوید از تولری واقعا سپاسگزار است چون دسترسی او به اقلام لوکس را فراهم کرده است. خود او اخیرا یک کیف با برند Chanel را از طریق این اپلیکیشن از یک عضو دیگر برای مدت یک هفته اجاره کرده است. او با این کیف در سه میهمانی شرکت کرده است.او از سال ۲۰۱۶ و از هنگام شروع این اپلیکیشن به عضویت آن در آمده و حالا حتی تحلیل کرده که طی سال ۲۰۱۷ لباس‌هایی که او اجاره کرده باعث شده که ۳۶۰۰ دلار در یک سال صرفه‌جویی کند.

درآمدزایی با اجاره برندهای لباس لوکس

یک گروه دیگر از مشتریان اصلی اپلیکیشن تولری عاشقان برندهای لوکس هستند. آنها یک لباس برند گران‌قیمت را می‌خرند و پس از چند بار استفاده آن را برای اجاره به دیگر اعضای این اپلیکیشن می‌سپارند. به این ترتیب آنها به این پلت‌فرم به‌عنوان محلی برای بازگشت پولشان نگاه می‌کنند. نوع نگاه آنها به این پلت‌فرم شبیه کسانی است که خانه‌ای را می‌خرند و از طریق Airbnb و زمانی که خانه نیستند آن را اجاره می‌دهند تا پول در بیاورند. اما گروه سومی هم از این اپلیکیشن استفاده می‌کنند که بین دو گروه قبلی هستند. کسانی که هم لباس اجاره می‌کنند و هم اجاره می‌دهند. خود بنیان‌گذاران تولری می‌گویند آنها جزو این دسته‌اند. اسمیت در گفت‌وگو با وال‌استریت ژورنال به دامن ابریشمی که پوشیده اشاره می‌کند و می‌گوید: «این را تازه خریده‌ام و مدت‌ها دنبالش بودم اما خودم را می‌شناسم. بعد از پنج بار پوشیدن از آن خسته می‌شوم. حالا شاید شخص دیگری بتواند از آن استفاده کند.» او چند هفته قبل یک لباس شب ژیوانشی و چند قطعه دیگر را در اپلیکیشن خودش برای اجاره گذاشت و در توضیح آن نوشت: «این لباس زیبا و کاملا نو است، دو هفته قبل آن را خریده‌ام و دیگر نمی‌خواهم آن را بپوشم.» گروس می‌گوید نقش شبکه‌های اجتماعی در این زمینه بسیار مهم است. او معتقد است: «اگر کاربری قبلا عکسی از یک لباسش در اینستاگرام گذاشته باشد دیگر مایل نیست آن را بپوشد.»

مصاحبه قبل از عضویت

در کنار عرضه لباس‌های برند گران‌قیمت با اجاره ارزان به کاربران و به اصطلاح مارکتینگ این لباس‌ها دو بنیان‌گذار این اپلیکیشن اشتراک لباس هم اکنون جمعی از علاقه‌مندان به لباس و فستیوالی از لباس‌‌های تعویضی را درست کرده‌اند. آنها اخیرا یک میهمانی ناهار در نیویورک برگزار کردند و برخی از اعضا را به آن دعوت کرده بودند. در آنجا اعضا با یکدیگر آشنا شدند. اسمیت می‌گوید: «این برای مردم ابتدا عجیب است که مثلا تصور کنند غریبه‌‌‌ها قرار است لباس‌هایشان را بپوشند اما وقتی افرادی را که عضو این اپلیکیشن هستند می‌بینند متوجه می‌شوند آنها غریبه نیستند، آنها کسانی مثل خود او هستند. برای تجربه بهتر کاربران در این اپلیکیشن ابتدا با آنها از طریق فیس‌تایم یک مصاحبه ‌صورت می‌گیرد و از آنها مثلا پرسیده می‌شود از کجا با تولری آشنا شده‌اند، چه انتظاری از آن دارند و سوال‌هایی حتی مثل لباس رویایی‌شان چیست.»

اسمیت می‌گوید:«اگر کسی پاسخ بدهد J.Crew (یک خرده فروش لباس با برندهای مختلف) احتمالا به کاربر می‌گوییم اپلیکیشن ما مناسب او نیست». همچون Airbnb در تولری نیز امتیازدادن کاربران نقش مهمی در کیفیت اجتماع کاربری ایجاد می‌‌کند. کاربران همچنین می‌توانند از طریق این اپ به یکدیگر پیغام بدهند و در مورد اندازه و استایل لباس سوال بپرسند. خشکشویی وظیفه صاحب لباس است و در صورتی که لباس توسط اجاره‌کننده صدمه ببیند اجاره‌دهنده می‌تواند هزینه آن را از او بگیرد. (۷۶درصد قیمت لباس نو علاوه بر هزینه تعمیر آن). بنیان‌گذاران تولری می‌گویند تا به حال چنین موردی پیش نیامده است. هرچند کاربران مسوول ارسال اقلام به یکدیگر هستند اما گروس و اسمیت می‌گویند آنها تحویل لباس‌ها را در پشت صحنه مانیتور می‌کنند تا مطمئن شوند این مراحل انجام شده باشد.

لباس تازه بر تن صنعتی قدیمی

اقتصاد اشتراکی در حال تغییر ماهیت مفاهیمی سنتی چون مالکیت است با این حال اختراع جدیدی رخ نداده است. بنیان‌گذاران تولری می‌گویند: « زنان از زمانی که ما پنج سالمان بود هم چنین کاری – قرض کردن لباس – را انجام می‌دادند. آنها به سراغ دوستانشان می‌رفتند و برای یک میهمانی لباسی را از کمد او به عاریت می‌گرفتند. حالا چرا این را به تعداد زیادتری از زنان تعمیم ندهیم؟ »اجاره لباس چیز جدیدی در آمریکا نیست. سال‌هاست سرویس‌های اجاره لباس در این کشور فعال است. این سرویس‌ها لباس را از برندها می‌گیرند و به مردم اجاره می‌دهند. بنیان‌گذاران تولری می‌گویند آنها همین الان هم عضو بعضی از آنها هستند. آنها اما مدل اجاره لباس را تغییر داده‌اند. یکی از قدیمی‌ترین این سرویس‌ها Rent the Runway است. اسمیت می‌گوید: آنها شما را وسط انبوهی از لباس‌ها و برندها رها می‌کنند.

شرکت Rent the Runway بیش از ۴۵۰برند را پوشش می‌دهد در حالی که تولری ۲۹۰ برند را تحت قرارداد دارد . به گفته بنیان‌گذاران تولری برخی از بهترین دیزاینرها از رقیق شدن برندها در یک سرویس نگران می‌شوند چراکه دیگر محصولات آنها در سیستمی مثل Rent the Runway فیچر نمی‌شود. در حالی که در Rent the Runway تنها آیتمی که از برند گوچی وجود دارد عینک دودی است در تولری انواع و اقسام شلوار و لباس‌های مختلف این برند دیده می‌شود. اقتصاد اشتراکی ممکن است در آینده باعث کاهش مصرف‌گرایی شود در جایی که بازار با محصولات کمتری تغذیه شود.

ثبت نظر

ارسال

نمایش‌

بی توجهی به کارکنان نفت در تعیین پاداش پایان خدمت کارکنان دولت!

بر اساس لایحه بودجه ۱۴۰۲ در سال آینده پاداش پایان خدمت کارکنان در ازای هر سال خدمت و به میزان حداکثر تا سی سال ۵۲۰ میلیون تومان پیش‌بینی شده که نسبت به امسال ۷۵ میلیون تومان اضافه شده است.

  • 403

2877 میلیارد دلار ثروت نفتی برباد رفته در 12 سال تحریم

برای فهم بهتر مقدار هزینه 2877 میلیارد دلاری وارد شده از صادرات نفتی از دست رفته تا پایان سال میلادی گذشته، می‌توان به ارزش ریالی آن با توجه به قیمت دلار در بازارهای امروز اشاره کرد که بالغ بر 100.7 هزار هزار میلیارد تومان می‌شود.

  • 408

رحیمی: در لایحه بودجه ۱۴۰۲ هیچ افزایش قیمتی برای حامل‌های انرژی دیده نشده است/ معافیت برای خانوارهای کم‌درآمد

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: سال آینده هیچ افزایش قیمتی برای حامل‌های انرژی از جمله بنزین، گازوئیل و گاز را نداریم و این موضوع اصلاً در بودجه سال ۱۴۰۲ نیامده است.

  • 479

اشتباه بانک مرکزی در آبان ماه

سید احسان خاندوزی، سخنگوی اقتصادی دولت : نرخ ارز در سامانه نیما متغیر خواهد بود. بخشی از مشکلی که در آبان و آذر ماه به وجود آمد بود. اشتباه در تخصیص ارز در یکی از زیرمجموعه های بانک مرکزی بود و موجب شد واردات برای کالاهایی که با درهم باید وارد می شد با محدودیت همراه شود .که باعث شد این موضوع القا ش ...

  • 478

قیمت قطعات یدکی در بازار سلیقه ای شد/ خبری از نظارت نیست

رئیس اتحادیه تعمیرکاران خودرو با اعلام اینکه قیمت قطعات یدکی گران شده اما قیمت دستمزد تعمیرکاران خودرو تغییر نکرده است، گفت: در حال حاضر قیمت قطعات یدکی خودرو بسیار بالاست و هیچ نظارتی در این رابطه انجام نمی شود.

  • 475

کارنامه روحانی و رئیسی در کنترل تورم

«تورم را نصف و سپس تک‌رقمی خواهیم کرد»؛ این دقیقا وعده‌ای بود که سیدابراهیم رئیسی در انتخابات سال گذشته داد. اکنون 16 ماه از آغاز به کار دولت او می‌گذرد و بررسی‌ها نشان می‌دهد رئیسی و دولتش در کنترل تورم طی این مدت، نسبت به بازه زمانی مشابه در دولت روحانی، ناکام بوده‌اند.

  • 397

سابقه بیمه خریدنی نیست ولی یک استثنا دارد

سابقه بیمه خریدنی نیست مگر اینکه فرد به ۶۰ سال رسیده باشد و برای بازنشسته شدن نیاز به خرید سابقه بیمه داشته باشد.

  • 569

مردم بیشتر چه خانه‌هایی می‌خرند؟

فشار تقاضا برای واحدهای کوچک متراژ و قدیمی نمایه غالب در این بازار است.

  • 340

اقتصاد کلان چیست؟

ه علت تاثیرگذاری وضعیت اقتصادی بر تمامی افراد، مسائل اقتصاد کلان، نقش مهمی را در مباحثات سیاسی ملی ایفا می‌کنند. شرکت‌کنندگان در انتخابات از وضعیت اقتصادی آگاه هستند و می‌دانند که سیاست‌های دولت می‌تواند از راه‌های قابل‌توجهی بر اقتصاد، تاثیرگذار باشد.

  • 387

چرا مردم تمایلی به بیمه‌های زندگی ندارند؟

یک مدیر بیمه‌ای ضمن تشریح برخی دلایل عدم توجه مردم به بیمه‌های زندگی، گفت: :‌ یکی از مهمترین دلایل تورم و کاهش ارزش پول است که مردم متناسب با شرایط تصمیم می‌گیرند.

  • 532

قطار سریع السیر در بازار سکه

برخی از سکه بازان با اشاره به اظهارات اخیر رئیسی درباره قطار پیشرفت به کنایه می گفتند نرخ دلار این روزها سوار قطار سریع السیر شده و ایستگاه ها را یکی پس از دیگری طی می کند. همین امر موجب شده سکه بازان تحت هیجان افزایش قیمت دلار در موقعیت خرید قرار بگیرند.

  • 498

نقش موثر اصناف در تنظیم بازار و توزیع کالاهای اساسی

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت قزوین با تاکید بر نقش مهم اصناف در پیشبرد اهداف اقتصادی کشور و توزیع کالا و خدمات بین جامعه گفت: بدون همراهی و حضور موثر اصناف هیچ برنامه‌ای در بازار قابلیت اجرا و عملیاتی شدن ندارد.

  • 397

احتمال تغییر سن و سابقه بازنشستگی در بودجه ۱۴۰۲/ کدام صندوقها با بودجه دولت سرپا هستند؟

دولت برای جلوگیری از تشدید چالش در صندوقهای بازنشستگی بایستی پیشنهادهای تحولی در حوزه صندوق‌های بازنشستگی و اصلاح سن و سابقه بازنشستگی در بودجه سال ۱۴۰۲ لحاظ کند.

  • 1786

پول مازاد فروش خودرو در بورس کالا به جیب خودروساز می‌رود؟

عضو هیات رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: اگر قیمت معامله شده خودرو در بورس بالاتر از بهای تمام شده پایه و سود معقول باشد، تفاوت مذکور باید برای مصارف عمومی به طور مثال برای توسعه صنعت حمل و نقل هزینه شود.

  • 285

«زمستان سخت» پتروشیمی ایران آغاز شد

بحران مدیریتی در حالی دومین دارنده منابع گازی جهان را دچار چالش جدی کرده است که رسانه‌های نزدیک به دولت مدت‌ها بود «زمستان سخت اروپا و التماس آن‌ها برای گاز ایران» را نوید می‌دادند.

  • 487

تحلیل تکنیکال بورس چیست؟

تحلیل تکنیکال بورس در واقع علمی در بازارهای مالی است که در آن پیش‌بینی قیمت‌های آینده بر اساس بررسی قیمت‌های گذشته صورت می‌گیرد.

  • 271

وضعیت حاد در بانک های 4 استان کشور

نرخ تسهیلات به سپرده ها پس از کسر سپرده قانونی در مهر ماه امسال، در 4 استان کشور بالاتر از 100 درصد بوده که اتفاقی خطرناک در اقتصاد قلمداد می شود. به باور برخی تحلیل گران این رویداد می تواند موجب رشد فزاینده نقدینگی شده و از این حیث این 4 منطقه را میدان انفجار نقدینگی می دانند.

  • 1934

بیشترین رشد قیمت سهام بانکی به سامان رسید

در اولین روز هفته معاملات بورس و فرابورس تهران، شاهد تغییرات اندک شاخص سهام بانک‌ها و موسسات اعتباری در بازار سرمایه بودیم.

  • 1740

بیشترین رشد قیمت سهام انبوه سازی، املاک و مستغلات به وتوس رسید

در اولین روز کاری هفته معاملات بورس وفرابورس تهران شاهد افت شاخص سهام شرکت های انبوه سازی،املاک و مستغلات دربازار سرمایه بودیم.

  • 675

وصول ۲۷۰ هزار میلیارد تومان مالیات در ۷ ماه/ درآمد مالیاتی مهر ۵۰ هزار میلیارد تومان شد

با توجه به آمارهای سازمان امور مالیاتی طی ۷ ماهه سال جاری حدود ۲۷۰ هزار میلیارد تومان مالیات وصول شده است و درآمد مالیاتی مهر ماه ۵۰ هزار میلیارد تومان بوده است.

  • 361